Reklama

Reklama

Niektorí ľudia sa za každú cenu snažia zachovať si mladosť. Uvädajúca a preafektovaná hviezdička šoubiznisu Madeline Ashtonová (Meryl Streepová) si začne uvedomovať, že na rozdiel od plastikových hračiek ľudia starnú a päťdesiatka sa k nej blíži míľovými krokmi. Jej priateľka, úspešná nakladateľka Helen Sharpová (Goldie Hawnová), má s večnou mladosťou podobné problémy a navyše, keď ju prepadne osobná kríza, obludne priberá na hmotnosti. Medzi oboma ženami sa nešťastne potáca plastický chirurg, doktor Ernest Menville (Bruce Willis), ktorého najlepšou priateľkou sa stala fľaša whisky a prax plastického chirurga sa zmenila na post obhliadača a maskéra mŕtvol. Do honby za stratenou mladosťou a pôvabom napokon zasiahnu aj temné sily v podobe čarodejnice Lisle von Rhumanovej (Isabella Rosselliniová) z dekadentného zámku a súboj dvoch zázračne omladených sokýň začne byť poriadne morbídny. Nemôžu sa navzájom ani pozabíjať, pretože sa vďaka zázračnému elixíru stali nesmrteľnými... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (505)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film som videl kedysi ako malý a bolo pre mňa ohromne prekvapujúce ho vidieť. U mňa nie inak ako stupienok pod hodnotením najvyšším. Viac ako dvadsať rokov starý film, ktorý som videl niekoľkokrát a jeho reprízu si jednoducho nemôžem nechať ujsť. Hoci čierna téma - citlivá réžia. Myslím, že je tu aj skvele zvolené prostredie, v ktorom sa odohráva a triky s pretočenou hlavou a podobnými kúskami sa vydarili. A nakoniec práve netypickosť obsadenia, jednak charakterných herečiek a jednak supermanovského hrdinu je vynikajúca. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Velkou. Hawnová má nesporný komediální talent a v tomto filmu si tenhle druh hraní užívá i Streepová. Všechny ostatní postavy jsou podružné, ty dvě září tak, že na sebe strhnou veškerou pozornost snad i v scénách, ve kterých prokazatelně nejsou přítomny. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Vynikající černá hororová komedie s fantastickými triky, ale hlavně nadčasovým tématem (touha po věčném mládí a kráse, posedlost zevnějškem). Roztomile cynická zábava s perfektními herci, která v dnešní "instagramové" době je stále zatraceně aktuální. Podobných cool "blbin" by mohl Zemeckis klidně natočit víc... 85 % ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (34)

  • Děj filmu se odehrává v rozmezí 51 let, od roku 1978 do roku 2029. (GASTON73)

Súvisiace novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (viac)

Reklama

Reklama