Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na slovo vzatý odborník Forrest Taft (Steven Seagal) pracuje pre naftársku spoločnosť Aegis Oil, vedenú sebavedomým a bezohľadným Michaelom Jenningsom (Michael Caine). Keď s nasadením života zabráni katastrofe počas havárie jedného z ropných vrtov na Aljaške, naftový magnát tvrdí, že zlyhal ľudský faktor a na tlačovke prezentuje svoju spoločnosť ako ochrankyňu životného prostredia. Iba zasvätení vedia, že za celou propagačnou akciou je Jenningsova snaha započať prácu na novom vrte v priebehu dvoch týždňov. Keď totiž termín nedodržia, príde o právo na pôdu, ktorá pripadne späť Eskimákom - a to nehodlá pripustiť... Poverí preto svojho šéfa bezpečnosti MacGrudera (John C. McGinley), aby zlikvidoval starého predáka Hugha Palmera (Richard Hamilton), ktorý sa stal príliš nebezpečným - a keď zistí, že sa o tajné údaje začal zaujímať i Taft, rozhodne sa ho zabiť tiež. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (352)

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Je to krásný film odehrávající se v krásné Aljašce. Film je zaměřen na ekologickou tématiku. Co to stojí změnit jednoho chlapa. Musí kvůli tomu zemřít všichny, aby pochopili, že nafta tu není věčně, že nemyslíme na osudy naších dětí. Znečištujeme vzduch, umírají stovky zvířat na znečištění. A myšlenka alternativních paliv už je tu více než padesát let. A už by mohla být i zrealizována, jenže kdo se postaví mocným a bohatým naftovým magnátům a řekne jim přejděte na vodíkový pohon? Steven Seagal. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

Reklama

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

John C. McGinley je boží. Podobný případ jako Bill Murray - stačí mi vidět ve filmu jeho tvář a hned je to lepší zážitek. Ale jinak mě film absolutně nebavil, a to i přes svou záslužnou myšlenku o nenažranosti ropných společností. Steven Seagal tímto filmem režijně debutoval (za kameru se ale postavil poprvé a naposledy:)) a asi si splnil sen, když natočil snímek s ekologickým tématem. Hrdinou je vlastně ekologicky/politicky uvědomělý Rambo! Seagalova režie není nijak špatná, ale zároveň ani nijak dobrá... Jeho neherectví není takovým problémem. Spíš jde o to, že ušlechtilá myšlenka se nerovná dobrý scénář. Který je skutečně naprosto nudný a mizerný. Na průměr tuhle záležitost nedostane ani Michael Caine. ()

Mordenroth 

všetky recenzie používateľa

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl ešte v dobách dávno minulých, keď som ešte nechápal, čože to na kariére Stevena Seagala tak smrdí. Týmto filmom som to v trinástich rokoch začínal pomaly chápať. Dopomohol k tomu ten preslov o indiánoch a pristihol som sa pritom, že ma už akosi tá prepálená superhrdinská akcia nebaví. Stalo sa to chvalabohu včas a bol som zachránený. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama