Reklama

Reklama

Cudzinci: Kapitola 1

  • Česko Cizinci: Kapitola 1 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje mladý pár, ktorý cestuje naprieč krajinou, aby začal nový spoločný život. Cestou sa im pokazí auto a sú nútení stráviť noc v odľahlej chate v lese, kde sa stanú obeťou tajomnej skupiny maskovaných cudzincov. Režisér Renny Harlin predstavuje novú hororovú trilógiu založenú na skutočným príbehom inšpirovanom filme Oni (2008). Hlavná hrdinka sa stane obeťou bez zjavného dôvodu, pravdepodobne preto, že bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ako sa s tým vyrovná, kto sú maskovaní neznámi a aká je ich motivácia, to nám postupne odhalí táto napínavá hororová séria. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (47)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na tunajšie ohlasy som to čakal ďaleko horšie, no toto rozhodne nie je vyslovene márna, atmosférická záležitosť s občasnou šermovačkou s kudlou v ruke. Na “Strangers” z 2008 sa to zrejme nechytá, no keďže každodenne vychádzajú kadejaké lacné sračky bez príbehovej či dejovej charizmy, Ja to priemerné hodnotenie vidím ako absolútne objektívne. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Natiahnutá verzia Oni mi prišla lepšia ako tí oní, lebo aspoň tu nie je Liv Tyler a neskuvíňa ako zmyslov zbavená. Naopak Petsch sa svojej role chopila dobre, ale u mnohých prinesie sklamanie asi to, že je dosť zjavné, že 4 a pol hodinový materiál o tom istom príbehu zrejme veľa nového neprinesie. ()

Reklama

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Je rozhodně dobré vědět dopředu, že se jedná o příběh rozdělen do třech filmů. Pokud ne, tak s finálem bych fakt spokojen nebyl... Jinak to celkem šlo. Nejhorší je, a to skoro vždy, nelogické chování postav. Ale zase na druhou stranu, kdyby se postavy chovali racionálně, tak nemáme žádný film... Hodnocení ještě možná upravím podle toho, jaké vysvětlení a závěr dostanu v dalším (nebo až v tom třetím) filmu. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Ja mám pôvodný The Strangers aj nepriame pokračovanie Prey at Night rád v podstate rovnako a aj keď tento remake / reboot samozrejme ťahá za kratší koniec, tak to nie je také slabé, aby to nemalo právo existovať. Harlin bol kedysi skvelý režisér, tu sa ukázal aspoň ako zručný remeselník a klobúk dole pred kameramanom, za to ako to nakrútil a za to, že v nočných scénach vidieť všetko čo treba. Pobavilo ma, že túto novú trilógiu natočili v Bratislave, takže má divák možnosť občas zahliadnuť slovenský komparz či povedomú lokáciu. Som zvedavý kam to posunú s Chapters 2 & 3 a či tá expanzia bude mať nejaký význam, ale toto bolo vcelku fajn. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ctrl c, ctrl v Strangers z roku 2008. Jednotka novo natočenej trilógie neprináša nič nové a len kombinuje už videné. Kto originál nevidel, môžu mu niektoré nápady, jednoduchý dejový koncept, či atmosféra prísť zaujímavé, kto originál videl tak si pozrie druhýkrát to isté. Madeleine Petsch je ako hlavná hrdinka sympatická, kamera je výrazný nadpriemer a jedno z mála pozitív je, že v dvojke a trojke by sme sa KONEČNE mohli dočkať odpovedí a vysvetlenia na všetky načrtnuté zaujímavé motívy (postavy v krčme daného zapadákova, identita a príčiny konania maskovaných vrahov atď). Slovenské lokácie sa tvorcom podarilo presvedčivo zakryť a v živote by som netipol, že sa film točil práve u nás. Celkovo najslabšie možné 3*, aké môžem dať: nerozumiem prečo je potrebné dvakrát točiť takmer to isté. 50% ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčelo se v okolí Bratislavy na Slovensku, a to v Lozorně a Stupavě. (Duoscop)
  • Režisér Harlin uviedol, že natáčanie trilógie sa pre neho stalo "najväčšou výzvou života, ale tiež som sa jej aj reálne chopil. V pondelok ráno som kľudne mohol natáčať druhú kapitolu a popoludní prvú kapitolu a v utorok ráno tretiu kapitolu. Bolo to nesmierne náročné pre hercov, pre kontinuitu v líčení a kostýmoch, a pre môjho kameramana, pretože sme chceli vytvoriť vizuálny jazyk, ktorý sa vyvíja tak, že filmy rastú, stávajú sa v postupe deja epickými. Udržovalo to všetky naše životné šťavy neustále v pohybe." (Arsenal83)

Reklama

Reklama