Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Je množstvo životopisných gangsterských filmov, pri ktorých po pol roku namáham pamäť, či som ich videl alebo nie. Niet sa čoho zachytiť pri hľadaní niečoho, čím sa odlišujú od predchodcov a nasledovníkov. U Legiend zločinu je vhodným záchytným bodom herecky dobre zvládnutá dvojúloha, aj keď okrem nej už veľa ďalšieho na zapamätanie film neponúka. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pokiaľ si si to nevšimol, tak ja sa ti nezodpovedám, milý zlatý.“ Sú tam scény, ktoré sú fakt dobré. Pokec u mamy po tom, čo jeden z bratov vraždil. Bitka dvojičiek. Akcia s kladivom. Takisto voči Tomovi Hardymu (ktorý to aj produkoval) ťažko mať námietky. Nie je to najlepší, ani najsympatickejší herec na svete, ale má svoj štýl a je to pracant, to sa musí nechať. Má v sebe „niečo“. „To“, vďaka čomu sa z ľudí stávajú filmové hviezdy zdobiace obálky lesklých časopisov. Obe dvojičky sú našťastie typovo veľmi rozdielne, čiže Tom zrejme nemal veľa práce s ich odlíšením. Pravdepodobne kvôli nie úplne postačujúcemu rozpočtu majú len málo spoločných scén. Reggie je žoviálny pohoďák, typ charizmatického gaunera, čo však neznamená, že raz neskončí zle. A Ron je tichý, večne napnutý magor, ktorému môže kedykoľvek prepnúť a poodtŕha ruky každému v miestnosti, lebo mu nikto nedal žuvačku. Poteší retro atmosféra, ale proste ma to ako celok príliš nestrhlo. Nebolo to zlé, to určite nie, ale nebolo to ani výborné. Len občas to chytilo drajv a švih, scenár bol vcelku nudný a nebolo mi príliš jasné časové rozhranie, počas ktorého sa dej odohrával. Občas mi to pripadalo ako mesiace, inokedy ako roky. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Helgelandové scenáre a kriminálky, mám rád Hardyho a jeho drsné pohľady, ale toto ma moc nenadchlo. Príbeh nebol zlý, ale brzdila ho zbytočne dlhá stopáž. Nemal by som nič proti, keby sa tu postupne niečo budovalo a potajme gradovalo, ale ničoho takého sa nedočkáme. Všetko sú to len drsné reči sem a drsný záber tam, ale že by príbeh naozaj niečim prekvapil alebo zaujal nemôžem povedať a tie vyše dve hodine mu tiež moc nepomáhajú. 70% - 3* ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Jak se mohlo stát, že je gangsterka s Tomem Hardym ve dvou hlavních rolích tak nudná? Podle mne to zcela nezvládl zejména Brian Helgeland jako scenárista. Film má všeho všudy tři postavy, tu třetí hraje Emily Browning, která je sice krásná, ale tady působila jako castingový omyl. Hlavní hrdina ji miloval, což se poznalo podle toho, že o tom několikrát mluvil. Jinak to bylo citově prázdné. Nikdo z představitelů vedlejších rolí nemá tolik prostoru, aby mi stál za zmínku. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)

Reklama

Reklama