Reklama

Reklama

Šťastně až do smrti

  • Dánsko Kærlighed for voksne (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenká hranice mezi láskou a nenávistí se prolomí, když žena odhalí manželovu nevěru. Oba pak podniknou extrémní kroky, aby získali, co chtějí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (162)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Dánský návod, jak se dá řešit nevěra a předejít konci manželství. Stačí mít zarputilou manželku, která je ochotná jít pro zachování manželství doslova přes mrtvoly. Děj je relativně dobře vystavěný, má příjemný vývoj a relativně rychlý spád. Divák se rozhodně nekouše nudou a potěší i několik velmi milých dějových zvratů. Děj je dobře napsaný a působí uvěřitelně, což ještě více podtrhují velmi slušné herecké výkony. V rámci žánru příjemný dánský standard, ze kterého si diváci zřejmě nebudou ustříkávat radostí, ale zábava je zaručena. [75 %] ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Severské filmy, zejména kriminálky jsou prostě boží a Šťastně až do smrti není výjimkou. Zpočátku se tento film sice tváří jako klasický krimithriller, ale ve chvíli, kdy dojde k zvratu, tak se jedná o výjimečný počin. Sonja Richter je v roli vyšinutého magora skvělá a i ostatní herci jsou bezva. Překvapuje mě, že jsem ještě stále překvapen, když se mi filmy z Dánska, Norska, Švédska nebo Finska líbí. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Teda, Dáni to zase raz dokázali. Výborne natočený thriller s uveriteľnými hereckými výkonmi a zaujímavým poňatím zápletky s neverou. Dar Salim hraje absolútne podarenú rolu. Na jednej strane, je to neverník a vrah a divák by ho mal v zásade odsudzovať, ale fakt je ten, že na krku má také metresi, že jednému je ho skoro ľúto. Reálne sa mu pre jednu štrbinu totálne zrúti dobre rozbehnutý život. To Sonja Richter ide úplné bomby. Takto zahratú rolu podvádzanej starej rakety, to sa každý deň nevidí. Byť jej partner v skutočnom živote, tak po tomto filme emigrujem do Mexika. Zaujímavým prvkom je spôsob akým je príbeh rozprávaný. Vlastne sa iba policajt a jeho dcéra rozprávajú o tom čo bolo v jednom nevyriešenom prípade. Preskoky medzi rozprávaním a súčasnosťou ale vôbec nerušia, tie strihy sú zapracované bezchybne. Niekoľkokrát film vyvolával vyslovene nepríjemný až mrazivý pocit, čo spôsobila jednak hudba alebo zvuk v danom momente, situácia samotná, ale hlavne práve vo svojej roli dokonalá Sonja Richter. Toto napätie filmu svedčí, aj keď za mňa bolo niekde na hrane hororu, ale ja som poseroutka takže na ostatných divákov to tak pôsobiť nemusí. Pravdou je, že po hodine filmu som bol naozaj v očakávaniach ako toto celé tvorcovia zakončia. Koniec bol podľa mňa hlavne originálny. Nevravím, že nemohol byť ešte o stupeň lepší, ale rozhodne bol originálny. Originalita vo všeobecnosti je niečo, čo dnes scenáristom chýba a tak keď vidíte svieži vietor, tak odpustíte aj drobné chybičky. Inak, trochu mi to pripadalo ako európska Vojna Roseovcov, ale napínavejšie a zábavnejšie (nie v zmysle vtipnejšieho, humor tu absentuje úplne). Som veľmi spokojný. 80%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Človek je ako zviera. Keď je zahnaný do kúta a nemá kam ujsť, zaútočí..." Konečne prišiel na netflix film, ktorý sa oplatí pozrieť a Dáni opäť potvrdili svoju povesť kvalitných filmárov. Iba nedávno ma potešili veľmi dobrým filmom Bombardovanie a už je tu veľmi vydarený psycho thriller. Atmosféra je úžasná, film vás v pohode vtiahne, pretože herecké výkony sú výborné. Napätie je v niektorých momentoch až neznesiteľné, nestáva sa mi často, aby som hltal každú scénu a nedočkavo čakal čo bude nasledovať. Možno to s blížiacim sa záverom trošku prekombinovali, ale pri pomyslení, koľko často nelogických zvratov ponúka bežná holywoodska produkcia musím uznať, že je tento dánsky thriller veľmi vydarený a skvelá voľba na večer vo dvojici.  Hlavný herecký predstaviteľ mi rozhodne nepripadal ako rodený Dán, ale do role skvele zapadol a rodenému Iráčanovi i režisérke skláňam poklonu. 80%. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Takové Dánsko řízlé Španělskem a ve výsledku překvapivě ne až tak špatné, jak jsem čekal. Musím nesouhlasit s ostatními, kteří zde několikrát vyzvedávali neuvěřitelnost příběhu - mi to přijde vpohodě, má to občasnou napínavou atmosféru, prvky paranoie, nádech thrillerového vyšetřování a celkem nepředvídatelný děj. Herectví je ale průměrné a výsledný obraz a vyznění celého filmu stejně tak -dobře se na to dívá, zabaví a vtáhne, ale světový zázrak to bohužel není. I tak ale převládají pozitivní pocity. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Pouhé umytí dodávky, jak vidíme ve filmu, by ve skutečnosti neodstranilo stopy poškození karoserie. (Johnny.ARN)
  • První originální film Netflixu z Dánska. (Axarus)

Reklama

Reklama