Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film o skrachovanej umelkyni, ktorá sa celý život živila alkoholom a komedianstvom a nič iné nevie, no a teraz je smutná, že ju alkáčku nikde nechcú no. Málo dialógov, sú tu herecké pózy ako Milka kuká na paneláky minútu, Milka vysáva dve minúty, Milka len tak sedí, no a nie je to tá fialová Milka. A potom sú tu statické obrazy, kedy myslíte, že sa zasekol televízor a rýchlo lapáte po ruskom riešení päsťou poriadne po priečelí, hoci dnes sú tie televízory už dosť tenké a taký buchnát môže byť dosť bolestivý. Konečným posolstvom je, že alkoholika nevyliečite, no a Ondrík okrem tradičných vulgarizmov dokázal vyplodiť aj veľmi mudru vetu: "Ja za to nemôžem, že sa z veľkej herečky stalo úplne hovno." Ale to mal asi smerovať na sestru našej Milky. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Smutný film. Životný príbeh herečky, ktorá zostarla, príbeh jej rodiny. Smutný príbeh ľudí, ktorí bohužiaľ takto žijú a je ich čoraz viac. Film Eva Nová je naozaj o výbornom výkone herečky s veľkým H. Pani Emília Vášáryová zas a znova ukazuje svoje herecké umenie. No nezaostal ani Milan Ondrík v postave jej syna. Filmu dávam 75%. ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Film depresivní jak týden trvající déšť. Eva Nová je příběh několika lidí, kteří jsou sami. Ať vyberete jakoukoli postavu, je to osamělý smutný hráč, který neví, jak vyřešit svou situaci. Někdo pije, někdo otěhotní svou přítelkyni, někdo utíká. Moment, utíkají tam vlastně všichni. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů, které jsem v posledních letech viděla s naprosto skvělou Emílií Vášáryovou v hlavní roli (scéna z plakátu patří k těm nejsilnějším). ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Emília Vašáryová je skvělou herečkou a celý tenhle film se točí kolem ní. Také kamera zabírá více jak polovinu času právě ji, což je podpořeno ještě delšími statickými záběry. Ten příběh je ale tak neskutečně klišovitý, na druhou stranu se díky scénám daří ukázat, jak si lidé dokážou sami i navzájem kurvit životy. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Musí to být trýznivě bolestná bilance, svého jediného syna odložila k sestře a dala přednost kariéře, životní partner ji opustil kvůli mladší ženě, sláva i úspěch jsou v nenávratnu a lahev jako jediný společník. Vypadá to, že je vše podtrženo a sečteno. Jenže hlavní postava v podání skvělé Emílie Vášáryové to ještě nechce vzdát, po úplném vystřízlivění jí totiž docvakne, že syn je to jediné, co za to opravdu stojí. Smutný a tíživý film, nejen o závislosti na alkoholu, také o stáří, nepotřebnosti, prázdnotě, pracovní nouzi. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)
  • Film sa nakrúcal v Pečovskej Novej Vsi. (YoZo8)

Reklama

Reklama