Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Dráma

Recenzie (39)

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Najlepší kinový zážitok tohto roku! Neviem ani kde mám začať, Avatar 2 mi už naozaj prišiel ako keby nič nenaťahoval ako v predošlom diely, aspoň teda nie tak že by to bolo nudné, skôr pre Avatara 2 zábavné a už vôbec nehovoriac o tom že je tu výborné (teda najlepšie) CGI. Predtým než som bol v kine som sa pripravil na 48fps, čo vyzerá ako cut scenes z nejakej fakt výbornej hry ale našťastie som si to veľa krát nevšimol ako tuto niektorí hovoria. Ale hej, niečo na tom je ale nie je to niečo vyslovene zlé len to hrozne bije do očí. Ďalej tu máme rozbor/vývoj postáv, no príbehy postáv som pochopil až až, zas a opäť neviem prečo niektorí hovoria že vývoj postáv bol úbohý, mne v Avatarovi 1 prišlo že skoro všetky postavy nemali vôbec vyvinutý príbeh, to bolo ako: zrazu sa vyjavila postava na plátne (jedna z najdôležitejších postáv) a potom asi v strede filmu jej začnú rozvíjať príbeh. Približne na konci filmu som si poplakal nad dosť smutnou vec ale nebudem spoilovať, na to tu nie som :). Opening fight bol super ale finál bol úplne top, James Cameron nechá vždycky to najlepšie na koniec, nie že by celý film bol zlý ale finále bolo super. Prišlo mi trochu divné že zrazu sa nebude ťažiť unoptánium ale nejaká kyselina z Tulkunov, v podstate také niečo ako veľryba. Herci vynikajúci, k tomu nemám čo ani dodať, dali si veľkú námahu a to sa cení. Scenár nemal chybu, v predošlom diely mal sám Cameron problém čo napíše ďalej a tuto mi to prišlo tak že žiadny problém nebol. Soundtrack vynikajúci, cením si že skladateľ si neberie hudbu od niekoho iné pretože veľa OST mi príde ako na jedno kopyto, no ale samozrejme že pri Avatarovi sa to stať nemohlo a proste OST musí byť pre Avatara jedinečný. Páčilo sa mi že príbeh minulého záporáka rozšíril James Cameron a ešte sa neskončil, áno neskončil sa! Niekedy pri veľmi dobrej scéne som sa dosť pousmial s tým pocitom že toto je film roku! Niekedy mi prebehli zimomriavky po chrbte z toho aké je to úžasné. Snažím sa vystihnúť obe strany, aj tú zlú aj tú dobrú, ale tá dobrá samozrejme že zvíťazí. Jednoznačne 10/10, ešte sa rozhodujem či je lepší Bullet Train alebo Avatar: The Way of Water, ale odpoveď už asi mám.

plagát

Black Adam (2022) 

Black Adam, dosť zvláštna DCovka ale ináč dobre. To je ten typ film ktorý vás nebaví na začiatku, baví vás približne v strede filmu, zrazu sa potom voľačo stane, nudne to prebieha a film sa zakončí finálnym zaujímavým fightom.  Spočiatku filmu bolo predstavené vyvíjanie postavy, ktoré bol v celku fajn, onedlho boli predstavené ďalšie postavy a vyvíja sa tu príbeh. Dobre, fajn ale potom prichádza tá línia ktorá vás mierne nudí ako mňa. Mal som už vtedy pocity či dám 3* alebo 4*. No dobre, dal som tomu ešte šancu a našťastie sa to tu trochu oživí Ligou Spravodlivosti ktorá je nám tu názorne predstavená 4 postavami. Atom Smasher, ktorý tu hrá úplne debilnú postavu, ako keby sa snažil napodobniť Deadpoola, už len ten kostým tomu svedčí. Je tu predstavená Cyclone ktorá tu zohráva kvalitnú postavu, už len kvôli jej bojovým technikám. Potom tu máme Hawkmana, v podstate je ako Falcon z Marvelu ale fajn hrdina a posledného tu máme predstaveného najlepšieho charaktera Dr. Fate ktorý je dobrý, inteligentný a máme veľmi dobré bojové techniky. Je tu predstavený neskôr Teht Adam, celkom fajn antihrdina, určite lepší než "najlepší" Marvel antihrdina a tým dámy a páni je... Morbius :D. Ďalej tu máme fighty, je tu predstavený humor, celkom fajn humor, a to je takzvaný NPC humor, či som sa zasmial, jasné že áno veď som NPC nie je tak :D? Potom je tu plotwist dámy a páni a celkom dobre vymyslený. Potom nastáva fight s hlavným záporakom filmu a je koniec filmu. Potitulková scéna prichádza a vyzerá to na blízke pokračovanie Black Adama. Určite si to zaslúži sequel, bez toho by to bola totálna hovadina. Ale ja som bol v celku spokojný, takže ja hodnotím Black Adama ako 8/10.

plagát

Stranger Things - Season 4 (2022) (séria) 

Pecka! Dostal som presne to čo som čakal a aj to čo som fakt nečakal po (podľa mňa) mierne sklamanej 3. sérii. 4. séria má u mňa najlepší vývoj príbehu a najlepší vývoj postáv ktoré tu hrajú. Od samého začiatku až po samotný koniec som sa vôbec nenudil! Každá sekvencia príbehu je zaujímavá. Hopper a Kamčatka je dobrá sekvencia, Eleven a jej znovuobnovenie je super, Jonathan a Will Byersovi spolu s Argylom a Mikeom sa snažia nájsť a zachrániť Eleven, zas dobrá sekvencia, a kopu ďaľších dobrých sekvencií príbehu. Dostal som to čo som chcel, je to akčné, farebné, smutné na konci a dobre emocionálne založené. Zaslúži si to 10/10.

plagát

E.A.Poe: Archa bláznov (2014) 

Ach jaj, znova ďalší film ktorý si zahráva s atmosférou. Vždycky som na tieto filmy mäkký, a to z jedného dobrého dôvodu, vždy vo mne vyvolajú strach z niečoho a hlavne napätie vo mne. Herecké obsadenie filmu je skvelé, najviac vyniká Ben Kingsley ktorý sa do roli šialeného doktora skutočne vžil, a preto som sa na neho tešil asi najviac. Kate Beckinsale taktiež odviedla dobrú prácu ale Jim Sturgess ma popravde veľmi prekvapil, takže jemu pridávam veľké +. Čo sa týka príbehu ten je ako vždycky pre tieto typy filmov dobrý ale najlepší z príbehu je mindfuck na konci filmu kde to celé vyvrcholí. Mám rád filmy ktoré si zahrávajú s atmosférou, to sú hlavne tie ktorých príbeh sa koná v psychiatrickej liečebni, a takých poznám veľa :D. Napätie vo filme je vidno a dokážete sa do neho vcítiť (aspoň ja hej). Film akčný nie je, ale na to že ja mám rád akčné tak s "atmosférickými" thrillerami nemám vôbec problém. A to preto, lebo som sa počas filmu cítil napäto a stiesnene. Ako vidím, som jeden z mála ktorý dáva filmu 5* ale ja tomu nedokážem proste dať 4*. Herci skvelí, príbeh zaujímavý, napätie vysoké, emocionálna stránka je na vyššej úrovni, brutálne to nie je ale je to psychicky brutálne, pretože dokážete cítiť to čím si "ľudia s poruchami" v tej dobe museli prechádzať. Edgar Allan Poe: Podivný experiment je film ktorý si zaslúži 10/10.

plagát

Halloween: Predvečer Sviatku Všetkých svätých (1978) 

