Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (216)

Brano 

všetky recenzie používateľa

Tiež musím iba krútiť hlavou, pri pohľade na hodnotenia k tomuto seriálu. Ide o najzábavnejší seriál, aký kedy naša produkcia bola schopná natočiť. Veľmi podarená paródia na našich policajtov. Výborne obsadenie, hlášky, ja som sa bavil. A Kostelný ako Boborovský je nezabudnuteľný. Ale musím dať menšie hodnotenie, pretože po príchode Michala Hudáka som to už ďalej nedokázal pozerať. Strašné trápny herec, ktorý to tam najviac kazil, ale aj autorom už dochádzali nápady. 4* Za prvé série, ostatné mi už prišli dosť slabé a miestami až trápne. ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Na tento slovenský sitcom nie sú dobré ohlasy. Že vraj je amatérsky, sprostý, hlúpy... Istotne to aj tak je. Ale mne sa osobne seriál páči. Z výberu, ktorý na Slovensku máme ako napríklad Oteckovia, Hranica a ďalšie. Tak sú potom Profesionáli zlí? No jedná sa o jeden z tých podarených projektov. Áno máme tu ešte aj Za sklom, ktoré je taktiež podarené. Dobre, je to trochu trápne ale mne sa to celkom páči. Áno je to hlúpučké, mne sa to ale páči. Hej hej, nie je to nejaký zázrak, mne to ale vyčarilo úsmev na tvári a to je mňa dostatočné. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Momentálne najlepší slovenský seriál. Ak si neobľúbite Boborovského a jeho neodolateľný šarm, tak už fakt neviem. Ktomu si pripočítajte labužníka Hůrku, podpantofláka Maroška, Miss Scarlet, deb*la Vyšného-Riefenstahla a dostanete fízlov jedna báseň. No a aby toho nebolo málo, tak ako bonus je tu idol všetkých slovenských živnostníkov Miňo Demovič. Seriál časom oživil Miki Hric, čím sa podľa mňa kvalita posunula smerom hore. ()

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa vynikajúci seriál na slovenské pomery. Konečne sa neriešia žiadne sračky typu "Ó môj bože, vari si spal s mojou ženou? Budem ťa musieť asi udrieť. Prosím, dovolíš mi ťa udrieť?". Bolo tu už povedané, že slovenské seriálové dno neexistuje. Máte pravdu ale toto na dne nie je. Je to niekde pekne uprostred, kde keď to pozeráte, musíte mať prázdnu hlavu a trošku menej rozumu. Stačí sa len nechať unášať humorom, ktorého je tam dosť :)...3* ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • V 15. epizóde 4. série prišla do seriálu nová postava menom Miki Hric (Michal Hudák), ktorá má na uniforme hodnosť poručíka. V 1. epizóde 5. série má na uniforme hodnosť nadporučíka. V seriáli o jeho povýšení nebola žiadna zmienka. (JADIM)
  • V roku 2010 sa opäť prepojili seriály Profesionáli a Mafstory. V 12.časti 4.série sa objavil Peter Sklár v úlohe mafiánskeho bossa Alberta Krasňanského a v 13.časti 8. série Mafstory sa objavila Jana Oľhová v úlohe Ireny Balážikovej. (VasylDeBylak)
  • V epizóde Brat (3. séria 7. epizóda) zisťujeme, že Karol Húrka má svoje dvojča - Jána "Johna" Húrku, ktorý sa narodil o 5 minút skôr než Karol. V seriáli sa objavuje ešte raz, a to v epizóde Dedičstvo (4. séria 14. epizóda). Obe postavy stvárňuje Lukáš Latinák. (Jard)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené