Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vojtech je komédia zo súčasnosti s trpkým nádychom. Hlavným hrdinom je štyridsiatnik Vojtech, ktorý nemá krízu stredného veku z pasie, ale z toho, že sa mu jeho pokojný a stabilný život celkom rozpadá. Je nemotorný, obyčajný, človek z davu, ktorého si okoloidúci nevšímajú a kolegom slúži ako stredobod výstrelkov. Prišiel o ženu a s jej stratou sa vyrovnáva veľmi ťažko. Útechou mu je spoločnosť jednoduchého, ale o to frajerskejšieho suseda Laca. Taxikár Laco má v ponuke každý deň instatný návod na život, hlavne nech je v tom chlast a baby. Vojtechovi však po strate práce, jeho poslednej istote už ani to nepomáha. Svoj život musí zobrať znova do svojich rúk a postaviť sa nepriaznivému osudu. Naoko lúzer pozbiera sily a veľmi smiešne, až trápne bude bojovať o srdce svojej vyvolenej. Alebo vyvolených? Minimálne jedna z nich zbadá vo Vojtechovi svoju poslednú šancu a začína spleť komických situácií, omylov a nedorozumení, v ktorom sa každý snaží uchmatnúť kus osobného šťastia. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akoby ďalšia filmová verzia PANELÁKU (atď.), ktorá svoju typickú tému slovenskej kultúry - krízu stredného veku a vzťahy obyčajných, panelákových ľudí - nedokáže posunúť nikam ďalej a niečo z nej vyťažiť. Všetko je plné únavy a prázdnoty, ktorú sa však ani v najmenšom nepokúsili stvárniť nejakým zaujímavejším formálnym prístupom. Všetko v rámci príbehu je predvídateľné, potvrdzujú sa tu najošúchanejšie stereotypy a slimačie tempo je v druhej polovici už také smrteľné, že sa nedá hovoriť ani o zneužívaní Landlovej sympatickosti, lebo dohromady nemá čo hrať a divák to jeho jachtanie pomaly, ale isto začína nenávidieť. ()

Faila 

všetky recenzie používateľa

Současnou slovenskou kinematografii téměř vůbec neznám, takže nevím, jak moc velký "poklad" tenhle snímek je oproti jiným slovenským filmům. Mně to přišlo moc milé, ačkoliv se nedokážu rozhodnout, jestli to bylo spíš úsměvné nebo smutné - na první pohled byly některé příběhy k popukání, ale pod povrchem byly opravdu spíše k pláči (Laco a Saška). Herecké obsazení velice sympatické a sympatičnost filmu ještě vyšperkovala hudba, takže za mě velice povedený film. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vojtech alebo "každý tovar má svojho kupca". Muž typu Vojtech ťažko znáša rozpad vzťahu. Často si voľká vo svojej schátralosti podporenej fľaškou destilátu. Mučenícky výraz tváre a ultravážnosť v reči len upevňujú bývalú v správnosti svojho rozhodnutia. Hoci on chcel iné: ukázať jej, čo z neho urobila neuváženým odchodom. Veď hej, nájde sa kamoš čo pobaví a poradí kam z konopí. No často len preto, aby tento kamoš vyznel pred potencionálnymi či skutočnými milenkami ako King of sex v porovnaní so spolusediacim, energeticky zjavne skapínajúcim samčekom. A on, mučeník nevydarenej lásky? Aj pre neho sú riešenia. Niekedy k nim vedú spletité cesty, ako ukazuje film v slede skvele odpozorovaných a vtipných scén. Pomedzi ne sa nájde dosť miesta aj na sociálne postrehy k dobe a miestu tunajšieho žitia (ale sústredenie sa na ne by bolo predmetom inak koncipovaného komentára). Humor netlačí na pílu, pretože realita je skôr sledom takýchto tragikomických scénok hľadania svojho malého pohodového prežívania chvíľ v spoločnosti chápajúceho partnera. Ktorý, ako trefne poznamenáva užívateľka Primavera, berie toho druhého, taký, akým je. Presne v takomto duchu je aj záver titulnej piesne k filmu, kde sa z chasy nechápajúcich hostí malomeštiackeho strihu stáva mávnutím pankového zarieknutia rozbláznená pogujúca svorka. Kašľajúca na všetko čo tvorí každodennú os väčšiny rozhovorov mnohých. Kašľajúca zvysoka na aféry, klebety, odhalené tajnosti a ohovárania ľudí z okolia ich obydlia, práce a rodiny. Ponúka otvorenú komunitu hudobne odvalených voči komunite uzavretých, upätých, vzájomne po sebe zlostne šibajúcich pohľadov. Pohľadov túžiacich ulapiť si v konkurenčnom boji to najlepšie postavenie. Poznámka: Vo filme sa vyskytne aj meno Jello Biafra, inak takto patriace spevákovi pankovej skupiny Dead Kennedys. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Celkom milé slovenské filmové prekvapenie, ktoré síce malo naozaj slabý marketing, avšak je to jeden z tých lepších filmov. Párkrát som sa zasmial, postavy boli uveriteľné a zopár scénok bolo naozaj skvelých. Miezga so Šebovou úplne super a Horkýže Slíže v tomto filme boli totálny úlet. Marcinková neskutočne nádherná. Celkovo musím hodnotiť nadpriemerne v rámci žánru. 60 % ()

zdenny 

všetky recenzie používateľa

Tento film stojí na postavě taxikáře Laca a výkonu Mariána Miezga. Jak mi řekl jeden kolega, ten se svou manželkou představovali pár „bílých“ cikánů. Asi s tím pojmenováním můžu souhlasit. Kdyby tam tato postava zakomponována nebyla, film by byl jen suchou melancholií o jednom pitomci, který hledá lásku a nakonec ji najde, protože láska je tady přece pro všechny. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Celkové náklady na výrobu filmu sa rátajú na cca 180 000 eur. (Zdroj: Continental Film)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)
  • Ako môžeme vidieť na žiadosti o rozvod, s rodným číslom Vojtechovej (Matej Landl) manželky si tvorcovia nedali veľa námahy. Rodné číslo bolo 123456/6789. (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené