Reklama

Reklama

The Doors - When You're Strange

  • Česko The Doors - When You're Strange (viac)
Trailer

Dokumentárny film o legendárnej skupine The Doors prináša dosiaľ nezverejnené zábery z rokov 1966 - 1971, zobrazujúce obdobie od vzniku kapely až po záhadnú smrť Jima Morrisona. Významná postava amerického nezávislého filmu, režisér Tom DiCillo mieri hlbšie pod povrch ich príbehu, spätý so slávou, ale aj drogami a alkoholom, a snaží sa zobraziť Doors ako skupinu, ktorej dôraz na umeleckú slobodu a odmietanie kompromisov boli zdrojom inšpirácie pre celé generácie muzikantov i milovníkov dobrej hudby. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (165)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

skalní fanoušek nenajde v tomhle dokumentu nic,co by ho překvapilo,přesto je When You´re Strange velmi dobře poskládanou a celkově příjemnou rekapitulací krátké historie této osobité skupiny.Osobně oceňuju,že se nejedná o vyloženě "dokumentární" dokument a TomDiCillo maximálně využívá archivní záběry i na poslech příjemný komentář Johnnyho Deppa...poctivých 80% + jedna hvězda za výbornou hudbu :-) ()

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa

Sledovat Doors, tóčo kolem nich a hlavně samotného Morrisona bylo milé, ale proč to všechno, jsem se nedověděl. Co se to v té zemi za mořem vlastně dělo? Kde se tam vzal on? Jak se z muže, o němž v komentáři mluví Morien, stal v posledním období chlapík s tváří druholigových československých kulturákovo-táborákovo-zábavových skoroexistencí? ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Frontman - The Doors - Jim Morrison, bol spevákom, ktorý si VKUSE KOLEDOVAL O SVOJ - život, HOLDOVAL - ALKOHOLU a DROGÁM, zomrel mladý, pričom jeho život by vydal na celistvý román. Nebudem ho len odcudzovať - úvodnými - kritickými, ale pravdivými slovami, bol i geniálny spevák, ktorý si sám spôsoboval problémy svojim správaním sa, asi bolo v móde, aby vtedy zomierali mladí a brilantní speváci - Jim Hendrix, Janis Joplin, či dnes - Amy Winehouse... Skrátka, sú to všetko ľudia, ktorí zomreli vlastným pričinením sa, a to pod 30. rokom života. Dokument zachytáva všetko, pozitívna reakcia - strieda negatívna. Výborný i pre obsah - najznámejších pesničiek, ktoré som koľkokrát zachytil vo filme, napr. asi najviac v Apakalypse. Nie som znalec ich hudby, ale hneď sa mi dostaví myšlienka, že som to už niekde - niekedy počul. Trochu tiež spadá kontroverzia, aký bol Jimbo - v reálnom živote, okrem toho, písal i zaujímavé básne. Brilantná - záležitosť. ()

Daewiik 

všetky recenzie používateľa

"Jim Morrison, rockenrolový básník... nebezpečný a inteligentní." Skvěle ztvárněný dokument, který pohlíží na Morrisna nejen jako na opilého rebela, ale jako na básníka a umělce, čímž on také byl. Ukazuje nám stránky silné i ty špatné nejen jeho, ale celé skupiny The Doors. Skvěle protkané vyprávění s hudbou a audiovizuální umělecké nahrávky. ()

Popluh 

všetky recenzie používateľa

Pro skalní fanoušky sice jen taková zkratka, která ale přesně vystihuje ducha a podstatu skupinu a navíc disponuje řadou velice zajímavého obrazového materiálu. DiCillo to rozhodně poskládal dobře a na poli slabé hodinky a půl se zaměřil na ty správné body. Komentář Johnnyho Deppa je pak jedině velké plus. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu je odvozen z refrénu písně People are Strange. (Zeebonk)
  • Stejně jako ve snímku Mrtvý muž (1995) cituje postava Johnnyho Deppa básníka Williama Blakea. (4ward)

Reklama

Reklama