Reklama

Reklama

Dobrá sestra

  • USA The Good Nurse (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (147)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Film o neslávne slávnom Charlie Cullenovi, ktorého meno sa stalo synonymom podlosti a sprenevery zdravotníckeho poslania. Jeho bezcitné praktiky otriasli celým svetom, a doteraz prakticky nepoznáme odpoveď na otázku : PREČO? Príbeh tohto masového vraha som doteraz poznal len zbežne, takže tento film predo mnou odkryl pozoruhodnú dejovú líniu, kde sledujeme posledné Charlieho besnenie, ktoré zarazila napokon odvážna sestra Amy Loughren. Neuveriteľné, ako dlho to mohlo Charliemu prechádzať a ako nemocnice nemali snahu to celé riešiť, len aby si nespravili zlé meno pred verejnosťou. Film bol podľa mňa spracovaný nadmieru dobre, dej bol svižný, dobrá dramatizácia a taktiež dialógy. No a samozrejme, Eddie Redmayne v roli Charlieho Cullena bol abslútne uveriteľný (už viac krát dokázal, že je to pán herec). 4* ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Thriller roku? Určitě ne, ale jako true story a show Jessicy Chestain a Eddieho Redmaynea obstojná podívaná. Příběh je podán jednoduše, ale přesto (v rámci možností) poutavě, faktická stránka je hádám vpořádku, filmařská dokáže udržet pozornost a ikdyž se nejedná o zas tak zásadní přírustek do žánru a očekávání byly daleko větší, jako průměr na večer k vínu je film ideální. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na tak skvelé obsadenie a príbehu natočenom na základe skutočných udalostí som mal asi prehnane vysoké očakávania. Po hereckej stránke super, ale E. Redmayne je stále ten niekde vzadu, niekde za závesom, pán nenápadný, ok pre personál nemocnice by mal byť, snažil sa byť nenápadným , ale ak o ňom točím film tak sa snažím o jeho osobe divákovi predať čo najviac. Podstatne viac priestoru dostáva J. Chastain čo nevadí, je to režisérov pohľad na vec, ale Redmayne mal určite dostať väčší priestor. Celkovo film neprekročil priemer, niečo tomu chýba..., hĺbka, emócie...neviem, jednoducho to nie je celkom ono. Filmu nepomáha ani zvolený temný filter, neostrý obraz. Určite to bol zámer, ale filmu to nepomohlo, podľa iných možno ani neuškodilo každopádne to nič nemení na priemernom výsledku. 60%. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

bozka10 

všetky recenzie používateľa

Skôr sociálna dráma ako thriller,aj ked sa to miestami prehupuje do napínavejšej pozície.Tempo je pomalé a komorné,napriek tomu som sa zavŕtal dotoho,aj ked toto zrovna nevyhľadávam.Herecké duo výborné,tam to sadlo jak rit na šerbel.Kdo však očakáva nejaký strhujúci thriller o anjelovi smrti bude mierne sklamaný,za mňa spokojnosť. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama