Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Na pomery Netflixu relatívne málo korektný slasher (v úvode sa spomenie švédska realita s množstvom gangov ktoré tupí liberálne stádo označí ako nacionalistické a rasistické, s majiteľom farmy sa chcela čestne vysporiadať iba žena a staršieho muža ktorý s nostalgiou spomína na staré časy zaujíma iba žrádlo, policajné sirény sa objavia ako vždy keď je po všetkom a psychicky labilná klitorisáčka nakoniec v sebe najde toľko sily že s prehľadom stiahne ľavou rukou kožu z temena bieleho muža kým si pravou rukou nanáša lak  Dolce Gabana na oholenú ľavú labku...) s očakávaným páchateľom aj priebehom a s prvkami komédie ktorý napokon vôbec nesklame a a fanúškov tohto žánru príjemne pohladí na utrápenej duši pretože takýchto príjemných prekvapení je čoraz menej. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nemusí ísť vždy o staré traumy a pomsty niečoho, čo sa stalo pred desiatkami rokov. Motivácia zabijaka je pochopiteľná a úplne jasná. Len je škoda, že sa ním nezaoberáme trochu viac. Postavy by ste najradšej zabili sami, takže chutné vraždy prídu skoro vždy vhod, našťastie hlavná ženská postava je sympaťáčka a keďže je aj final girl, tak sa vlastne o ňu ani nemusíme strachovať. Za mňa atmosféra fungovala, i keď nie je typicky hororová, ale skrátka chatky vo švédskom lese a pri jazere fungujú sami o sebe. Tvorcovia dobre poznajú trópy žánru a síce neponúkajú nič špeciálne originálne, ale v dobe, kedy je slasher skôr menšinovým subžánrom v rámci hororu, každý poctivý kúsok poteší. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Ja ten švédsky humor fakt zbožňujem! The Conference je tohtoročné hororové prekvapenie, aj keď sa primárne o horor nejedná, ale o čistokrvnú hororovú komédiu, ktorá ma prekvapivo bavila viac v tej prvej humornej hodine, ktorá predstavuje jeden toxický teambuilding, aj s ukážkovými korporátnymi toxickými vzťahmi spolupracovníkov. Švédi jednoducho vedia ako ich humor správne podať a tak sa tu nijako netlačí na pílu, ale celý vtip vlastne vyplýva z maximálne stereotypného zobrazenia určitých typov ľudí/zamestnancov a ich následných trefných komentárov a musím povedať, že som sa bavil náramne. V tej hororovej/vraždiacej časti prevažne v posledných štyridsiatich minútach je The Conference štandardným slasherom, kde by som uvítal odvážnejšiu alebo o dosť uletenejšiu story, ktorá by sa do podobného filmu hodila, no vo výsledku ponúka len štandardnú slasher naháňačku a absolútne otrepaný motív hlavného zabijáka bez štipky invencie. Trocha škoda, pretože popracovať na tom, mohol z toho vznikúť nový kultový snímok v štýle Dead Snow. V tomto podaní však stále pomerne zábavná hororová komédia, ktorých sa dnes už točí pramálo. Navyše takto profesionálne s fakt prvotriednou kamerou a vyslovene nápaditým strihom jednotlivých scén (prelínanie medzi občasnými vraždami a situáciami na team buildingu). PS: a kedy naposledy som videl horor, kde by neumierali -násťroční, ale dospelé postavy všetkých vekových kategórii si už ani nespomeniem, takže palec hore aj zato! CELKOVO: 7/10 ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Gratuluji Švédům. Podařilo se jim natočit ten nejnudnější a nejdebilnější Slasher v dějinách, s těmi nejvíc nesympatickými a nevhodnými postavami, co jsem kdy viděl. Bolelo se na to dívat a poslouchat ty jejich stupidní kecy. Hvězda za scénu s šitím čela, alá Frankenstein, to jediný mě pobavilo a ať nežeru, tak pár krvavějších scén tu je, ale víc ani hovno a více jak jednu hvězdu ani omylem. ()

gulista 

všetky recenzie používateľa

Vydarený príspevok rozširujúci počtom skromnú kategóriu život vysávajúcich firemných teambuildingových konferencií, ktorá sa doslova otočí v boj o holý život. A po dlhšej dobe hororová komédia, ktorá idúc v stopách slasheru pobaví svojou jednoduchosťou v priamej konfrontácii zabijaka proti kapitalistickej expanzii zasahujúcej do života bežných ľudí, pričom tí najskorumpovanejší sú zároveň najviac ohrození. 65% ()

Galéria (35)

Reklama

Reklama