Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová historická freska o zbojníkovi, ktorý sa dal na pokánie a stal sa z neho legendami opradený tajomný mních Cyprián. Ovládal tisíc remesiel, vyznal sa v bylinách a zostrojil lietajúci stroj, na ktorom jedného dňa odletel k Bohu. Podľa starej legendy kedysi dávno žil v kláštore, stratenom v horách znalec tisíc vied a remesiel, lekár a bylinkár, tajomný mních Cyprián. Červený Kláštor je magické miesto. Začiatkom 18.stor. v ňom žili pustovníci kamaldulského rádu svojím tichým, stereotypným životom a vôbec si neuvedomovali, že okolitý svet sa mení. Jedného dňa nájdu pred bránou kláštora polomŕtveho muža, vyliečia ho a on sa rozhodne zostať s nimi. Dajú mu meno Cyprián. Kto je mladý muž s rukami od krvi, ktorý stále mlčí a ktorého tajomná minulosť plná lásky a smrti priviedla na miesto, kde sa zločiny vykupujú cez zázraky? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (136)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Zhruba do polovice takmer vynikajúca záležitosť. Potom ("po dvanástich rokoch") akoby to zobral do rúk iný, omnoho horší scenárista. Príbeh sa rozsypal a začal byť rozvláčny, dej sa pohyboval cez náhody, do stratena padajúce línie (Nitra) a nefunkčné vedľajšie postavy (maliar - WTF?!), skrátka išlo to prudko pod fialky. Dojímavý záver to trochu vytiahol, ale pocit rozčarovania už neprebil. A je to škoda, pretože je to inak veľmi slušne natočené a zostrihané, herci sú fajn a má to solídnu výpravu a tučnú dobovú atmosféru. ()

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Tak Slováci jdou jednoznačně nahoru. Bathory - slabota, Jánošík - průměr a Cyprián zase o chloupek výš. Jestli budou mít naši východní bratia takhle vzestupnou tendenci, tak bůh ví kam až to nakonec dotáhnou...:) Bez chybičky to samozřejmě není, ale ani malinko nedokonalý scénář či pomalé tempo mi zase až tak nevadili a naopak jsem si užíval onu komorní atmosvéru kláštera, prolínající se se vzpomínkami hlavního hrdiny na předchozí události. Je nám zde ukázán krásný pohled do duše i mysli člověka, který si během svého pobytu v klášteře naprosto změnil žebříček svých hodnot. No a co se týče dojemného závěru - cesty páně jsou prostě nevyzpytatelné... ()

Reklama

ThomasCrown 

všetky recenzie používateľa

Je veľmi ťažké hodnotiť tento film. Nízky rozpočet vôbec nevadí, slovenské minimalistické scenérie sú len prínosom a Marko Igonda je ako Cyprián výborný, ani scenár mi nepríde vyslovene zlý, ale stále váham medzi troma a štyrmi hviezdičkami. Asi som čakal trochu viac tajomna, trochu viac mena ruže, ale na slovenské pomery veľmi vydarené spracovanie. ()

Lokutus 

všetky recenzie používateľa

Banda exotů zmateně běhá z místa na místo, občas někdo někoho oloupí nebo odkrágluje a jede se zase vesele dál. I když film není vizuálně zcela zprasenej jak je v současnosti zvykem a není až takovej průser jako klenoty typu Tanec v střepinách, pořád se jedná o zmatenou hovadinu, jejíž význam se notně ztrácí za nánosy otravnejch několikavteřinovejch flashbacků. Kdo tuhle debilitu snese od začátku do konce zasluhuje metál. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €1,502,000Tržby Celosvetovo $270,000║ Pre mňa nečakane režisérsky zvládnutý projekt, škoda že príbeh nie je o niečo viac húževnatý mohlo to viac rezonovať, takto to je slušná komorná dráma o utópii životom skúšanej mysle a konečnom vykúpení. Taktiež prekvapili herci, aj keď dialógovo jednoduché ale zahrané dobre, vizuálne tiež film spĺňa nejaké tie kritéria, priemer čo poteší. /videl v kine: 60%/ ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (9)

  • Červený kláštor bol založený okolo roku 1320 pri dedine Lechnica a pôvodne sa volal Lechnický kláštor. Neskôr ho premenovali podľa farby neomietnutých červených tehál a ríms. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené