Reklama

Reklama

Keď mal Scott Carlin (Pete Davidson) sedem rokov, prišiel o otca hasiča, ktorý zahynul v službe pri záchrannej akcii. Dnes, keď má dvadsaťpäť, žije naďalej doma so svojou prepracovanou matkou Margie (Marisa Tomeiová) v newyorskej štvrti Staten Island. Zatiaľ čo jeho sestra Claire (Maude Apatowová) chodí na vysokú školu, on sa poflakuje po večierkoch, berie drogy a sníva o tom, že sa presadí ako tatér. O jeho schopnostiach však nie sú presvedčení ani jeho priatelia, ktorých využíva ako pokusných králikov na tetovanie. Po tom, čo sa jeho matka rozhodne žiť s Rayom Bishopom (Bill Burr), ktorý je okrem iného aj hasič, Scott ho namiesto otvorenej náruče privíta s nevôľou. Spočiatku sa snaží ich vzťah prekaziť, keď ho však vyhodia z domu, kúsok po kúsku prehodnocuje svoj doterajší život a začína pochybovať o minulosti. Z núdze prespáva na hasičskej stanici, kde aj trochu pracuje a spoznáva, ako v skutočnosti funguje kamarátstvo medzi hasičmi. Hoci nedokáže pochopiť, ako hasiči – rodičia, ktorí majú deti, každý deň vykonávajú svoju životu nebezpečnú prácu, hasiči a hasičky mu rozprávajú, čo znamená byť hrdinom a aký senzačný chlap bol jeho otec. Jeho najsilnejšou oporou v živote sa stane hasičský veterán Papa (Steve Buscemi). (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (90)

Klajnik odpad!

všetky recenzie používateľa

Dějově to jen klouže po povrchu, což svědčí o nepříliš velkém umu autora scénáře. Zvláštní, když by tam měla být znát Davidsonova osobní zkušenost. Holt když člověk není umělec, tak se nedokáže dostat dost hluboko ani když má "výhodu" vlastního zážitku. Bergman umělec je a dokázal svou bouřlivou partnerskou zkušenost zpracovat v díle Scenes from Marriage Life. A třeba takovej Zola dělal zaměstnání své literární postavy, aby více nahlédl do její situace. Dobrej umělec však má tu schopnost nahlížet do toho, co nezná, páč je obdařen vhledem, představivostí a citem pro věc. To sem píšu, abych dokázal, že nejpodmětnější na celym filmu pro mne byla tato myšlenka, na kterou mě přivedla povrchnost filmu. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé drama, které mě upoutalo k obrazovce a ukázalo, že (byť nesnáším to slovní spojení) nic není černobílé a pokud někdo chce, hodí špínu i na člověka, který si to vlastně vůbec nezaslouží. Téma dobře uchopeno, představitel hlavní role si opět uzmul charakter rebela snažícího se i přes hendikepy (ADHD, jak já mu rozuměl) tak nějak fungovat, ačkoliv cesta k zařazení se do společnosti rozhodně není procházkou růžovou zahradou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

klasický Apatow (někdo by mu konečně mohl říct,že se dají natočit filmy i pod dvě hodiny stopáže),který opět míchá komedii (10%),drama (40%) a sympatický coming of age film založený (pravděpodobně) na autobiografii Peta Davidsona.Opět je tu hodně dialogů a i přes to,že se toho tady zdánlivě moc neděje a chvílemi je to trochu depka jde ve výsledku o poměrně feel good movie.Jen nějak nevím jestli chci dát silné tři,nebo slabší čytři...70% ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Těch posledních dvacet minut posunulo film alespoń na jednu hvězdu.Jinak film pro ty, který nepovažujou kouření trávy a hlavně hraní videoher za promrhanej čas.A jestli v tom bylo něco hlubšího, tak sem přes tu hysterickou a ukecanou slupku filmu nebyl schopnej(nebo ochotnej na to přijít.A Pete davidson mě neuvěřitelně sral.20%. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Pete Davidson je výborný a prináša množstvo zábavného humoru v emocionálne pútavom príbehu o dospievaní. ,,Kráľ Staten Islandu" nie je konštrukčne dokonalý. Je tu dosť vykonštruovaná kríza, ktorej účelom je dať Claire, Scotta a Raya konečne dokopy, no v tejto novej nevlastnej rodine je šarm a jemnosť. 7,5/10 ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)

Súvisiace novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama