Reklama

Reklama

Michael Herbig

Michael Herbig

nar. 29.04.1968 (56 rokov)
München, München (Stadt), Bayern, Západné Nemecko

Zaujímavosti (8)

Balón (2018)

  • Medzinárodný filmový festival Heartland 2019 v americkom Indianapolis - Cena publika – Kultúrna cesta: Nemecko (Michael Herbig). (Arsenal83)

Balón (2018)

  • Nemecká filmová cena za mier – Most (2019) - film získal cenu v kategórii Hlavná cena, národná (Michael Herbig). (Arsenal83)

Balón (2018)

  • Michael Herbig pripravoval film šesť rokov, pričom hneď na začiatku sa stretol s Günterom Wetzelom, ktorý mu porozprával príbeh o svojom úteku teplovzdušným balónom. Získanie práv na remake z roku 1981 (Nočný prechod) však trvalo veľmi dlho, pretože obe rodiny sa maximálne vzdali svojich autorských práv v prospech Disney. (Arsenal83)

Balón (2018)

  • Režisér Herbig o svojej motivácii natočiť tento príbeh: "Keď došlo k úteku, bol som vo veku Fitschera, mladšieho syna Strelzykovcov, a keď som videl film od Disneyho, bol som vo veku staršieho syna Franka. A pochopil som, že títo ľudia riskovali všetko pre život na slobode. Táto trúfalosť, šialenstvo tohto príbehu – to ma úplne pohltilo." (Arsenal83)

Balón (2018)

  • Pred nakrútením film bolo režisérovi Michaelovi Herbigovi dovolené nahliadnuť do tisícok strán hrubého spisu o lete tohto balónu, ktorý patril kedysi Stasi, bývalej tajnej službe NDR. Niektoré fotografie použil potom aj vo filme. (Arsenal83)

Manituova topánka (2001)

  • Když Abahachi (Michael Herbig) ukazuje Rangerovi (Christian Tramitz) fotografii svého otce, ukazuje Pierra Brice, který ztvárnil Vinnetoua ve stejnojmenné filmové sérii. Abahachi povídá Rangerovi, že jeho otec uměl velmi dobře mluvit francouzsky, ale nikdo neví, proč. Pierre Brice je Francouz. (dinamit_1)

Herec

Režisér

Producent

Scenárista

Hosť

Reklama

Reklama