Reklama

Reklama

Červená Sonja

  • Slovensko Barbar Conan 3: Červená Sonja (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá kráľovná Gedren (Sandahl Bergman) túži po absolútnej moci nad svetom. Zaútočí na mesto Hablac a zabije majiteľa talizmanu, ktorý môže zničiť všetko na zemi. Červená Sonja (Brigitte Nielsen), jeho sestra, sa však s magickým mečom vydáva na odvážnu výpravu, aby Gedren porazila. Proti zlej kráľovnej sa postaví aj strážca talizmanu Kalidor (Arnold Schwarzenegger), ochraňuje Sonju a nakoniec sa do nej zamiluje. Lenže krásna bojovníčka Sonja prisahala, že nikdy nebude patriť žiadnemu mužovi... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (367)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Hezká výprava i kulisy, dějově však slabší dobrodružný fantasy snímek, kde se po dvou Conanech Arnie tentokrát představí, jako hrdinný Kalidor. Původně měl být jen jménem na plakátu, které film prodá, ovšem nakonec mu natáčení zabralo téměř měsíc a hraje zde prakticky hlavní roli, po boku tehdy velmi vyhledávané hollywoodské matračky - Brigitte Nielsen. Richard Fleischer (Fantastická cesta, Soylent Green, Bostonský případ) nenatočil rozhodně špatný film, jen už Sonja po dvou podobných (a lepších) fantasy se Schwarzeneggerem, nemůže mít takovou sílu a vliv. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,TAKŽE ŤA MÔŽE MAŤ LEN TEN MUŽ, KTORÝ SA ŤA POKÚSI ZABIŤ. TO JE LOGICKÉ." __ Pokračovanie obľúbených fantazy príbehov 80-tych rokov z pera pulpového Roberta E. Howarda, ,,otca" slávnejšieho Conana. Sám Howard bol citovo veľmi nevyrovnaný človek, závislý od svojej matky a napriek tomu, či práve preto vytváral hrdinov opačných kvalít. Aj napriek tomu, že príbuznosť s Conanom je tu veľmi blízka, Červená Sonja mu v mnohom nesiaha ani len po členky. Veľká chyba tkvie v tom, že hlavnej úlohy sa chopila červenovlasá feministka, ešte k tomu v podaní neuveriteľne mizernej herečky, ktorej kariéra chvalabohu skončila rovnako rýchlo ako začala. Ak by som mal vybrať najlepšieho herca z filmu, je to pravdepodobne Paul L. Smith ako Falcon, samotný Schwarzenegger tiež nie je až tak zlý, pôsobí viac kultivovanejšie a menej barbarskejšie ako v Conanovi, čo má však robiť, keď vinou príšerného scenára sa mu dostávajú do úst neskonalé voloviny (,,JE MŔTVA. MY SPLNÍME ÚLOHU.")? Bridget Nielsen je podľa mňa asi najhoršia herečka pod slnkom. Za úlohu Sonji obrdžala prestížnu a v jej prípade aj dosť výpovednú Zlatú malinu za najhoršiu novú hviezdu, ktorú dostala tiež za úlohu v Rocky 4, kde predviedla azda najhorší výkon, aký som kedy vo filme videl. Ešte by bolo určite veľmi zaujímavým zistením, čo priviedlo Ennia Morriconeho k zloženiu hudby k tomuto filmu? Po dlhšom čase som sa ho rozhodol pozrieť hlavne kvôli hudbe a je treba povedať, že Poledourisov hudobný sprievod sa Morriconemu prekonať nepodarilo. Keď u Conana v úvodných titulkách hrdinský duní Anvil of Crom, v Červenej Sonji by som Kalidorov motív hrdinským ani na chvíľu nenazýval, prišiel mi veľmi tichý a minimalistický a skôr by sa viac hodil k inému filmu, lepšie sú potom jednoduché vedľajšie motívy. Každopádne hudba je tým najlepším z celého filmu. 1.5* ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi slabý historický fantasy film. Má nezaujímavý príbeh o výbornej bojovníčke, ktorá sa spojí s odvážnym mužom proti zlej kráľovnej, ktorá chce pomocou mocného talizmanu zničiť celý svet. Spracovanie je na tom veľmi zle, síce sa stále niečo deje, ale toto išlo skutočne celé mimo mňa. Občas sa síce objavia náznaky niečoho aspoň trochu zaujímavého, ale pri tých náznakoch to nanešťastie aj končí. Akcie je tu dosť, ale pochvalu si určite nezaslúži. Je prakticky rovnaká ako v Ničiteľovi Conanovi, takže samé stereotypné a nekrvavé súboje na meče a jeden boj s nejakým vodným monštrom. Z celej akcie ma zaujala iba useknutá ruka a hlava, čo vzhľadom na všetko ostatné pôsobí ako príjemné oživenie, ale aj tak to už nemá čo zachrániť. Z hereckého obsadenia zaujme Arnold Schwarzenegger, ktorý tu ale má výrazne menej priestoru ako som čakal a ani Brigitte Nielsen nie je najhoršia, no okrem nich sú tu už len samé nudné postavy. Réžia a technická stránka takýto scenár ani zachrániť nemôžu, ale sú aspoň obstojné a podobne je na tom aj hudba. Ale aspoň kulisy sú celkom zaujímavé. Červená Sonja je presne ten typ filmu, ktorého príbeh ma absolútne nebaví a väčšinu času sa prenudím, ale za niektoré stránky ho nemôžem úplne odpísať. No viem, že znovu už tento film neuvidím. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 31%. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu je Rudá Sonja ultimátní brak, jaký se příliš často nevidí dokonce i ve vysílání českých komerčních stanic. Na druhou stranu mu ale neupírám nechtěnou zábavnost danou neuvěřitelnou toporností Schwarzeneggera a Brigitte Nielsen, ale i odfláknutí výpravy a trikových scén. Selhává tu všechno do té míry, že je velkou záhadou, jak se nad tímhle zoufalým pokusem o dobrodružnou fantasy podepsal Richard Fleischer, který má na svém kontě i docela slušné bijáky. Až mám pocit, že se režisér buď chtěl pomstít producentovi za nějaké příkoří, nebo si prostě řekl, že tenhle úlet jeho kariéra přežije a že si bude hrát se žánrem na producentův účet. Pokud jste naladění na recesi a psinu, existuje šance, že se u Rudé Sonji budete bavit líp než u bláznivých komedií. Celkový dojem: 25 %. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Scénář : George MacDonald Fraser a Clive Exton. Kamera : Giuseppe Rotunno. Hudba : Ennio Morricone. Hrají : Brigitte Nielsen jako Rudá Sonja a Arnold Schwarzenegger jako Kalidor. Arnold Schwarzenegger už coby guvernér Kalifornie řekl, že tento film je tak špatný, že svým politickým nepřátelům bude vyhrožovat tím, že když neudělají, co chce, budou se na něj muset dívat třikrát po sobě bez přestávky. Podoba Conanovi je viditelná. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (25)

  • Arnold Schwarzenegger (Kalidor) už čoby guvernér Kalifornie povedal, že tento film je tak hrozný, že svojim politickým nepriateľom sa bude vyhrážať tým, že keď neurobia, čo chce, budú sa naň musieť dívať trikrát po sebe bez prestávky. (ČSFD)
  • Dino de Laurentis objavil Brigitte Nielsen (Červená Sonja) na obálke časopisu. Pozval ju do Ríma na kastingové skúšky, pretože nikdy predtým nehrala. (gogo76)

Súvisiace novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (viac)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (viac)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (viac)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (viac)

Reklama

Reklama