Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

Zero_Signal 

všetky recenzie používateľa

Žiaden iný film ma nepoloží na kolena tak ako Eva Nová. Určite jeden z najlepších slovenských filmov. Veľká pocta Markovi Škopovi a najmä Milke Vašáryovej. Keby to nebolo zo Slovenska ale trebárs z Británie, tak by to vyhralo oscary za najlepšiu réžiu, scenár, vedľajšieho herca a najmä za hlavnú herečku. Bez pochýb. ()

Reklama

Una111 

všetky recenzie používateľa

Film, který nezapře ruku dokumentaristovu: působí věrohodně, až syrově realisticky. Jenomže jako by na svou délku nestačil s dechem, začne v druhé polovině trochu umdlévat, váznout, opakovat se. Váhám mezi třemi a čtyřmi *. Co však chybí jinde, vynahrazuje výkon Emilčin. Výkon dokonalý ve všech polohách! ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Slovenský film sa prebíja dosť ťažko. Zlaté časy 60-80-tych rokov sú preč a tí dnešní mladí režiséri nemajú ani finančnú podporu a možno ani ambície točiť filmy. Stačia im debilné seriály a reklamy pre nenáročné publikum, hlavne že dobre platia! Občas príde niekto, trafí klinec po hlave a zrazu tu máme film na ktorý sa dá nielen že pozerať, ale môžme byť na neho pyšní, pretože by hanbu neurobil ani za hranicami. Dokumentárny prístup M. Škopa mi vôbec nevadil, hudba tu vôbec nehrá a práve to robí film absolútne až dokumentárne reálnym. Počas filmu zaznie iba božský "Kája" a aj to z rádia. Prevládajú dlhé zábery a pomalé tempo. Výkon E. Vášáryovej je výborný, ale to vedia aj tí, ktorí film nevideli. Dúfam, že nielen mňa zaujal mladý M. Ondrík, ktorý skutočne môže niečo dokázať. Talent na to má. Veľkým problémom v slovenských filmoch z posledných rokov boli dialógy (česť výnimkám). Tu mi konečne nevadilo ani jediné slovo a keď padla nadávka, necítil som sa trápne a veril som, že jej použitie bolo na mieste a uveriteľne zahrané. Film právom pozbieral filmové ceny a teším sa čo pripraví Škop nabudúce. Stačil by mi jeden takto kvalitný slovenský film do roka a budem spokojný. "A aký je váš herecký sen?" 90%. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Prajeme vám, abyste nepoľavili, a keď vo svojom zápase obstojíte, život môže dostať nový zmysel. Život predsa má zmysel.“ Ano, zní to hezky, ale zkuste o tom přesvědčit hlavní hrdinku tohoto filmu. Když se chce, tak všechno jde, je nutné si udržet pozitivní myšlení a odpustit si….tyto a podobné poučky si může opakovat třeba donekonečna, ale nic z toho pro ni v reálu neplatí. Novou práci, kde by mohla využít své profesní zkušenosti, už nedostane, lidé se na ni dívají skrz prsty, známí se jí spíš vyhýbají a pro svou vlastní rodinu znamená doslova hovno. Jediné, co jí zůstává, je chuť na chlast. Nebo existuje přece jen nějaká naděje? Tenhle pomalý, tichý film s málem dialogů se snaží působit co nejvíc autenticky. Docela se mu to i dařilo. Opravdu jde poznat, že režisér snímku má dokumentární minulost. Ale nic by tak úplně nefungovalo nebýt skvělé Vašáryové, která film táhne z průměru až na slabší 4*. Už kvůli ní stojí Eva Nová za zhlédnutí. „Každý by mal mať možnosť dostať eště jednu šancu.“ - „Možno aj hej…ale dakedy je už neskoro.“ ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Film sa nakrúcal v Pečovskej Novej Vsi. (YoZo8)

Reklama

Reklama