Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (140)

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Akční/komedie? Žádné komické scény, nebo třeskuté fórky či hlášky, tady nenajdete. Akce? O té se spíš jen mluví. To už je tam víc scén se sexuálním podtextem...takže když už, tak romantický/krimi. Nicméně ano, ten příběh baví. Tím, že je dobře vymyšlený. Je to ukecané chytrým způsobem. Velká škoda, že chyběla dynamika a že se střihačské nůžky nerozvášnily o chlup víc. Ty dvě hodiny jsou zbytečně moc. Resp. jinak ... v rukou třeba Tarantina, nebo Coenů, by ten scénář zasvítil i s takovou nadstopáží. Stačilo by trochu víc stylizace, tuhle přidat na expresi, tuhle ubrat, dodat bizarnější postavy a výraznější hudbu... . Dost by se to hodilo i díky závěru, který je poněkud závadný-nedostatečně korektnopokrytecký. V tomto Linklater provedení jsou to lepší 3*. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Hit Man že je akčný film? Pardón, ale nijakú akciu som nepostrehla. Teda nie žeby ma Hit Man nebavil, bavilo ma filozofovanie a humor a úplne najviac Glen Powell, ten tu bol fakt dobrý, ešte asi nikde ma tak nebavil :-). Naoko vyzerá byť tento film tak trochu sofistikovaný, no v skutočnosti je veeeeľmi predvídateľný, takže namiesto pôvodne zmýšľaných 4* dávam len tri a aby bolo jasné, hlavnej dvojici som vôbec nefandila, za to tiež strhávam body, aj celkovo za ten koniec. Ale nudiť to nenudí, má to dobré tempo, no len slabší scenár, ktorý aspoň u mňa nezafungoval tak, ako som dúfala. 65%. [Pozn. pre mňa: Hit Man sa premietal aj na IFFMH 2023 plus ešte malé info v pozn. pre mňa]. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Už od prvých momentov na univerzite je jasné, že Linklater sa nezmenil. To, čo nasleduje, je ale o niečo menej filozofické ako obvykle (ale stále sa "melie a melie", takže žiaden strach), hlavne však ide o oveľa divácky prístupnejší film, než väčšina autorových diel. Keďže som očakával predsa len niečo iné a na film som sa naladil až v jeho druhej polovici, bude nevyhnutné druhé pozretie. Z ústrednej dvojky som hotový nebol, Glen Powell mi príliš nesadol a osobne mám dojem, že by som si Hit Mana viac užil v rotoskopickej podobe. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Asi by som si užila celú túto záležitosť viac v podobe knihy. Pretože scenár bol výborný, ale neustále tliachanie ma nasrávalo. Glen Powell má farbu vlasov ako ja, keď som si ich nefarbila, čo teraz nechápem, prečo som si ich farbila, teraz si ich už farbím, lebo mám šedivé. No a k filmu už vlastne viem dodať iba to, že bol príjemný, záver predvídateľný, herci dobrí a celé mi to pripomínalo Pravdivú romancu (1993), kde Tarantino predal scenár a vyšlo z toho niečo iné ako myslel. ()

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Netflix | Linklater sa s tým mohol vyhrať o trocha viac, predsa je tá zápletka tak banálna, že až, ale ten film aj tak nejakým spôsobom funguje. Či už je to Glenom Powellom, ktorý je tu super, alebo chémiou medzi dvomi hlavnými postavami, alebo záverečnou konfrontáciou s mobilom, geniálna scéna, zľahka najlepšia vo filme. Hlásim spokojnosť, aj keď som si po ohlasoch z Benátok myslel, že film bude mierne komplexnejší a celkovo artovejší. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)
  • Scenár sa pôvodne odohrával v Houstone, keďže tam skutočný Gary Johnson žil, no kvôli daňovým úľavám sa natáčanie a tým aj príbeh filmu presunul do New Orleans v Louisiane. Natáčalo sa od 4. októbra do 16. novembra 2022. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný na základe rovnomenného článku magazínu Texas Monthly z roku 2001 od Skipa Hollandswortha. Je to druhýkrát, čo Linklater natočil film podľa článku v Texas Monthly od Hollandswortha, prvýkrát to bol film Bernie (2011). (Arsenal83)

Reklama

Reklama