Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo dobré, prekvapivo vtipné. Miezga je presne tam,kde má byť. Hrať pološialeného chlapa v tielku a namachrovanými tupými rečami, na to je ako stvorený. Rovnako Landl ako ťuťmák s ponožkami v sandáloch je výbornou voľbou. Nosnou časťou je ale scenár, ktorý je veľmi dobre vymyslený. Isté časti by som snáď ešte vylepšil,ale inak z tej chudobnej slovenskej tvorby je to dosť pozerateľné. ()

hony23 

všetky recenzie používateľa

Komedie, při které rozhodně nedostanete záchvat smíchu, na druhou stranu ta směska komických postaviček diváka spolehlivě pobaví. Zatímco postava outsidera Vojtěcha s ponožkami v sandálech je spíše k pláči, jeho kokotský soused Laco je gejzírem vtipných situací. Přijemným bonusem byli i Horkýže Slíže, kteří si kromě závěrečné písně střihli i minirole muzikantů z náboženské sekty. ()

Reklama

Drom 

všetky recenzie používateľa

Chudák Vojtěch. Mohl být hlavní hrdina ve skvělým bijáku, jenže to nějak nemělo náboj. Ne že bych se nudil, to naopak. Samotného mě překvapilo, že mě film s takovým obsahem a při takové stopáži nikdy definitivně nenechal vypadnout z kola ven. Na druhou stranu ale o nějakém výletu do nebeských výšin se taky mluvit nedá. Docela potěšili postavy a jejich ztvárnění, nejvíc pobavil ten Vojtěchův nezbednej kamarád Laco, kterej uměl vykouzlit z cigára dudlík. Tedy alespoň to tak v té scéně kvůli střihu vypadalo :) Našly by se tam tedy i jiný dobrý momenty a Horkýže slíže byli vtipní jako obvykle, ale přece jen to na drama nebylo vlastně dramatický skoro vůbec. A po stránce humoru to bylo spíš taková ta úsměvná komedie než haha komedie. Někdy vypadající zbytečně příliš levně, v ostatních případech je vizuální stránka nenápaditá. Prostě průměrná šedá, tady tedy spíše modrá, myš. ()

himor 

všetky recenzie používateľa

Jujuuuj to bola chujovina...ale strašná, Landl tam hral ako vemeno s veľkým V...každopádne Miezga...to bolo teda niečo :D keby tam nehral, bol by to tutový odpad. Strašne som sa tešil, keď konečne príde na scénu a čo zase zadrie a totálne sa zaxichtí, nenormálne voľačo. Preto aj hodnotenie kolíše a celú slávu zožína práve tento herec. Ď. 45% PS a nejaký ten úryvok hlodov: 1. Odkedy sme boli u teba, Júlia sa veľmi zmenila, vraj jej vadia moje názory a že som debil. 2. Tebe nestačí tvoja žena a tá kresťanka Júlia? S Julčou som sa rozišiel...nechcela mi fajčiť! 3. Keď už si nevieš nájsť nejakú ženskú, tak si poďme aspoň poriadne zatrtkať! atď. poväčšine vtipné hlašky, ktoré hovorí Miezga. ()

kaliakra 

všetky recenzie používateľa

Bezduchá nenápaditá ťarbavá vykrádačka televíznych "zábavných" programov ako Profesionáli, SOS, Maf Story... Preafektované herectvo, televízny obraz bez náznakov filmového videnia a cítenia, rozkokošené babičky, vulgarizmy, vykonštruované figúrky a karikatúry namiesto postáv, príbeh bez dramaturgie i bez myšlienky... od hodnotenia ODPAD celý film zachraňujú Horkýže slíže ako náboženská hudobná skupina, hrajúca spirituály na stretnutiach akejsi drbnutej sekty. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)
  • V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov. (GTS_PUNK)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)

Reklama

Reklama