Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Lavičkových by chcela vlastniť chalupu na vidieku, najradšej blízko lesa. Zoznámi sa teda s dedom Komárkom, ktorý vlastní pravú, nefalšovanú chalupu v nádhernej prírode a je ochotný koncom roka sa aj vysťahovať. Zatiaľ s Lavičkovými uzavrie dohodu, že môžu k nemu chodiť na víkendy a žiť tam ako doma. Lavičkovci sa rýchlo udomácnia, cítia sa tu s deťmi výborne. Začiatok spokojnosti však vystrieda netrpezlivosť, pretože sa im nedarí s kúpou chalupy a vysťahovaním deda. (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (814)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Nedokážu si zrovna vybavit film, který by disponoval větším množstvím skvělých hlášek. Nedokážu si vybavit ani film, který by disponoval tolika zajímavými postavami. Nejlevnější zedník v kraji Lorenc prostě neměl chybu. Film bych s naprosto čistým svědomím zařadil k tomu nejlepšímu co kdy vůbec bylo u nás vyprodukováno. A za tu pohodovou atmosféru, kterou si po celou dobu drží je takřka mojí povinností dát nejvyšší hodnocení. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Menzel i Svěrák mají na svém kontě zdařilejší počiny. Film i po letech překvapí množstvím hlášek, které dávno zlidověly. Zápletka kolem chaty má být zdrojem humoru, ale ten rychle vyschne. Na Kemrovi je zase vidět, že v době natáčení ještě nebyl ve věku důchodce vyhlížejícího zubatou a přeliv to skutečně nezakryl. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Uznávam, že hlášky sú tu luxusné, ale popravde Zdeňka Svěráka a jeho humor veľmi nemusím, vždy si teda radšej pustím napríklad Pelíšky. Samozrejmosťou sú tu výborné herecké výkony celej rady veľkých československých hercov a herečiek, ale príliš na verbálny efekt preťahované scény filmu ubližujú, akoby sa "geniálna" scenáristická dvojica bála strihu. Neviem, v detstve som to videl raz, kvôli tomu, že všetci v škole hláškovali - a chčije a chčije.. teraz znovu a stále žiadny veľký dojem. Je to celkom milé, ale to je asi tak všetko. Od polovice som sa pri filme vzhľadom k jeho monotónnosti začínal nudiť a záver filmu mne pripadal z kategórie odfláknutých. Taktiež hudba bola taká až veľmi úzkostne melancholická a čím viac sa film blížil k záveru, tým bol stále menej vtipný. ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

"Jitko!" "Krávo!"Menzlovština se spojila se Svěrákovštinou a vzešel z toho moc příjemný filmík se spoustou zapamatováníhodných hlášek,které se budou citovat asi až do skonání světa.K mému nejoblíbenějšímu českému filmu to má daleko,přesto se na film Na samotě u lesa rád podívám kdykoliv znovu.A Josef Kemr,to je Bůh! 85 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"On teda cihlu do ruky neveme, ale odborník je to na slovo vzatej." Kdybych se jednou vzbudil a zjistil bych, že jsem Pražák, tak si okamžitě pořídím parcelu na konci světa, nakoupím tvárnice, překlady, krovy, latě, tašky, odpad, hřebíky, vruty, trámy, dvojlinky, trojlinky, okapy, plechy, zemnící drát, elektroměr, pojistky, hromosvod, krabice pod vypínače, krabice odbočné a za odborného dohledu pana Lorence sám sobě postavím stylovou víkendovou chatku 25+3. Rodině Lavičkových stačila chalupa. To udělali dobře, protože já nebudu mít v ceně dědu Komárka, mlynáře Radima, Ferdu Kokeše ani psí blechy a s těmi všemi se vždycky dobře pobavím. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (64)

  • I po letech si Zdeněk Svěrák vzpomíná, že pověstné padání lehátka řídil režisér Jiří Menzel provázkem a škodolibě si natáčení této scény užíval. (mar48)
  • Pôvodne chalupa dedka Komárka (Josef Kemr) mala byť chalupa Zdeňka Svěráka (Oldřich Lavička), ktorá bola v okolí vrchu Melechov u Ledče nad Sázavou. Ale kameraman snímky Jaromír Šofr s touto voľbou nesúhlasil a chcel pre natáčanie vybrať iný objekt. Údajne preto, že na Svěrákovu chalupu svietilo slnko len niekoľko hodín denne a čas na natáčanie by tak bol veľmi obmedzený. Načo herec reagoval slovami: „Hlavný dôvod ale bol ten, že filmová chalupa, kde sa napokon natáčalo, bola blízko jeho chalupy,“ smial sa Zdeněk Svěrák. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (viac)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (viac)

Reklama

Reklama