Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Na slabučké slovenské seriálové pomery nečakane kvalitná záležitosť a to nie len po technickej stránke, V globále však skôr obyčajný priemer. Chválim snahu o vybočovanie zo zaužívaných koľají v takmer každom dieli a vyhýbanie sa schématičnosti vyšetrovania, ktoré je priamo prispôsobené slovenským reáliám. Menej chvályhodné sú zápletky, ktoré sa nie vždy dokážu vyhnúť silnej predvídateľnosti, neuškodilo by ani skrátenie minutáže, kvalitnejšia práca na postávách a ich vzájomných vzťahoch a taktiež o niečo lepšie dialógy. Oko pri hodnotení neprižmúrim len preto, že ide o slovenský počin, to tu už robia mnohí aj za mňa. ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný slovenský seriál. Konečne! Skĺbenie slušnej akcie, kvalitnej hudby, efektných strihov, zmyselných dialógov a nie príliš známych hercov, ktorí hrajú super. Na úvod dám štvorku, no časom sa nebudem brániť vyššiemu hodnoteniu, alebo nižšiemu. Dodatok: No nakoniec musím hodnotenie jednoznačne zvýšiť. Tento seriál si nič iné ako 5 hviezdičiek nezaslúži. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Áno, pozerať sa to dá, ale aký to má význam, keď je to iba seriál, ktorý recykluje stokrát videné v zahraničných produkciách. Treba uznať, že sa im z našej produkcie priblížil určite najviac, ale tráviť večeri sledovaním podobných seriálov (to platí aj o všetkých mutáciách CSI) pre mňa nemá žiadny zmysel. Treba ale podobné záležitosti nakrúcať, pretože svojich divákov si určite nájdu. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme jediny novodoby slovensky serial, ktory bol viac nez pozeratelny. Velka skoda slabsieho scenara, ktory vkladal do ust hlavnym hrdinom slova, ktore by normalni ludia a uz vobec nie chlapi z kriminalky (nic v zlom) v danych situaciach ani omylom nepouzili. Napriek tomu vsak ide na nase pomery o zrejme to najlepsie, co zatial slovenska novodoba televizia na poli kriminalnych serialov vyprodukovala. Uvidime, co nam ponukne Danove "Nase mesto", ak sa ho niekedy dockame. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama