Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (séria)


Časť šiesta: Veľmi, veľmi ďaleko (S01E06)

(epizóda)
  • Česko Část 6: Daleko, předaleko (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hľadanie veľkoadmirála Thrawna prekročí hranice galaxie. (Disney+)

Recenzie (47)

Gig 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat postav. Je něco mi nesedí. Sabine v nové galaxii, novém prostředí a mluví s tím svým psím průvodcem, jak by se viděli včera a ne před čtrnácti lety. Proč nebyl Ezra překvapen, že vidí Sabine, když byl úplně někde jinde a čtrnáct let uplynulo. Proč Thrawn se víc nevyptával, co se děje v galaxii. Měl jsem pocit, jakoby vše věděl, co se děje a už se zajímal jen o Ahsoku. Taky je zvláštní, že Thrawn nemá "potochu" o Ezrovi, ač tolik let spolu jsou spolu. Jen, ví, že tam je, a že eventálně může Sabine domoct k němu. Taky je divné, že černá matka říká o Sabine, že páchne z ní Jedi a je nebezpečná. Proč to neřekla i o Shin a Baylanovi? Jinak moc krásný návrat k Star Wars a Rebels. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Sabine dostáva svoju možnosť nájsť v nehostinnej krajine Ezru. Thrawn sa snaží naložiť zásoby aby sa dostal preč z planéty a začal svoj inkvizičný boj. Ahsoka sa z papule veľryby dostáva rovno pod paľbu inkvizičných blasterov generála Thrawna. Prevedenie: Iba veľmi ťažko sa mi hľadá kritika. Dostávame primeranú dávku nostalgie, akcie či už vesmírnej alebo tej so svetelným mečom. Už sa teším kam sa posunieme nabudúce. 90% ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

MoreAdam 

všetky recenzie používateľa

10/10. Thrawn, Chimera, Ezra, Sabine a nový život který se nám začíná odhalovat jako želví lidé, co víc si přát od seriálu který milkuje starší seriály, snad jediný mínus v této epizodě je to, že Thrawn má jiný odstín pleti. Moc se těším na další epizodu Ahsoky, kdy se Thrawn vydá na lov, se svojí "armádou". ()

KiJi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Normálně nehodnotím jednotlivé epizody seriálů, protože si stále myslím že z hlediska celku je to nesmyls, ale u Ahsoky udělám výjimku. Už předešlou epizodou - 5 - to vypadá na celkové 4*, protože napětí stoupá, pěkně se to rozjíždí. Nástup generála Thrawna se povedl, správně démonický a totalitní....A tentokrát jsem si to dal i v původním znění a až na některé detaily se český dabing povedl. Zvláště u Thrawna, už tak moc ne u těch kněžek. Těším se na finále. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • Uniforma Thwarna (Lars Mikkelsen) vychází z německých nacistických uniforem. Zejména jeho kalhoty, čímž se zpátky odkazuje na původní trilogii, kdy Impéirum mělo k „nacistům“ velice blízko. (Veskoslav)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)
  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)

Reklama

Reklama