Reklama

Reklama

Wanda Adamík Hrycová

Wanda Adamík Hrycová

nar. 29.07.1977 (46 rokov)
Bratislava, Československo

Zaujímavosti (6)

Známi neznámi (2021)

  • „Jsem šťastná, že jsme to byli právě my, kdo vyhrál bitvu o práva na tento film pro území Česka a Slovenska. Zájemců totiž bylo více, ale italský producent se rozhodl právě pro nás, což je nesmírně velký závazek. Scénář nás upoutal už při prvním čtení a jeho adaptaci pro slovenského a českého diváka jsme svěřili zkušenému scenáristovi Petrovi Jarchovskému a naší debutující režisérce Zuzaně Mariankové. Myslím si, že i díky této jedinečné kombinaci zkušenosti a mladické dynamičnosti můžeme vytvořit opravdový divácký hit. Přinášíme totiž skvělou vztahovou komedii ve fantastickém obsazení, plnou humoru a lidskosti, ale i odhalených pikantních tajemství,“ řekla producentka filmu Wanda Adamík Hrycová. (ČSFD)

Slovania (2020)

  • Okrem koní dostal pred kamerami tejto novinky šancu aj jeleň. A hoci jeleňov behá v ukrajinských lesoch neúrekom, tento bol špeciálny. „Pred kamerou sme mali vycvičeného jeleňa, čo je veľká rarita,“ opísala Hrycová. Zohnať takéto zviera nebolo vôbec ľahké. „Existujú len dva takéto jelene a vlastnia ich Maďari. Nečudo, že práve tieto dva hrajú vo všetkých reklamách či filmoch, v ktorých sa má objaviť práve jeleň.“ (Pravda.sk)

Čiara (2017)

  • Pre producentku Wandu Adamík-Hrycovú téma pašeráctva nebola nová. „Je to téma, s ktorou som vyrastala. Mama je z Uble, takže všetky prázdniny a sviatky som trávila práve tu. Veľmi dôverne poznám tento kraj. Pred štyrmi rokmi som si povedala, že tá téma je naša. Prečo si nepozrieť niečo, čo je naozaj o nás? Ľudia sú tu vášnivejší, chvíľu plačú a chvíľu sa smejú. Intenzívnejšie prežívajú radosť i smútok. A to sa nám vo filme podarilo zachytiť,“ prezradila po predpremiére. (WalterIK7)

Utekajme, už ide! (1986)

  • Na film si spomína aj Wanda Hrycová, keď ju ako dieťa jej otec Andy Hryc (Hadži R. Rawal) vzal na nakrúcanie: "Bola som decko, keď tento film nakrúcali v Luna bare v hoteli Kyjev. Otec tam hral indického mága, ktorý čaroval. Zaujímavé je, že keď som s ním posledné mesiace chodila pravidelne do Antolskej nemocnice, prechádzali sme cez Petržalku, a práve blízko Antolskej sa nakrúcal tento film. Otec mi hovoril, že išlo konkrétne o scénu, kde sa s Milanom Lasicom (Dr.Mahm) prechádzajú po rozostavanom sídlisku. Keď sme touto časťou išli autom, rád o tom nostalgicky rozprával." (Raccoon.city)

Producentka

Herečka

Dokumentárne
2009

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Andyho Hryce (S05E16)

Účinkujúci

Reklama

Reklama