Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jo Hardingová (Helen Huntová), rovnako ako jej kolegovia, je doslova posadnutá predstavou, že sa jej podarí „skrotiť“ tornáda, respektíve vyvinúť spoľahlivý varovný systém. Nie je to nemožné. Stačí uviesť do prevádzky a v praxi vyskúšať prístroj, ktorý navrhol jej muž Bill (Bill Paxton), niekdajší člen tímu meteorológov, za ktorými prichádza do terénu, aby Jo pripomenul, že mu ešte stále dlhuje súhlas na rozvod. So svojou novou partnerkou, psychologičkou Melissou (Jami Gertzová), s ktorou chce začať nový život, sa spočiatku proti svojej vôli, pripojí k šialenej naháňačke za ničivým prírodným živlom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

classic 

všetky recenzie používateľa

Všetky filmy režírované de Bontom, sú pre mňa veľmi podpriemerné, i keď debut - Nebezpečná rýchlosť, je vskutku nadpriemerná, a ani tentokrát si lepší kameraman, ako režisér, neodpustil odkazy na filmy Stanleyho Kubricka, ako sú „2001 : Vesmírna Odysea, prezentovaná v kultovom, akčnom filme, kde sa premietala v jednom z kín, tentokrát som si všimol aj legendárne OSVIETENIE, premietané vo večernom, letnom kine, kde čoskoro plátno zmetie nevyspytateľné tornádo, tak som ani nemohol dopozerať film vo filme ! Poprípade prístroj, ktorý chce spapať TWISTER, sa volá podľa postavy z bravúrneho muzikálu - The Wizard of Oz, čiže toto sú obľúbené filmy Jana de Bonta” ? Ešte sa vrátim k citovanému : To mi až tak nevadí, pretože film sám o sebe, je veľmi hlúpy, s príšernými hereckými výkonmi, ale celkom dobrou vizuálnou stránkou, t. j. vizuálne efekty a zvuk, inak trochu sa čudujem, že to zarobilo také veľké peniaze, lebo by mi to skôr pasovalo odvysielať v niektorej z komerčných televízii, ako na velikánskom plátne, zrejme ľudia obľubujú katastrofické filmy, alebo som trebárs na vlastnej koži zakúsil, aký je to pocit pre úplne obyčajných Američanov, ktorí musia znášať takéto divoké, prírodné živly, bohužiaľ bolo mi to zdokumentované prostredníctvom, nie príliš dobrého filmového diela, kde si jeho režisér naivne myslel, že dokáže znovu a opätovne nadviazať na predchádzajúci snímok, a ani spolupráca veľkého SPIELBERGA, ma nedokáže obalamutiť, aby som bol trochu viac zhovievavejší ! Najviac oceňujem lietajúce KRAVY a TRAKTORY, inak ruky preč ! Sympatická „huntka” nedokáže sama utiahnuť celý film, a pritom ju doslova žeriem ! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spielberg, ktorý Twister produkoval, v podstate obšľahol koncept Jurského parku: opäť atraktívna téma (lovci tornád), sympatické, ale nehviezdne a teda lacné herecké obsadenie, tým pádom ušetril a ušetrené financie mohol vraziť do revolučných trikov. Twister je démonicky strhujúca atraktívna akčná show plná fajn postáv/hercov (Hunt, Paxton, Hoffman, Davies), tvrdých žien, rýchlych áut, hulákajúcej muziky, lietajúcich kráv, traktorov padajúcich z nebies namietso žiab a pomaly sa dvíhajúceho vetra predznamenávajúceho príchod úžasného, nič neodpúšťajúceho nepriateľa; zákerné tornádo v tomto filme má totiž osobnosť a rozum, hrdinov varuje a keď si nedajú napriek tomu povedať, začína ich krvilačne prenasledovať a zasahovať na citlivých miestach. De Bont, Spielberg a Crichton v plnej poľnej. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ve své době špička katastrofického filmu, dnes příjemné upomenutí na to, že v daném žánru jde tvořit i tak, aby se divák necítil podceňován nebo regulérně urážen schématickým patriotickým patosem s průměrnými efekty a přehrávajícími nebo přímo dřevěnými herci. I když jde stále o zábavu bez hlubšího smyslu, v Twisteru všechno funguje tak jak má, a proto stále stojí o třídu výš než Day After Tomorrow (a o straigt-to-DVD a televizních počinech, které máme zejména v okurkové sezóně to "potěšení" vídat o víkendových odpolednách, radši ani nemluvím). Zásluhou sympatické hlavní dvojice je nezpochybnitelná sedmdesátka povýšena na osmdesátku, a je nutné poznamenat, že jde zřejmě o poslední dobrý film Jana De Bonta:) ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

výborná oddychovka na viac pozretí.klišé na klišé ale pozerá sa fakt skvele už len kvôli trikom a chémiou paxton - huntová.Pôvodný scenár otca Jurského parku Michaela Crichtona si natočil kameraman a vtedy ešte vychádzajúca režisérska hviezda Jan DeBont (Nebezpečná rýchlosť). A bol z toho obrovský hit. Boj dvoch konkurenčných skupín lovcov tornád mal všetko, čo poriadny blockbuster potrebuje. Svižné tempo, humor, ohromné triky, sympatický casting, výbornú hudbu a hlavne dychberúce scény, ktoré vyvolávali pocit dovtedy nevideného. Viac dobrodružstvo pre celú rodinu, než katastrofický film, ale v prvom rade výborná zábava. V súčasnosti neprávom zapadnutá pecka bola prvým filmom komerčne distribuovaným na DVD. Obe nominácie na Oscara (vizuálne efekty, mix zvuku) ostali nepochopiteľne nepremenené. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THE PRODIGAL SON HAS RETURNED!" ----------- Žáner katastrofických filmov je prekliaty a ťahá so sebou dolu do pekiel takmer každú snímku, ktorá k nemu privonia. Niekedy mi príde príhodné za zlé kvality viniť žáner, nie film samotný. Potom je tu ale druhý de Bontov režijný počin – Twister. Film s dokonalou atmosférou, perfektnou kamerou (Green, Burgess, Bont), dôkladne vyberanými a ešte lepšie nasnímanými exteriérmi, atraktívnym dejom (v rámci možností filmu o tornádach...), zručným obsadením, pôsobivými špeciálnymi efektami, minimom viditeľných dier v scenári a hudbou od Van Halen. Twister je pre milovníkov búrok, temných hustých mrakov a škaredého počasia bez štipky slnečných lúčov tým pravým, absolútnym nebom. Pre ostatných aspoň nadpriemerným zážitkom. Ešte stále mám viniť žáner? (Posledná polhodina je až moc prehrotená, čo mi vždy bráni dať päť hviezd. No milujem tak či tak.) --- Bonusy: The Making of Twister, Anatomy of a Twister, Chasing the Storm --- Tornado Intercept --- ♪♫ (x) (x / x / x / x / x / x / x) (x) --- (28.5.2018) (4.5.2019) (8.6.2021) ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (48)

  • Bill Paxton uviedol, že sa s producentom Spielbergom stretol až rok a pol po natočení filmu. Spielberg ho údajne pozdravil slovami vďaky za to, že mu zarobil veľa peňazí. (Real Tom Hardy)
  • Pár okamžiků před slavnou scénou s létající krávou je vidět skrze levé zadní okénko auta, ve kterém jede Dr. Jo Harding (Helen Hunt) a Bill Harding (Bill Paxton), jak projelo rudé auto, přitom ve všech záběrech je silnice liduprázdná. (dandislav1991)

Súvisiace novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (viac)

Reklama

Reklama