Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (627)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

No nevím, z tohodle filmečku mám takový rozpolcený pocit. Scény v blázinci byly většinou vynikající a z prvního zavření Brodyho do boxu jsem měl docela depku. Potom ale přišlo na řadu jeho prapodivné cestování do budoucnosti a zde to byla pro mě jedna velká nuda. Jednak to asi bylo tím, že se Keira do této role vůbec nehodila. A asi to také bylo tím, že byli prostě nezajímavé a neměli potřebnou atmosféru. Příběh byl také možná občas až moc komplikovaný, ale to mi zase tak moc nevadilo. Herci byli taky dobří. Brody byl vynikající stejně jako Craig a potěšil i Kris Kristofferson. Zkrátka je to film se zajimavými nápady,ovšem krapet nedoladěný. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak a opät sa mi dostal pod ruky film o cestovani v case, ktore mam tak rad a pod produkciou su podpisani aj George Clooney a Steven Soderbergh. Co by ste robili, ak by ste sa dostali az do takej buducnosti, pricom zistite, ze uz ste pred par rokmi zomreli? Adrien Brody sa bude snazit nielen zistit, kto ho zabil, ale pokusi sa zmenit aj osudy niektorych ludi. Ak sa vam zda, ze som vela z deja prezradil, tak ani zdaleka to tak nie je, pretoze do 40 minut od zaciatku filmu v tom budete mat aj tak chaos a potom bude dej filmu stale viac a viac jasnejsi. Okrem Brodyho si tu zahrala aj sympaticka Keira Knightley ale takeho Daniela Craiga som takmer ani nespoznal. John Maybury je neznamy anglicky reziser, ktory natocil asi len jeden znamy pozitivne hodnoteny snimok na CSFD z roku 1998 LASKA PROKLETA, kde si zahrali Derek Jacobi, Daniel Craig alebo Tilda Swinton, inac ostatne jeho filmy su nezname... _______ Adrien Brody - (Jack Starks) +++ Keira Knightley - (Jackie Price) +++ Kris Kristofferson - (Dr. Thomas Becker) +++ Jennifer Jason Leigh - (Dr. Beth Lorenson) +++ Kelly Lynch - (Jean Price) +++ Brad Renfro - (Cudzinec) +++ Daniel Craig - (Rudy Mackenzie) +++ Laura Marano - (Malá Jackie) +++ ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Adrien Brody ! To by byla odpověď na otázku, co na mě nejvíc zapůsobilo. Ten kluk má úžasně našlápnuto a není taky divu: Krvavé léto, Loutka, Pianista, teď Svěrací kazajka ..... jeho talent narůstá geometrickou řadou a je to tak příjemné vidět zas jednou někoho, koho na vrchol nedostal krásný xichtík a namakaná postava. Ve filmu, který by mohl stát v jedné řadě s 12 opicemi, Donnie Darkem, Mechanikem....... , hraje pacienta, který je díky (díky?) drastické léčebně metodě schopen "vzpomínat na budoucnost", vyhodnocovat a zařídit se. To, co uděláme a jak to uděláme dnes, ovlivní zítřek a to nejen nám, ale i jiným. Mysleme na to. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

Málokdo považuje psychiatrickou léčebnu za místo, kde si člověk odpočine a kde si s ním příjemní lékaři budou láskyplně povídat. Ovšem zařízení, ve kterém se díky verdiktu soudu ocitnul Jack, je přece jenom o hodně horší, než jaká panuje všeobecná představa. Nadopovat, nacpat do svěrací kazajky a nechat uležet v boxu márnice. Jeho zmatená mysl se „léčbě“ brání útěky do minulosti a budoucnosti. Jenže ani budoucnost nevěstí nic dobrého. Další film o cestování v čase, další film zabývající se věčnou otázkou, jestli je možné změnit budoucnost?......... „Občas žijeme, abychom mohli být jiní.“ Pro mě příjemné překvapení. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Svojím výsledným pôsobením v intenciách kvality mi to silno pripomenulo The Machinist. Slušný rozjazd, dobré herecké výkony, zaujímavá zápletka - v rámci ktorej funguje vnútorná logika príbehu bez výrazných logických dier, ale žiaľ slabý záver, ktorý podlieha konvenciám hollywoodského mainstreamu a to na úkor orginality smerom k "bezproblémovému uhladeniu" a čo je ešte horšie - ide proti samotným princípom predtým vystavaného "vesmíru", v ktorom sa hlavný hrdina pohybuje. 3,5* ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama