Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

monolog 

všetky recenzie používateľa

Je to zvláštní, ale opět budu vybočovat z většiny. Mně se totiž ta všemi opěvovaná hudba Jamese Hornera skoro vůbec nelíbila. Podle mě má být hudba maximálně tak v pozadí, jemně přibarvovat a netlačit se na první pozici. Tady dost často doslova vyřvávala a přehlušovala málem příběh. Jinak nechápu, co kdo může mít proti smíšení SF a fantasy? Není to poprvé ani naposled, co to někdo udělal (třeba Vládcové Univerza, Vesmírní piráti, nebo knížka od Pierse Anthonyho Inkarnace nesmrtelnosti). Děj, co říct k ději? Pravda, je to slepenec několika různých seriálových epizod. Na začátku přijedou na svatbu, pak je napadnou Zabijáci. Pak Colwyn jede najít Gleiv a vysvobodit princeznu. A na cestě za princeznou potkává buď potvory, nebo pomocníky. Jako obvykle ve fantasy cestují, to už patří ke koloritu. Jestli vykrádá Pána prstenů? Možná, spíš se jím ale dal inspirovat, jako se Pán Prstenů nechal inspirovat veškerými hrdinskými eposy a legendami a ságami z lidské historie před ním. A stejně jako většina dnešní fantasy pochází buď od Tolkienova vlivu, nebo od Howardova vlivu (napsal Conana). Snímek se mi líbil velice, je to vlastně klasická pohádka neklasickým stylem a s docela příjemným nadhledem. Nedělá si z ničeho prču, ale ani vrásky. Dostali jsme se do slepé uličky kolegové scénáristi? Nevadí, vypomůžeme si další fantastickou postavou Pavučinové Vdovy. Jestli vykrádá Hvězdný války? Okrajově a spíš jen co se týká té vesmírné povory, která tyranizuje univerzum. Tenhle film je podle mě nejlepší zástupce toho druhu, který by měl člověk vidět tak kolem deseti let, protože pak si ho zamiluje natrvalo, jako se to stalo i mně. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si jistej jestli jsem viděl Planetu Krull, když mě bylo nějakých 10 let. Dneska jde o těžko koukatelnou záležitost. Triky zkrátka stárnou a příběhově se o kdovíjaký zázrak v rámci fantasy rovněž nejedná. A všem, kteří tady mají 3 a více hvězdiček bych poradil, aby na to koukli někdy znovu. 35% ()

Reklama

Ridick 

všetky recenzie používateľa

pribeh o zachrane sveta a milovanej, kt. uniesol obavany netvor tyranizujuci celu planetu svojimi zabijakmi mi dnes (2006) pripada detinsky. a on aj je. krull je ten z filmov, kt. je urceny len pre hardcore fanusikov sci-fi, alebo uctievacom filmov liet 80. staci sa len pozriet na triky a mate dost... ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Do boja a ešte ďalej a počas toho nájdime viac bojovníkov, tak by mohlo znieť heslo tejto fantasy "rozprávočky", na ktorej naozaj najviac zaujme len časť s pavúkom a tá je naozaj dobrá a možno by z toho mohol byť natočený lepší film, ako je tento, ale to je už otázne. Film Krull nenudí, ale ani nezaujme nejakým prepracovaným príbehom je to proste rozprávka, ktorá je trochu v tieni iných, ktoré su oveľa lepšie a stoja oveľa viac za pozretie. Urazený nie som a bavil som sa, ale ak by to malo byť niečo s čím budem nad mieru spokojný, bolo treba oveľa viac takých scén, alebo aspoň príbeh tak kvalitný ako som už spomenul čo je okolo toho pavúka. Film vyzerá dosť dobre čo sa týka prostredia a kostýmov na to, že to je rok 1983 to vyzerá naozaj bravúrne. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama