Reklama

Reklama

Mahuliena, zlatá panna

  • Československo Mahulena, zlatá panna (viac)

Obsahy(1)

Zlý Zlatovlad núti kráľa, aby mu odvádzal každý rok všetko zlato, ktoré v jeho kráľovstve vyryžujú, alebo posielal ľudí do otroctva. Keď sa o tom dozvie mladý princ, postaví sa na odpor. Sprevádzaný verným pobočníkom sa rozhodne nájsť krásnu Mahulienu, ktorá skrýva tajomstvo Zlatovladovej sily. (STV)

Recenzie (54)

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Pavol Dobšinský byl sběratelem mnoha pohádek. Mahulena možná pochází z nějaké další slovenské tradiční pověsti nebo folklorní pohádky, kdo ví. Každopádně na mě dvojice hrdinů působila spíš dojmem anabáze s Pánem Prstenů. Putující princ/Frodo Pytlík, Jan/Samvěd Křepelka a jeskyně Zlatovlada jako Mordor. V tomto případě se ovšem princ do svého společníka pustí ze žárlivosti až na cestě zpět. Oba ale při svém putování nemají příliš problémů a i Zlatovlad se vzdává dost snadno. Teprve při návratu domů je čekají opravdové strasti. Kdyby si víc věřili a princi by projevil trochu vděku místo výlevů vzteku, Zlatovladova krutost by vlastně zůstala jen v hlavě starců. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa výborná rozprávka s dávkou temna, tie scény s položením si koruny na hlavy boli až mysteriózne, záhadné, ale aj desivé. Zahraničná spolupráca a možno aj jediný film, kde Ady Hajdu nepôsobí smiešne. Na druhej strane alkoholik Rémi Martin, ktorý robil po Bratislave bordel už v dobe natáčania, je ako princ výrazne nesympatický. Už len mundúr gestapácky mu chýbal. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno najslabšia rozprávka zo série koprodukcií Bratislavy a Mníchova. Pokope drží film vďaka atmosfére, ktorá je v každom rozprávkovom diele 80 rokov "obzvlášť vypečená". Ak by sa o sfilmovanie tejto rozprávky alebo aj rovnakého scenára niekto pokúsil dnes, dopadlo by to asi tragickejšie. Preto nedávam slabšie hodnotenie. Herečky sú pekné, ale ústredný princ vyzerá ako petržalský grázel s krivým nosom a nulovou charizmou. Preto som čakal, že Mahuliena skončí v Hajduho náručí, ale veď "nechajte sa prekvapiť". Chvíľami horor, len prečo bolo tak jednoduché odísť zo začarovanej ríše s Mahulienou, nevedia snáď ani Grimmovci a ešte že sa toho nedožili. Pokiaľ sa tešíte na Zlatovlada, nechajte si zájsť chuť. 50% ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Depresivní, divně stylizované, nepříjemný na zabití princ, divná Kráska (v moc hezkých šatech z doby bronzové), sympaťák Jan, kterému bych nejradši poradila, ať se na mladého prince vykašle, nebo lépe, umlátí ho tupým předmětem. Jenže - nejtupější široko daleko byl princ, museli by ho umlátit jeho vlastní hlavou. Úlevnou skutečností bylo, že Mahulena, byť nebyla zlatá, byla opravdu krásná. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Ja si rozhodne pamätám v prvom rade skvelý herecký výkon Adyho Hajdua (Ján), jeho bolestnú dilemu na pokraji šialenstva, krivdu v tieni krásnej Mahulieny a (dnes by som povedala sexom) posadnutého priateľa princa. Aj to, že ani vtedy ani dnes si nemyslím, že je to film pre deti. Možno keby sa rozhodli (boli mohli) vzdať všetkej rozprávkovosti, patrila by Mahuliena dnes medzi vlajkové lode slovenskej filmovej fantastiky. Takto je to trošku... mno, hm... ani ryba ani rak - ako decko som to nechápala, dnes ma to už nebaví. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (20)

  • Pohádka se natáčela pod pracovním názvem Verný Ján. (BrianStorker)
  • Rémi Martin (Princ) sa tak opil, že filmovanie muselo byť pozastavené na dva týždne, pretože si herec pri páde na skaly zranil tvárou. (Raccoon.city)
  • Z neznámych dôvodov bolo zmenené meno postavy stvárnenej hercom Miroslavom Nogom. V technickom scenári bol uvedený ako Bradatý, vo filme však bolo meno zmenené na Nosatý. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama