Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

No, na moje prekvapenie to celkom šlo. Očakával som ďalšiu trapošinu pri ktorej budem nadávať na dialógy a x-tú prezentáciu nudnej romantickej komédie. Podobného Vojtecha má iste každý vo svojom okolí, preto bola postava uveriteľná a oceňujem, že sa ju nesnažili zosmiešňovať za každú cenu. Postava taxikára dodávala filmu tak potrebný humor a čuduj sa svete, vyšlo to. Jeho ukecaná žena, ktorú hrá súčasná hviezda slovenského humoru- Z. Šebová bola naopak veľkým sklamaním. Fakt ma zarazilo ako nepresvedčivá bola. Jej postava bola jediná, ktorá herecky prehrávala a často hrala na úrovni sitkomu, čo sa bilo s ostatnými postavami. Bez debaty ju mala zahrať inak. Celkovo komédia, ktorá neurazí a na prekvapenie i celkom pobaví. 60%. ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Na slušné úrovni natočená komedie. Slovenský specifický (televizní) humor (určité přehrávání, uřvanost) ve vztazích nevadil, ba naopak to obohacoval :) . Bylo to dáno také zvládnutým civilním hereckým výkonem Mateja Landla. Ten vyvažoval ty přízemnější (nikoliv špatné) části filmu (jeho parťák bavil). Vojtěch rozhodně není špatný - vlastně mě příjemně překvapil. U takových komedií mě většinou mory berou, ale tohle bylo ok. 65% PS: Horkyže slíže zahráli krásný song :) . ()

Reklama

Faila 

všetky recenzie používateľa

Současnou slovenskou kinematografii téměř vůbec neznám, takže nevím, jak moc velký "poklad" tenhle snímek je oproti jiným slovenským filmům. Mně to přišlo moc milé, ačkoliv se nedokážu rozhodnout, jestli to bylo spíš úsměvné nebo smutné - na první pohled byly některé příběhy k popukání, ale pod povrchem byly opravdu spíše k pláči (Laco a Saška). Herecké obsazení velice sympatické a sympatičnost filmu ještě vyšperkovala hudba, takže za mě velice povedený film. ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Tato trpkejsia komedia z realneho zivota mi celkom sadla, asi aj preto, ze som nemal ziadne prehnane ocakavania. Pacilo sa mi, ze sa dej zbytocne nenatahoval, len aby dosiahol nejaku optimalnu minutaz, ale stale sa nieco dialo. Neskor vsak uz bolo mozne predvidat skoro kazdu zapletku, ale nic to nemeni na tom, ze tento pokus o komediu celkom vysiel. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo vtipná SK komédia, ktorá zaujme hlavne vydarenými charaktermi postáv, ktoré vďaka skvelému castingu fungujú perfektne. Dvojka Miezga-Šebová nemala chybu, no aj Martinovič s Marcinkovou a celý ich kresťanský spolok bol skvelý. Niektoré scénky by sa kľudne mohli stať kultovými. Ja som sa na tomto bavil určite lepšie ako na Dědictví. Myslím, že to je najlepšia SK komédia od Utekajme už ide. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • V 59. minúte filmu odchádza Vojtech (Matej Landl) zo stretnutia Prvého pokolenia, ktoré sa konajú v dome kultúry v mestskej časti Dúbravka. Na električku však nastupuje na zastávke Astronomická v mestskej časti Ružinov. (GTS_PUNK)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)
  • Ve filmu si zahráli členové slovenské punk rockové kapely Horkýže slíže. Kapela k filmu složila eponymní píseň, ke které natočila i klip. (blitzer)

Reklama

Reklama