Reklama

Reklama

Meg 2: Návrat do hlbín

  • Česko Meg 2: Příkop (viac)
Trailer 1

Pripravte sa, že vám stúpne adrenalín na maximum! Do hlbokého oceánu sa znova ponorí Jason Statham a spoločnosť mu tentoraz bude robiť aj Wu Jing, legenda ázijských akčných filmov. Spoločne povedú tím odvážnych výskumníkov, ktorých cesta na morské dno nedopadne celkom podľa plánov. Chaos prepukne vo chvíli, keď do ich misie zasiahnu aktivity podmorských baníkov. V stávke sa ocitnú životy všetkých zúčastnených a naši hrdinovia budú musieť bojovať nielen s ľudskými nepriateľmi, ale aj viacerými prerastenými žralokmi. Nalaďte sa s filmovou novinkou na vlnu vzrušenia a ponorte sa za neľútostnými predátormi do hlbín vlastného strachu! (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (336)

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Paryby pro pablby. Odborným termitem „Slaboduše přeplácané pyré pro markantní idioty“ kategorizuje moderní filmově – teoretická věda takový audiovizuální počin, do něhož bez ohledu na žánrovou konzistenci či elementární vkus jeho paautoři, ve snaze neurovegetativně iritovat to nejretardovanější či asijské publikum, přitrouble pomelou jakoukoliv sebevětší, sebetrapnější a sebekýčovitější debilitu, která se jim při kreaturivním procesu objeví v müsli. A toto je učebnicový příklad ryzí definice výše zmíněné kategorizace. Již první díl, jakž takž snesitelný, pokud jeden hodil deku přes detektor přitroublých kokotin, hodně balacoval na hraně mezi „vinným potěšením” a „nevinnou lobotomií”, ovšem držel se alespoň žánrového schématu a vesměs se vyhýbal trapným ťamanským o-pičárnám a ryžožroutskému pýči. Satanžel díl druhý byl už zjevně plně financován výhradně chüjany, tudíž výsledkem je mimořádně pohlupavý eintopf nevkusné Ce-tung oligofrenie, kýčovitých, klišovitých a mentálně atrofovaných pičovin, žinantního rádoby tumoru, ztrapňování se Jasoně, ukrutného přehrávání protekčních žlutých a hnědých neherců, papundeklových paryb a hnusného digitálního mrdníku, spatlaného patrně v upirátěné kopii Sonny Fekas. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nakonec na podobný úrovni jako první díl snad až s tím rozdílem, že jednička byla víceméně komediální monster horor s akčními prvky zatím co dvojka působí hodně jako čistokrevná akčňárna s tím, že tam vykoukne občas nějaký to monstrum. Samozřejmě, že v tradici druhých dílů je všeho víc a tak se k Megům přidají ještě zabijáčtí ještěři a obrovská chobotnice. Souhlasím, že po relativně seriózní první hodině je finále ultra debilní, ale má to v sobě jistý kouzlo a v tomhle směru se to bere ještě míň vážně než jednička. Takže zůstaňme u toho lehce nadprůměrnýho hodnocení a uvidíme jaká monstra na nás vybafnou v třetím díle.60% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Poďte ho smelo objať. Pošteklite ho. Ľudí fakt miluje.“ Jednotka ma nečakane bavila, takže som sa na dvojku tešil. Zaujala ma zmena na stoličke režiséra, ale asi nad tým zbytočne premýšľam, pretože veď koho iného najmete na natočenie vysokorozpočtového rodinného hororového blockbustru, ak nie tvorcu nízkorozpočtových anglických umeleckých folk hororov? Zarazilo ma, že „megovia“ sa do toho naplno oprú v podstate až 20 minút pred koncom (a aj potom majú skôr len väčšie cameo, keďže na scénu prichádzajú nové hrozby a to ako ľudské, tak zvieracie): nejak extra mi to ale nevadilo, lebo postavy boli síce hovadské, ale istým zvrhlým spôsobom ma bavili a páčilo sa mi striedanie prostredí, pričom v niektorých okamihoch mi snímka dokonca pripomenula moje obľúbené vecičky Zradná hlbočina, Pod vodou s Kristen Stewart a samozrejme Deep Star Six. Pri hercoch som nemal problém ani tak v tom, aké príšerne klišé postavy museli hrať, ale to, že boli prinútení skĺzavať k trápnemu humoru, takže pôsobilo divne, keď nejaký borec po namakanom akčnom kúsku urobil niečo detsky vtipné. Snímka je v prvej polovici prekvapivo komorná. Nevyzerá ako niečo, čo stálo 129 miliónov dolárov. Jednotka stála len o jeden milión viac, ale v skutočnosti akoby stála 200 a dvojka 85. Dokonca plus-mínus absentuje „avatarovský“ rozprávkový podmorský svet z jednotky. Vo finále sa filmári utrhnú z reťaze a spravia z toho čosi medzi Jurskými parkami/svetmi a Kongom: Ostrovom lebiek. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Digi bordel bez zmyslu. Ten film nevie čím chce byť, aký príbeh má rozprávať, aké emócie má podať. Všetko je to rovnako umelé, ako tie žraloky. Wheatley absolútne nezvláda žáner. Snaží sa o dobrodružstvo, ale jeho postavy sú len postavičky prechádzajúce z bodu A do bodu B. A takto stále dokola. Je nám jedno čo sa s nimi stane. Všetko tu je v zásade zle. Humor aj akcia sú pozliepané z iných filmov ale bez niečoho špecifického, čo by to robilo iným. Pozerať sa dve hodiny na nič je v tomto prípade naozaj na zamyslenie. Statham a jeho moralizovanie je skôr smiešne. Jediné pozitívum je Cliff Curtis. Ale jeho charakter je úplne iný ako v jednotke. Takže v zásade strata času, ale keď sa k tomu už jeden dostane, napríklad kvôli Sienne Guillory, tak sa to raz pretrpieť dá. Inak rovnaká blbosť ako jednotka. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Kto dal preboha režírovať pokračovanie Meg práve Benovi Wheatleymu? Režisérovi britských podivných filmov ako In the Earth alebo High-Rise. A Ben bohužiaľ nijako nevyniká ani v tých podivnostiach, keďže ani jednu jednohlasne neprijali ani kritici, ani diváci. Čakať od neho zázrak pri niečom ako je Meg mohol len málokto a presne tak to aj dopadlo. Zatiaľ čo Jon Turteltaub ako skúsený režisér dobrodružných a komediálnych filmov dokázal držať prvý Meg presne na tej hranici zábavnosti, trápnosti a úplnej prestrelenosti (a ja som si ten film v roku 2018 prekvapilo užil), dvojka je už len zbytočne prestrelená, s tisíc zbytočnými dejovými odbočkami ktoré absolútne nevedú a trápna s množstvom tých najdementnejších vtipov bez poriadneho timingu alebo aspoň správne podaného odľahčenia. Laťka tu nebola nastavená vysoko a chcel som dostať len rovnako tupú, zábavnú ujetost ako naposledy. Ujetosť som síce dostal, ale tentoraz iba s prívlastkom tupá. CELKOVO: 4/10 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (18)

  • Hlavní natáčení započalo dne 4. února 2022 v Leavesden Studios ve Velké Británii. Dále se točilo v Číně, Hong Kongu a Thajsku. (fiLLthe3DD)
  • Ben Wheatley měl původně režírovat pokračování filmu Tomb Raider (2018). Jelikož však byla produkce tohoto filmu neustále odkládána, souhlasil Wheatley s režií tohoto snímku. Realizace druhého Tomb Raidera se nakonec neuskutečnila. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (viac)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama