Reklama

Reklama

Prepadnutie 13. okrsku

  • Slovensko Prepadnutie v 13. okrsku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je Silvester roku 2004 a na chátrajúcu policajnú stanicu privezú skupinu väzňov. Medzi nimi je aj neslávne známy mafián a predovšetkým nepohodlný svedok Marion Bishop (Laurence Fishburne). Budovu 13. okrsku napadnú jeho bývalí parťáci, aby zabili Bishopa a s ním aj všetkých ostatných. Ak chcú prežiť, musia sa strážcovia zákona spojiť s väzňami a pod vedením seržanta Jakea Roenicka (Ethan Hawke) spoločne bojovať o holý život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

tron 

všetky recenzie používateľa

Hlavným plusom tejto ostrou akciou nabitej - ale po ostatných stránkach štandardnej - old school snímky, je vynikajúce herecké obsadenie (Fishburne, Dennehy, Belloová, Hawke), neetické jednanie s postavami (okrem iného aj s osobami nežnejšieho pohlavia) a vianočná atmosféra, nasiaknutá krvou. Jednoduchý scenár sa dá s troškou snahy prežiť bez ujmy, ale Carpy bol o čosi lepší. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Profesionalne odvedenej akcni film, ale cekal jsem vic. Puvodni Carpenteruv film jsem nevidel, takze nebudu srovnavat a tudiz ho muzu posoudit ciste co se tyce kvality akce. A ta je provedena fakt dobre. Navic se neda predvidat, samozrejme az na hlavni hrdiny, kdo zemre a tvurci se pokusily i o par zvratu, ale vetsina je stejne jasna. Ruzny utoky na stanici jsou zpracovany fakt perfektne a Ethan Hawke tu je po delsi dobe dost drsnej. Jenze to je asi tak vse. Fishburne si hraje svuj standart a Leguizmo nema poradne prostor. Navic kdyz neni akce, tak jsem se docela nudil a ty akce tam zas tolik neni. Skoda, ze kvalitni rezie se nerovna zabavnej film. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Je to slušný. Nic moc extra, ale nic žádný brak. Už jsem to viděl třikrát a klidně na to kdykoliv kouknu znovu. Má to pár slušných scén (zpravidla přestřelky a zastřelení jednotlivých obětí), pár skvělých scén (někdo tu v komentářích vychvaloval přezouvací scénu Marii Bello) a úchvatnou Freu De Matteo. Od filmu jsem více, než mi poskytl, nečekal. možná proto nejsem vůbec zklamán. Takhle si představuji akční oddechový film. 3,5* ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

No čekal jsem, že to bude dost hrůza, ale zase tak špatný to nebylo. Sice je to plný nelogičností a těch zvratů v ději tam bylo taky až zbytečně moc, ale u akčního béčka se to dá překousnout. Prostě nic, co by nějak výrazně vybočovalo z průměru. Dávám 3 hvězdičky, ale budu předstírat, že originál od Carpentera jsem vůbec neviděl. Kdybych to měl srovnávat s originálem, musel bych jít s hodnocenim asi níž... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taka nizkorozpoctova variacia Die Hard. Tentokrat je v obkluceni mala policajna stanica. No a kedze sa to odohrava pocas zimy v zasnezenom prostredi, tak sa dockame aj cenculu do oka zloducha uplne jak z Die Hard. Vzhladom na nizky rozpocet to vyzera velmi solidne a aj akcie je dostatok. Tvoria ju hlavne kvalitne prevedene a prehladne natocene prestrelky. Rating je R-kovy, takze ani o krv nie je nudza. Proste oldschoolova lahoda. Herecke obsadenie dopadlo tiez velmi dobre. Je tu viacero znamych xichtov. Len skoda, ze poriadne zaziarit dokazu len traja. Hlavny hrdina Ethan Hawke, komicka figurka John Leguizamo a zaporak nezaporak Laurence Fishburne u ktoreho nikdy neviete na ktoru stranu sa prikloni. Najviac ma mrzelo, ze Kim Coates to znova schytal prilis skoro a zase nedostal prilezitost nieco predviest. Zvysok, vratane zaporakov, je len do poctu. Cely cas som rozmyslal medzi 3 a 4 hviezdickami, ale nakoniec davam stvrtu hviezdicku za necakane nekompromisne zlikvidovanie niektorych kladnych postav. Carpenterovu verziu si uz poriadne nepamätam, ale viem, ze ma bavila menej ako tento remake. 7/10. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (10)

  • Slovo "fuck" zaznie vo filme celkovo 127-krát. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Reklama

Reklama