U všetkých svätých, prečo má toto toľko veľa percent? Teda nehovorím že na svoju dobu to nebolo dobré ale už v tej dobe sa muselo nájsť pár ľudí ktorí si pomysleli že: "Kámo veď to je úplná mainstreamová hovadina, ako toto môže niekto pozerať do prdelky?" Ja si to dokážem pozrieť cez Halloween ale to je tak asi všetko, radšej som si vždycky pustil Piatok Trinásteho. Ale aj tak, ten film v ktorom sú stredoškoláčky ktoré vyzerajú ako keby mali chorobu predčasného starnutia, ten film kde pacienti zavretí od 6 rokov dokážu jazdiť bez problémov na aute, ten film kde sú výkony hercov na toľko otrasné že môžu byť nominované na hrozbu USA Hollywoodu ročník 1978, je až tak precenený že má 79%? Sorry ale to je už moc na mňa. Celkovo asi 6,5/10.

plagát

13 hriechov (2014) 

Hej asi som iný ale do prdelky, to bola jazda za mňa! Mňa to bavilo proste. Herci boli v pohode, Mark Webber sa celkom predviedol :). Páči sa mi kde presne smeruje film a čo sa nám snaží naznačiť. Každý hriech bol dobrý ale motorkári boli asi najlepší. 5 hviezdičiek si to zaslúži.

plagát

Stranger Things - Season 3 (2019) (séria) 

Dobré, síce mierne sklamanie ale je to dobré. Odohrávajú sa tu 3 príbehy. Robbie, Steve, Dustin a Erica vylúštili ruskú hádanku a zavedie ich to do podzemného komplexu komunistov. Zaujímavé až na to že to nedávalo zmysel. Na čo by sakra rusi chceli napadnúť USA? Nedávalo mi tam nič logiku a to sa komunistov ešte nezastávam. Dalo by sa povedať že to bol úplne zbytočný príbeh. Príbeh Hoppra, Joyce, Dr. Alexea a Murrayho bol fajn, dával zmysel pre humor a hlavne logiku. Ale najlepší bol 3. príbeh klasickej partii bez Dustina :). Bez pochybností. Ale celkovo fajn séria, lepšia než 1. ale 2. vyhráva.

plagát

Stranger Things - Season 2 (2017) (séria) 

Paráda! Každá sekvencia príbehu je proste super! Strašidelná horrorová (nostalgická) atmosféra, veď čo viac by som si mohol priať. Noví charakteri sú sympaťáci, frajeri. Nemám čo k tomu povedať! 10/10

plagát

Scary Movie 2 (2001) 

Výborná komédia! Ktorá je plná nechutných vtipov ktoré SÚ vtipné a nie sú otravné a trápne. Neviem čo viac dodať k tomuto filmu, príbeh je fajn, herecké obsadenie bolo dobre rozmyslené a humor nie je trápny. Za mňa super! Scary Movie 2 je za mňa najlepší diel z celej série. 8,5/10 čiže 5 hviezdičiek.

plagát

Stánek s polibky (2018) 

Bol som predovšetkým prekvapený týmto nedávnym snímkom, teda čakal som volovinu roka ale za mňa celkom super! Začína sa to celkom vtipne a sexisticky ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to je na inú debatu. Elle je celkom zábavná, teda asi tá najzábavnejšia z celého filmu, (Joey King) sa zasa posnažila ako vždycky, nebola trápna ako ostatné herečky tejto doby ale ten duck face ( ͡° ͜ʖ ͡°), ja z toho nemôžem¯\_(ツ)_/¯. Príbeh fajn, typický amerikanizmus vo filme je dostatočne viditeľný ale vôbec mi neprekážal ako ostatným. Bolo to trochu detské miestami ale ináč komédia pre teen ľudí ako som ja, kinda sus. Humor bol niekedy trápny niekedy dobrý. No neviem nó. Ja som bol rád že som to videl, za mňa spokojnosť. 4 hviezdičky zaručujem rovno so 7,5/10.