Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (455)

plagát

Chuck Norris vs komunizmus (2015) 

Ak ste si doteraz mysleli, že filmy produkčného domu Cannon boli pritahnuté za vlasy, tak ste sa mýlili! Chuck Norris po likvidácii palestínskych teroristov, vietnamských hrdlorezov, kolumbijského kartelu a armády gangsterov dokázal poraziť aj režim Nicolae Ceaușescua v Rumunsku! A teraz vážne...STALO SA TO! Tento dokument ukazuje silu umenia, ktoré poznajú všetci obyvatelia východného bloku. Nikto nechcel na diskotéke počúvať kapely zo socialistického tábora a tešil sa na západné pecky. Nikto sa nebudil v noci, že zajtra bude v telke major Zeman tak veľmi ako keď zistil, že sused pustí Rockyho. Zábery ako chlapci po filme vyrazia do ulíc a začnú cvičiť aby boli lepšou verziou samých seba vrážajú skoro až slzy do očí. Vieme, že ten život nebol až taký temný ako tu bolo zobrazené, ale na upútanie tento kontrast v ľuďoch (čo videli vo filmoch zo západu a čo reálne mali doma) mohol burcovať ku slobode. Pripomienka toho čo všetko sa môže zmeniť a o čo môžeme v dnešnej pohodlnej spoločnosti prísť (a čo nám nedávno ukázali psychiatrickí pacienti pri moci u nás počas tzv. pandémie). Parádny dokument!

plagát

Suspiria (1977) 

Film, kde forma výrazne zvíťazila nad obsahom. Doslova krásne sekvencie, kde hrá skvelá hudba spolu s farbami a trefnou kamerou tu striedajú pasáže, kde len čakám na to, čo by mohlo prísť. Nie je to rokom výroby (videl som aj staršie, podarenejšie horory), ale scény vrážd sú podľa mňa moc plastické a zrážajú hodnotenie. Zároveň by som privítal, keby hneď v úvode sa jedna neudiala a mohla sa atmosféra postupne stupňovať až do finále. Pri tak ospevovanom kúsku som čakal niečo iné. Pre mňa preceňovaný film.

plagát

Hrozba smrti (2024) 

Doslova moderný remake starej, akčnej klasiky, kde tanečníka Patricka vystriedal miláčik ženského (a asi aj 4% mužského) publika Jake. Výsledok ponúkol o čosi realistickejšiu verziu (čo sa týka choreografie) a aj pozadia hlavného hrdinu (predsa len bývalý zápasník MMA sa bude vedieť biť viac a dokáže tromfnúť presilu bežných opilcov).  Ľudia tú dokonca majú zranenia a po riadnej bitke končia v nemocnici. Jake nevyzeral úplne márne a tréning si odbil poctivo (v minulosti už hral vo filme z boxerského prostredia). Súboje ponúkli nový druh filmového strihu, ktorý vyzeral super a asi nastolí ďalší trend v akčných filmoch. Najväčším ťahákom je samozrejme prítomnosť Conora McGregora, ktorý prakticky hral "sám seba" a ako dlhoročný bad boy bol uveriteľný. Scény s ním odsýpajú a sú maximálne vierohodné! A hlavný hrdina ho má dokonca problém zlikvidovať a nie je klasicky nesmrteľný. Celkovo film v rámci svojej kategórie splnil, čo sľuboval. Neobišiel sa bez tých otrepaných "kvót" a tak skoro všetky kladné postavy sú z "istej skupiny ľudí" a práve Jake ich prišiel všetkých zachrániť pred tou "zlou väčšinou". Inak by si film zaslúžil aj plný kotol hviezdičiek. Verím, že keby šiel do kín, mohli na tom celom zarobiť viac a dostať ho k väčšiemu publiku.

Posledné hodnotenia (1 085)

Suspiria (1977)

30.05.2024

Chuck Norris vs komunizmus (2015)

30.05.2024

Hrozba smrti (2024)

28.05.2024

Mongolsko - V tieni Džingischána (2010)

26.05.2024

Na mliečnej ceste (2016)

26.05.2024

Metóda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

20.05.2024

Braddock: Nezvestní v boji 3 (1988)

16.05.2024

Häxan (1922)

28.04.2024

Zrodenie draka (2016)

27.04.2024

Reklama