Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo dobré, prekvapivo vtipné. Miezga je presne tam,kde má byť. Hrať pološialeného chlapa v tielku a namachrovanými tupými rečami, na to je ako stvorený. Rovnako Landl ako ťuťmák s ponožkami v sandáloch je výbornou voľbou. Nosnou časťou je ale scenár, ktorý je veľmi dobre vymyslený. Isté časti by som snáď ešte vylepšil,ale inak z tej chudobnej slovenskej tvorby je to dosť pozerateľné. ()

Gekacuk 

všetky recenzie používateľa

Vojtech je výborná trošku smutná komedie o muži, který prožívá osobní krizi. Pro mne představuje začátek restartu slovenského filmu v posledních třech letech. Byl jsem novými slovenskými filmi velmi příjemně překvapený - Špína, Nina, Únos, Pátá loď, Čára. Opravdu na slovenské podmínky a ve srovnání s tím, na co jsem byl zvyklý, výborné filmy. Jen tak dál. Držím slovenskému filmu palce a teším se na novinky. ()

Reklama

Admirall 

všetky recenzie používateľa

ono to nebolo tak zle napisane... postavy su vykreslene fajnovo, vzajomne vztahy medzi postavami relativne tiez ( vravim relativne, pretoze mne osobne by sa tam hodilo rozohrat trosku viac sebova vs. martinovic a miezga vs. marcinkova) dokonca som bol az milo prekvapeny ze to je tak vynikajuco cele domotane a kazdy tam nejakym sposobom kazdeho eviduje. Problem mam však s tym ze tomu pribehu neverim. Neviem ci je to chyba rezisera a jeho praca s hercom, alebo je to chyba samotnych hercov, ze to proste vzdy podavaju ako keby stali v divadle na javisku alebo chyba kastingu. Aj napriek nedostatkom myslim, ze na slovenske pomery celkom nadpriemerna komedia, neohromilo, ale ani nesklamalo. Ja som sa bavil... ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Film Vojtech režiséra Viktora Csudaia z roku 2015 je typickým slovenským počinom z tohto obdobia, v ktorom sa vyskytuje humor iba pre humor. To znamená, že množstvo toho, čo sa snímka snaží prezentovať ako humor v skutočnosti ani humorné nie je, pričom v niektorých scénach má divák skôr nepríjemné pocity trápnosti. A hoci je v tomto prípade takýchto scén viacero, príbeh o nešťastnom štyridsiatnikovi Vojtechovi (Matej Landl) ponúka aj niekoľko dobrých scén, trefných dialógov a vtipných hlášok. A tie z neho v konečnom dôsledku robia vcelku podarenú a pozerateľnú komédiu. Hoci snímka, ktorá stavia predovšetkým na situačnom humore, má aj svoje muchy (ide najmä o prehnané vystupovanie Zuzany Šebovej a Mariána Miezgu), pozitíva v nej – síce len tesne, ale predsa – dokážu prekonať negatíva. Dielo, postupne sa meniace na vzťahovú frašku, v ktorej sa postavy zamotávajú vo vlastných klamstvách, má relatívne dobré tempo, ale akosi zdanlivo uponáhľaný koniec. Pri ňom má divák pocit, ako keby tvorcovia už nemali veľa času, tak ho jednoducho nasilu "uťali". Ale tento malý nedostatok im možno prepáčiť s ohľadom na to, že ide o lepšiu slovenskú komediálnu produkciu, s ktorou to má divák v iných prípadoch skutočne veľmi ťažké. Viac si však tvorcovia, pravda, mohli dať záležať na logickej výpravnej nadväznosti jednotlivých scén, keďže neraz sa stáva, že postavy "skáču" z miesta na miesto v rámci celej Bratislavy. Čo sa hereckého obsadenia týka, vo filme sa v menších či väčších úlohách objavuje plejáda slovenských hereckých tvárí. Spomedzi všetkých je logicky najvýraznejší a zároveň aj najlepší práve Matej Landl v hlavnej úlohe. Hrá presvedčivo, vtipne, rola Vojtecha mu pasuje. Vojtech je prekvapivo podarenou komédiou. Stále je však potrebné mať na pamäti, že ide o slovenskú produkciu, od ktorej nemožno očakávať zázraky. Aj preto snímka miestami pôsobí ako televízny počin, nad čo sa však divák v tomto prípade dokáže povzniesť. Ani zďaleka nejde o to najlepšie, čo človek kedy uvidí, ale na jednoduchosť a snáď aj hlúposť, ktoré sa tu spájajú, sa pozerá dobre. A to je najdôležitejšie. ()

himor 

všetky recenzie používateľa

Jujuuuj to bola chujovina...ale strašná, Landl tam hral ako vemeno s veľkým V...každopádne Miezga...to bolo teda niečo :D keby tam nehral, bol by to tutový odpad. Strašne som sa tešil, keď konečne príde na scénu a čo zase zadrie a totálne sa zaxichtí, nenormálne voľačo. Preto aj hodnotenie kolíše a celú slávu zožína práve tento herec. Ď. 45% PS a nejaký ten úryvok hlodov: 1. Odkedy sme boli u teba, Júlia sa veľmi zmenila, vraj jej vadia moje názory a že som debil. 2. Tebe nestačí tvoja žena a tá kresťanka Júlia? S Julčou som sa rozišiel...nechcela mi fajčiť! 3. Keď už si nevieš nájsť nejakú ženskú, tak si poďme aspoň poriadne zatrtkať! atď. poväčšine vtipné hlašky, ktoré hovorí Miezga. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Celkové náklady na výrobu filmu sa rátajú na cca 180 000 eur. (Zdroj: Continental Film)
  • Dom kultúry, v ktorom sa konajú stretnutia Prvého pokolenia, sa nachádza v Dúbravke. (kacer4)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)

Reklama

Reklama