Reklama

Reklama

Keď rodina Griswoldovcov nečakane vyhrá v televíznej súťaži zájazd do Európy, rozhodnú sa odcestovať. A to aj napriek nesúhlasu detí, ktoré spoločne s mamou navrhujú, aby cestovali iba rodičia. Do Európy sa však premiestni celá rodina, pričom plánujú navštíviť Londýn, Francúzsko, Nemecko i Taliansko. Lenže Griswoldovci by neboli Griswoldovcami, keby sa niečo odohralo bez komplikácií. V Londýne sa otec Clark (Chevy Chase) nedokáže prispôsobiť jazde na ľavej strane, takže spôsobí niekoľko kolízií. V Nemecku navštívia nesprávnych príbuzných, v Paríži - meste milencov - sa zjavne preberú k životu Rustyho (Jason Lively) hormóny, a jeho sestre Audrey (Dana Hill) nekonečne chýba frajer Jack (William Zabka), ktorému sa snaží v každej nestráženej chvíli telefonovať. V Ríme napokon natrafia na erotický plagát mamy Ellen (Beverly D'Angelo), ktorý vznikol z videonahrávky, ktorú rodine Griswoldovcov ukradli aj s kamerou v Paríži. Ellen sa rozzúri, deti majú historických pamiatok tiež plné zuby, takže rodina sa rozchádza a každý si ide svojou cestou. Až kým zlodeji neunesú Ellen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (165)

bohhous22 

všetky recenzie používateľa

Teď nemá cenu hodnotit režiséra se scenáristou.Chevy Chase je přirozenej jako hovno , Beverly D'Angelo se mi fakt v tomhle období líbí,ale volba udělat z nich manžely byla zkrátka famózní.Pátou dávám pro trvanlivost gagů a neotřelost byť absolutně banálního děje.Zkrátka to sedí a směju se tomu už dvacet let na stále stejných místech. ()

Brano 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé pokračovanie, ktoré je dosť nudné a človek sa pri ňom zasmeje iba parkrát a miestami to už začínalo byť aj dosť trápne. Výlet do Európy mohol byť zaujímavý, ale tak to dopadne keď si to zoberiem do parády podpriemerný režisér, v tomto prípade režisérka Amy Heckerling. A herci: Jason Lively a Dana Hill mi boli dosť nesympatický. /45%/ ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Rodina Griswoldových jede do Evropy - na stejné úrovni jako před tím. Scénář : John Hughes a Robert Klane. Kamera : Robert Paynter. Hudba : Charles Fox. Hrají : Chevy Chase jako Clark Griswold, Beverly D'Angelo jako Ellen Griswoldová, Jason Lively jako Russell Griswold, Dana Hill jako Audrey Griswoldová. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Bláznivá dovolená v Evropě neni zrovna moc povedený pokračování. Neni to nejhorší, ale film je celkově dost nevyrovnanej. Začátek mi přišel poměrně dobrej, ale ke konci se nějak začal vytrácet vtip a naopak přibejvala nuda. Navíc místo Dany Barron (moje oblíbenkyně z Beverly Hills 90210) tam hraje nějaká strašně nesympatická tlustoprdka. ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Další ze super komedií o rodině Griswoldových. Děj tentokrát pramení z jejich výhry v rodinné soutěži Prase v chlívku. Také vtipná, také milá a také super rodinná komedie, i když o trochu slabší než předchozí díl, ale pořád vtipná a úžasná. A také zde se nachází několik nezapomenutelných scén. "Děti, podívejte, támhle je Big Ben a támhle parlament. Copak se nikdy nedostaneme z toho kruhového objezdu?" Po hodině "Děti, Big Ben, parlament. Děti..." "My víme, Big Ben, parlament." Už je všude tma a Clark pořád dokola "Big Ben, parlament, Big Ben, parlament." Super scéna. Další super scéna je, jak Clark zboří Stonehenge. A nebo jak přijedou na návštěvu za Clarkovými příbuznými do Německa, a když odjíždějí, tak ten pán, u něhož ten den a noc byli se ptá manželky: "Kdo byly ty lidi?" Prostě jedna super scéna vedle druhé, vidím to na 90%... ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Doslovný preklad talianskeho bilboardu, na ktorom sa nachádza polonahá Ellen (Beverly D'Angelo), je "Dáma v sprche". (m.a.t.o.)
  • Chevy Chase (Clark Griswold) má na sobě ve filmu mikinu s logem Walley World, což je fiktivní americký zábavní park, do kterého rodina podnikala cestu v prvním díle této série. (ChandlerBing)
  • Na začiatku filmu je možné vidieť, že Griswaldovci bývajú na adrese 8805 Skyline Drive, Chicago, Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama