Reklama

Reklama

Obsahy(1)

MIKI je príbeh muža, ktorý sa vráti zo zahraničia naspäť do svojej rodnej dediny, do krajiny, ktorá sa rýchlo mení a v ktorej sa otvárajú nové veľké možnosti aj v oblasti organizovaného zločinu. Miki, pôvodným povolaním šofér autobusu, v sebe postupne objaví a aktivuje schopnosti na to, aby vybudoval jednu z najväčších a najobávanejších mafiánskych skupín v krajine. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (75)

0x141627D3D 

všetky recenzie používateľa

Co sa tyka lokalnej produkcie, tak to uz lepsie byt nemoze. Spracovanie temy bolo ok, atmosfera vyborna, iste veci boli prezentovane velmi opatrne, ale autenticky. Milan Ondrik suverenny vykon, ked si k tomu este domyslim jeho cestu k tejto roli...Tazko tento jeho vykon nejaky iny slovensky herec prekona. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Viete, mohli by sme sa tu baviť o rôznych veciach. Stále ale treba mať na pamäti, že je to len inšpirované skutočnými udalosťami. Niečo je pre efekt viac preexponované, niečo vynechané atď. Čo mňa osobne bavilo, bol absolútne vymazlený casting, Z časti aj preto, že sa to dokázalo držať pod pokličkou a nepresakovalo info na verejnosť, preto sa tam vedia objaviť v absolútne nečakaných rolách skvelí slovenskí herci. Celá crew na čele s Ondríkom išla perfektne. Chémia medzi nimi, vtípky, ale aj vážne veci a dramatické udalosti. Skvelé. Niekomu možno bude vadiť nelineárny dej, niekomu miestami prepálená hudba. Rozhodne je to ale film, kde nájde divák viac pozitív ako negatív. Bude to však rozdeľovať ľudí na tých, čo sa im to úplne páčilo a na tých, ktorý dúfajú v ešte lepšiu dvojku. Ja osobne som v druhom teame. 4 z 5 (CC, BA, predpremiéra, 14.08.2024) ()

Reklama

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Nejděsivější na tomhle filmu bylo vnímat, jak se ve Slovensku ta mentalita vůbec nezměnila, jen se vystřídaly postavy a všichni se naučili to mafiánství trochu líp krýt. Jinak solidní gangsterka, občas lehká zkratkovitost a stejně tak se postavám člověk nedostane moc pod tu jejich hroší kůži, ale stylem i hereckými výkony to vynahrazuje. 7/10 Těším se na pokračování. Mezitím budu sledovat dál ten seriálový spin-off FICO. ()

E=mc2 

všetky recenzie používateľa

Tak som si našiel čas pozrieť sa na nový Krónerov film, respektíve Krónerov-Šifrov seriál ktorý sa z nejakých ťažko vysvetliteľných príčin presunul z tv a netflixu do kín. Po jeho nepodarku Lóve som si hovoril že si pôjdem ten film pozrieť do Lumiera, že ušetrím, 3€ A spravil som fantastické rozhodnutie. Film má svoje momenty, niekoľko pár dobrých scén, Ondrík to celé ťahá, herci sa snažia ale Miro Šifra nevie písať filmové scenáre ktoré by vedeli diváka vtiahnuť, vytvoriť napätie, vybudovať funkčnú príbehovú štruktúru, je to len klasický slovenský film scéna za scénou, bez príčiny a následku s tromi výnimkami kde sa nepozývajú diváci aby vedeli predvídať čo sa udeje v ďalšie scéne...a nemám dojem že to je o rodine, Krstný otec bol o rodine. Jediný kto fungoval v rámci malých postáv bol v tomto smere Vojtek, príbeh bez antagonistu, protivníka,a ak to nechceme takto žánrovo stavať, tak potom prečo nie Scorseseho Kasíno? Zbytočne veľa obrazov, zbytočne veľa scén, zbytočne veľa postáv, a tie neuveriteľné cameo postavy ako Gogáľ, Porubjaková a spol..šuští to papierom jak karpatské lesy a ich padajúce lístie v októbri... Dobrá správa pre Slovensko, máme Ondríka, a k tomu ďalších dobrých hereckých sekundantov, ale nápad napchať tam všetky známe seriálové ksichty je nevkus, Króner je protekčné filmárske decko ktoré by za iných okolností nemohlo točiť také veci s akými začal a s akými na nás vyblafol teraz. Tento film patrí do kategórie filmov, Únos, Sviňa, Amnestie, Vojna Policajtov a je v tejto kategórii najlepší. Ale, stačí to? Mne určite nie. 60% Króner by už nemal dostať štátne keše. Hlavným problémom toho filmu je uveriteľnosť. A nezachránia to ani CGI tiger. Šifra s Kronerom si mali rozmyslieť či idú robiť dokument alebo hraný film. Ak hraný je úplne jedno čo sa naozaj stalo a čo nie. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Mám z MIKIho rozporuplné pocity. Je čo chváliť (Ondrík je výborný, akčné scény vyzerajú fajn, vo filme nechýba patričná brutalita a násilie, slovník postáv je autentický, pár udalostí je historicky presných) ale je aj čo kritizovať (z hercov za mňa Kubovčík ktorý aj napriek jeho typu postavy pôsobil ako keby bol v Kredenci). Najväčší problém som mal s dejom/scenárom. Film je skôr sled scén, ktorému chýba náväznosť, predstavenie a rozvíjanie postáv, gradácia (ako sa stal z kšeftára a podvodníka mafiánskym bossom? prečo práve on a nie iný v jeho partii?) a vysvetľovanie. Tvorcovia podobne ako pri Svini a Únose, zas a raz počítajú s tým, že divák má poctivo naštudované 90. roky, Černákov život, či iné mafiánske postavy z daného obdobia. A ak nemá (alebo by ste pustili film divákovi ktorý je zo zahraničia), nepochopí z neho veľa. V Únose to pôsobilo novátorsky a odvážne, dnes už skôr ako lenivosť a neschopnosť scenáristu rozprávať komplexný príbeh. Osobne mi tiež vo filme chýbala väčšia emócia. Viac scén, ako záverečná v kostole či úplne posledná s Mikiho matkou. Nesmiem zabudnúť ani na evergreen slovenských kinofilmov (niektoré postavy vyzerajú ako umelo nadabované a ich rečový prejav pôsobí neprirodzene). Celkovo je to gangsterka, ktorá sa dá bez problémov vidieť, ktorú ťahá Ondrík, občasný čierny humor i na slovenské pomery kvalitná akcia, no stále jej veľa k dokonalosti chýba. Dvojku ČERNÁK si pozriem, no mám podozrenie že Jakub Króner na podobný typ filmu ešte úplne nedozrel (filmársky ani osobnostne). Bodaj by som sa ale mýlil. 60% ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (7)

  • Podľa filmu sa zdá, že sa Černákov (Milan Ondrík) brat Vlado (Michal Kubovčík) zabil na aute v januári 1996, keď odchádzal z vlastnej oslavy prepustenia z väzenia cestou z hotela vo Vysokých Tatrách. Vonku bola zima a sneh, lenže on sa zabil pri autonehode 24. augusta 1996 nad obcou Bystrá. Navyše, vtedy už bol na slobode 3 roky. (Stillborn83)
  • Produkci filmu se na natáčení podařilo sehnat neuvěřitelných více než 200 dobových aut, některá z nich po filmových výbuších skončila na vrakovištích. Zajímavostí je, že v konkrétních historických situacích se objevily přesně tytéž modely aut, které se jich v daných událostech skutečně zúčastnily. (Cinemart)
  • Syn krčmára z Telgártu, ktorý mal svedčiť proti Vladovi (Michal Kubovčík) a „záhadne“ zmizol, mal v čase otcovho zmiznutia 14 rokov a nebol malý chlapec, ako je to vykreslené vo filme. (Stillborn83)

Reklama

Reklama