Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Thriller

Recenzie (20)

plagát

Vash (2023) 

90% Shaitaan, akurat jednoduchsie, surovejsie, celkovo to posobi realnejsie ako dejovo tak reakcie postav. Bez zbytocneho balastu, kuziel, efektov, nelogickeho spravania postav.

plagát

Le Poil de la bête (2010) 

Francuzska gotika, nic viac, ani neurazi, ani neprekvapi, ani nenadchne

plagát

Late Night with the Devil (2023) 

Pseudointelektualny akoze horor, dementna alegoria a kvazi metafory, filozofia typu Beau is afraid.. Jedine pozitivum je Dastalmachian

plagát

Historie okultismu (2020) 

Skvely film, ktory zial vacsina ludi nepochopi, je dolezite pozorne sledovat dialogy postav (najlepsie v originalnom jazyku), pointa je velmi jednoducha a o to viac znepokojiva, najdolezitejsie je sledovat postavu okultistu a zaver s vyladenim TV. Spoiler: pre tych co nepochopili, elitna spolocnost nasla sposob ako pomocou ritualu vytvorit mikrodimenziu s realitou, v ktorej sa odohrava dej filmu a na zaver sa postava okultistu pokusi skrz vysielanie preniest divakov spat do skutocnosti, s prerusenim signalu sa to podari zial len ludom v studiu.

plagát

A Mata Negra (2018) 

Vynikajuce zobrazenie ludovej magie

plagát

Inspector Rishi (2024) (seriál) 

Mne osobne to evokuje velmi odlahcenu atmosferu Twin Peaks - sympaticke postavy a ich pozadie, ruralne prostredie s miestnym folklorom, paranormalna hrozba z lesa, akuratne tempo. Trosku pseudoveda ala Akty X, a nepodarena CGI, ale ako guilty pleasure akurat.

plagát

Neviňátka (2021) 

Morálne ponaučenie: Aj autistický Árijec je lepší ako prisťahovalec s nadprirodzenými schopnosťami

plagát

Kõhedad muinaslood (2019) 

Priemerna, antologia dark fantasy, alebo skor to pripomina Finske podivno. Napady neboli zle, aj ked prevedenie by potrebovalo trosku viacej know-how, najma kamera, svetlo a farba. Prijemne bizarna atmosfera, hoci predvidatelne, moje ocakavania na balticky weird to splnilo, najma segment 2 a 4.

plagát

Suicide for Beginners (2022) 

MegaLOL, typicky US absurdny viaczmyselny konverzacny humor. Pri sekvencii s Corey Feldmanom som skoro prehltol bongo od smiechu, skoda, ze cely film sa neuberal podla tej fatalisticko-nahodnej schemy, a zaroven skoda, ze Haig nemal kvalitnejsie napisanu postavu, ale inak skvela oddychovka.

plagát

Macko Puf: Krv a med (2023) 

Ako fanusik v detstve Macka Pu a seriovych vrahov, za mna splneny sen. Je to guilty pleasure, a tak k tomu treba pristupovat, uprimne som si uzival kazdu sekundu (najma scena s chvostom), kedze sa pomerne hned na zaciatku vytvoril solidny kult status, nebudem asi jediny (o com svedci aj sequel). P. S.: Pu by si pochutnal aj na tej maline od buzno-liberalov z nadacie.