Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (3 256)

plagát

Scavengers Reign - The Nest (2023) (epizóda) 

Samova aktívna šialenosť narazí, rovnako aj naivita pirátov prehliadať nástrahy planéty. Epizóda ponúka flashbacky vo forme chekhov's gun, ktorým pridá dramatickú dôležitosť.

plagát

Scavengers Reign - The Cure (2023) (epizóda) 

Máme tu nové postavy a zatiaľ nie je jasné, či budú pozitívne alebo negatívne. Sam dostáva liečbu, no ešte nevieme, za akú cenu.

plagát

Scavengers Reign - The Fall (2023) (epizóda) 

Konečne nejaký stret oddelených skupiniek a rovno najnapínavejšia akcia seriálu doteraz. Správanie mloka v boji je ale záhadou, niekedy svoje schopnosti využíva naplno, inokedy zasa nie.

plagát

Scavengers Reign - The Demeter (2023) (epizóda) 

Kamenov vzťah s mlokom sa stane ešte nechutnejší, ako doteraz. Jeho flashback na posklednú chvíu s Fionou je vrcholom klbka jeho nešťastia. Škoda len, že jednotlivé príbehy si vzájomne konkurujú a zatiaľ nevytvárajú symbiózu, ako to väčšinou na planéte chodí.

plagát

Scavengers Reign - The Dream (2023) (epizóda) 

Levi má sen a cíti fyzicky viac, akoby mal. Doteraz najkrvavejšia časť, kde Kamen nachádza svoje pravé ja.

plagát

Scavengers Reign - The Wall (2023) (epizóda) 

Kamen sa naučil zabíjať, rovno kameňom, čo tvorovi zatiaľ nevadí, no do toho sa strihajú jeho flashbacky. Z Ursuly bude asi tiež silná, nezávislá žena, alebo drama queen, čo sa vylučovať nemusí. Jediný racionálny, a kooperatívny hrdina je Sam, ktorý sa bohužiaľ už druhýkrát dostáva do neutešenej situácie a epizóda tak končí napínavým hangoverom.

plagát

Scavengers Reign - The Storm (2023) (epizóda) 

Búrka je riadne silná a núti hrdinov schovať sa. Vďaka tomu Azi objavuje skrytý svet, o ktorom vedel ale jej robot Levi. Sam sa nechá nahovoriť vstúpiť do medúzy a je to dobrý nápad, dokedy ho nezačne cucať krab. Labilný Kamen pokračuje v putovaní riadehom hypnotvorom, no vidíme ho aj búriť sa a nastrihať napínavé scény s jeho nervovo vypätým flashbackom. Takéto dramatické scény som z animácie videl akurát v seriáli Bojack Horseman.

plagát

Scavengers Reign - The Signal (2023) (epizóda) 

Vynikajúca animácia, ktorá vzdáva hold starým kresbám. Víta nás dojmená hudba, ktorá vie prepnúť do skľučujúcej, hororovej. Sci-fi má prológ, kedy sa na vesmírnej stanici dozvedia, že jedna vesmírna loď stroskotala a asi ich nepôjdu zachrániť. Stroskotanci sa najprv ale nemajú zle. Skúsený kozmonaut sa votrie do tela živého bylinožravca cez niečo ako striu, aby postláčaním a poťahaním jeho vnútorností dostal svetelný zdroj. Fauna pripomína aj Miyazakiho malých tvorov. Dozvedáme sa, že preživší sú roztrúsení. Umelá inteligencia sa jemne búri, ale ostáva slúžiť žene. Dva druhy stromových tvorov tu kooperujú, aby sa vzájomne nakŕmili. Jeden stroskotanec z ich výtvoru dostáva halucinácie. Iný druh halucinácií sa dá dostať zasa v podzemných priestoroch. sBez problémov áčkový seriál za štýl, nápady, menšie napätie a vtiahnutie do tajuplného, neuveriteľného sveta mimo civilizáciu. Chýbal mi ale osobnejší problém a stavanie napätia a deja na ňom.

plagát

Samurai Champloo (2004) (seriál) 

Ťažko brať vážne seriál, kde postavy nestrácajú skoro nič a z krvavých akcií vyviaznu bez trvalých následkov. Istú zábavnosť a sem tam kvalitnú akciu sa mu ale uprieť nedá.

plagát

Abashiri Bangaichi: Bokyo-hen (1965) 

Nemastný, neslaný úvod, či prológ. Tuším biele dieťa hrá čierne a je preto natreté čiernou farbou. Herec hrajúci Onitoru tu hrá Schinichiho suseda z detstva. Takisto predstaviteľ vodcu väzňov z prvého filmu tu hrá niekoho iného – vodcu Yasui gangu. Netypický yakuza film, ktorý neponúka veľa akcie, má znaky rodinného filmu a snaží sa vytvárať napätie medzi dvoma gangami a hlavným hrdinom, na ktorého sa jeho gang spolieha, čo mu veľmi vytvárať nejde. Napäté scény potešia ale vtedy, keď má Tahibana zakázané sa biť, a to keď dostáva päste, po ktorých sa nezloží a keď si v rámci dohody s konkurenčným gangom na uzavretie aspoň dočasného mieru spievajúc vypaľuje tetovanie, čo spraví dojem aj na veliteľa Yasui gangu, Killera Joea. Poteší aj záverečná bitka len Tachibanu s konkurenčným gangom, ktorú ale kazí zbabelosť väčšiny členov tohto gangu. Z yakuza témy sa dá vyťažiť viac. Tento film staval skoro všetko na jednom hrdinovi a dával mu pre žáner zbytočné vlastnosti, ktoré skoro nikam neviedli.