Reklama

Reklama

Serenity: Ticho pred búrkou

  • Slovensko Ticho pred búrkou (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diane Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Baker najprv odmieta, ale pokojné vody karibského raja sú už nenávratne sčerené. Výčitky a strach o syna ho začnú ešte viac prenasledovať a začne o návrhu premýšľať. Následná vlna vášní, udalostí a zvratov odhalí aj tie najskrytejšie tajomstvá. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (251)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Dokud to byl obyčejný dobrodružný příběh o chytání ryb v karibském ráji a posedlosti honem na ,,Big One" tuňáka, byl to příjemný a smysluplný film, když se to ke konci zvrhlo v tu počítačovou pitomost, z příjemného filmu se stala ztráta času...ždímat z virtuální reality laciné emoce o posmrtném vztahu otce a syna je trochu chucpe, řekl bych... Ze Serenity se tak stal Matrix pro maminy z eMimina.cz... ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Napriek celkom dobrému nápadu o úniku z reality sa záver dá vytušiť a celá snaha o atmosféru nakoniec vychádza nazmar. Je pravdou že režisérovi išlo pravdepodobne o to, aby nerozhodnosť mladého Patricka odhodlať sa k skutku bola vykreslená čo najdôveryhodnejšie, avšak celé to je síce pompézne, avšak v konečnom dôsledku to je na škodu celému príbehu. Hviezdička naviac je asi za prostredie v ktorom sa film odohráva, inak tých cca 50% na čsfd zodpovedá predvedenej kvalite. Škoda...rozhodnutie neísť na film do kina tentokrát neľutujem. ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet ktorý bohužiaľ Knight nedokázal správne uchopiť a naservíroval nám céčkove prevedenie mindfuck trilleru kde postupne vidíme mix sci-fi a lynchoviek. S podpriemernými hereckými výkonmi a pointou ktorá dá divakovi takú facku že film ani nemá chuť dopozerať. ()

JJ.Gibson 

všetky recenzie používateľa

No jak to říct?!? Co to sakra bylo?!? McConaughey a Hathaway, on drsnej, životem znechucenej rybář, ona jeho bývalá, která má tyrana doma a chce od něj pryč, nejlépe definitivně. Člověk by řekl, že se tu schyluje k pěknému dramatu. Ale ouha strouha. V půlce filmu přichází twist! a můj spoiler! Vše z toho není reálné. Syn McConaugheyho si vytvořil svůj vlastní Matrix na kompu, aby aspoň nějakým způsobem oživil svého mrtvého otce a ospravedlnil si, že se chystá killnout mámina nového chlápka tyrana, co je neustále bije. Bohužel tento pseudo-matrix, ale moc nefunguje a shazuje sám sebe. Věřím, že v mysli režiséra Stevena Knighta, to bylo asi super! Ale převést tento "super" nápad na plátna kin se hrubě nepodařilo... ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Osmiletý zneuznaný génius si o prázdninách na Prokletém ostrově pustil tajně Matrix a když ho máma konečně odlepila od židle, šel si na něj hrát s kamarády. A protože ho od té doby nic lepšího nenapadlo, zkusil z toho nápadu v dospělosti vyždímat, co se dá. O Matthewu Macovi jsem si vždycky myslela, že umí buď jen číst nebo psát, a teď je jisté, že smlouvu podepsat dokázal, ale přelouskat scénář už ne. Anne zas odjakživa snila zahrát si femme fatale, ale dopadla jako žirafa, co se mermomocí chtěla dostat do golfového klubu ledních medvědů. Vizuálně je tahle stupidita vymazlená tak, až budí stejný pocit, jako když si okresní šeredák leští zrcadlo hedvábným kapesníčkem, aby se lépe viděl. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama