Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

spiritus 

všetky recenzie používateľa

Tento film se tváří lepším, než ve skutečnosti je a po určité době sledování se začnou silně obnažovat jeho slabé stránky, které jsou sice místy umně schované, ale pozornější a náročnější divák, je musí zákonitě brzo prokouknout. Konec konců sám začátek napoví, že tohle nebude uplně to pravé ořechové. Na druhou strany triky nejsou to hlavní co u filmů tohoto typu hledám, ale přece jen je určitá hranice stravitelnosti. Celý děj je více méně chaotický, místy nelogický a hlavně hodně prostoduchý. Závěrečné rozuzlení je již brak nejvyššího kalibru. Autoři evidentně tápali a nevěděli, jak to utnout, tak vymysleli naprosto předvídatelný závěr, kterému se lze jen upřímně vysmát. Dvě hvězdy za Morgana, zbytek splachuju do záchodu. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Rutinný a neoriginálny thriller bez znalosti základných pravidiel thrillerových schém. Krimi, v ktorej sa tvorcovia pokúsili z ingrediencií pre štyridsaťminútovú epizódu televíznej detektívky uvariť celovečerák. Prvé dve tretiny nevieme, čo únosca zamýšľa a celý čas sledujeme iba jeho neoriginálne hrátky s políciou. Jeho konanie nemá s hlavnou postavou dostatočné previazanie, takže Freemanov detektív začne časom pôsobiť iba ako nutne nastrčený zrkadlový obraz opačnej strany zákona. A keď sa snímka v poslednej tretine rozbehne, prichádza s nevieryhodným rozuzlením, ktoré zatiaľ čo by v inom thrilleri bolo iba preview k skutočnému žánrovému vyvrcholeniu, Along Came a Spider ním končí. ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Přes všechna bezpečnostní opatření je z prominentní školy pro děti politiků unesena dcera senátora Rose. Policie je bezradná, tajná služba taktéž - dokud únosce nekontaktuje Dr. Crosse (Morgan Freeman), který se nedokáže vzpamatovat ze smrti své parťačky. Konečně našel Dr. Cross nový cíl, za kterým se může pustit, a také novou parťačku ? Za pomoci agentky Jezzie (Monica Potter) se vydává po stopách záhadného únosce... Kapku slabší než "předchozí" film Sběratel polibků, nicméně sám Morgan Freeman mi zde přijde daleko lepší (vyzrálejší?). Michael Wincott v roli únosce Sonejiho je také naprosto dokonalý, a neméně tak Monica Potter (musím říct,že její překvápko mě dostalo :). Tak proč jen 3 hvězdičky? Nevím, první půle je naprosto skvělá, pátrání po tom kdo nebo co je Gary Soneji, ale postupem času poutavost začala klesat, a konec už byl hodně natahovanej... Škoda.. ()

drozdy1 

všetky recenzie používateľa

Morgan Freeman vždy v detektivních filmech předváděl obdivuhodný výkon (např. SE7EN nebo Sběratel polibků) , ale v tomto filmu se mi zdálo,že se trápí a chtěl by mít natáčení ihned za sebou. Dalo by se říci,že když už selhal Freeman ve filmu žádný herecký um nemá co nabídnout asi jako tento film. Prostě a jenom zbytečná oddychovka. 49%. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Přesně tenhle styl a druh kriminálek mám rád. Knihy Jamese Pattersona jsem četl a v případě Jako pavouk se adaptace jeho knihy povedla. Film je dostatečně napínavý, temný a není vyloženě předvídtaelný a Alex Cross je v podání Morgana Freemana skvělý a charismatický. Tento thriller má sice dost much, ale z globálního hlediska jsou to drobnosti a já jsem se u sledování bavil. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • V knižnej predlohe sú hlavné postavy Alex Cross a Jezzie Flanagan milenci. (elanius)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)
  • Historický odkaz - Keď Alex (Morgan Freeman) obdivuje pušku v dome Jezzie (Monica Potter), ona mu povie, že jej otec ju vyhral v pokri, keď mal na ruke esá a osmičky. Alex hovorí, že ide o "ruku mŕtveho muža.", čo je odkaz na legendu, podľa ktorej Divoký Bill mal tieto karty (konkrétne čierne esá, čierne osmičky), keď bol v roku 1876 zavraždený. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama