Reklama

Reklama

Zober ma na Mesiac

  • Česko Vezmi mě na Měsíc (viac)
Trailer 11

VOD (1)

Obsahy(1)

Kelly (Scarlett Johansson) je dravá newyorská marketérka a Cole (Channing Tatum) zase idealistický letový inžinier. Obaja pracujú na najväčšom vesmírnom projekte Apollo 11 – a neznášajú sa. Kým Kelly má na starosti napraviť obraz NASA v očiach verejnosti a o detaily vesmírnej vedy sa nezaujíma, Coleova misia je dostať prvých ľudí bezpečne na Mesiac a späť a je mu jedno, že jeho astronauti sú väčšie hviezdy ako Beatles. Keď však spolu začnú tráviť viac času, zistia, že k sebe cítia viac, než boli pôvodne ochotní si priznať. Americká vláda má však vesmírnej misii pochybnosti, a tak Kelly dostane príkaz zinscenovať falošné pristátie. Dokedy sa podarí Kelly toto tajomstvo pred Coleom utajiť? A ako ovplyvní ich vzťah? (Itafilm)

(viac)

Videá (4)

Trailer 11

Recenzie (59)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jsem trochu háklivý na to, když se ve filmech o kosmonautice ukazuje/zdá, že astronauti nastupují do rakety na poslední chvíli nebo že těsně před zahájením odpočtu lze ještě leccos stihnout (abych se vyhnul spoilerům, nenapíšu víc), a myslím, že ani v romantické komedii by takové věci být nemusely. Nicméně Vezmi mě na Měsíc je zároveň ten film, který se nebere úplně vážně a kterému leccos, ač ne vše, rádi odpustíte. Třeba i Chaninga Tatuma, jenž se mi do role tak úplně nehodil. Film totiž stojí na Scarlett Johansson, a ta kdyby nebyla přesvědčivá, byla by veškerá další snaha marná. Naštěstí předvádí tak skvělý komediální výkon, že by se neztratila ani mezi dámským triem z našich Světáků, naopak by s Ivou Janžurovou a spol. hravě držela krok. Scénář je vtipný a štědrý i k vedlejším postavám, dobová atmosféra podpořená hudbou Daniela Pembertona až magicky nostalgická, celé to má chuť a vůni romantických komedií časů minulých, kdy by ústřední dvojici hráli třeba Spencer Tracy a Katherine Hepburn. Takže pokud o Vezmi mě na Měsíc řeknete otřepané "takové filmy se už netočí", bude to tentokrát pravda. ()

Ahsoka 

všetky recenzie používateľa

Film k 55. výročiu misie Apollo 11, ktorému NASA výnimočne udelila súhlas natáčať v doposiaľ tabu priestoroch. A výsledok? Nedochutený guláš. Dobová šablónová nekomediálna romkomka, ktorá sa tvári aj ako dráma, kde chémia medzi Johansson a Tatumom vôbec nefunguje, snažiaca sa vysmiať z už tak nezmyselnej konšpiračnej teórie o zinscenovaní pristátia na Mesiaci, robí pravý opak, nahráva jej. Ajaj! A obhajoba režiséra Grega Berlantiho, že film je v prvom rade o tom, prečo sme sa ako ľudia vôbec snažili dosiahnuť na Mesiac, je chabá. To, že sa film mal pôvodne volať "Operácia Artemis" iba pridáva na nerozhodnosti tvorcov, čím vlastne chceli, aby film bol. Takže je to opäť jeden z tých filmov, ktorý by chcel byť všetkým, ale nie je ani jedným. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Fly Me to the Moon. Skutočne milé prekvapenie, veľmi príjemný film. Je to aj správne vtipné, aj romantické, zároveň napínavé, skrátka emócie nechýbajú. Herecké výkony sú tiež skvelé. Veľmi sa mi páčila aj krásna 60's retro výprava, móda, mustangy. Jednoducho vizuál je super. Veľmi pekná je aj hudba a úplne najkrajšia Scarlett Johansson. 75%. ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Pohodová letná oddychovka s fajn dobovou atmosférou, príjemným hereckým obsadením, pohrávajúca sa s populárnou teóriou o sfalšovaní pristátia na mesiaci, sústreďujúca sa však skôr na vzťahovú a komediálnu než dramatickú linku. Nič viac, nič menej. Ak chce divák viac drámy, potom je tu First Man. Ak chce divák viac faktov, potom je tu Apollo 11. "Pravda ostane pravdou, aj keď jej nikto neuverí" 3,75* ()

ChrisBa 

všetky recenzie používateľa

Scarlett Johansson je jediná vec, ktorá ťahá tento film vyššie. Ale na viac ako priemer to bohužiaľ nestačí. Film je plný klišé, čo by nevadilo pri nejakej romantickej komédii. Ale tu ten nadhľad nejako chýba, humoru je tu veľmi málo(takmer žiaden) a miestami sa to snaží tváriť ako dráma. A to dokopy neide. Ani sám neviem, čím tento film chcel byť. A Channing Tatum v hlavnej úlohe je absolútny fail. Sorry, ale ten chlap sa tu absolútne nehodil. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (12)

  • Keďže niekoľko scén bolo natočených na mieste v Kennedyho vesmírnom stredisku, mnohých inžinierov NASA v pozadí hrali skutoční inžinieri NASA, SpaceX a Boeing. (Arsenal83)
  • Coleov (Channing Tatum) príbeh je čiastočne založený na Deke Slaytonovi. Slayton bol pilotom v druhej svetovej vojne, pripojil sa k NASA ako astronaut pre program Mercury, ale kvôli fibrilácii predsiení bol uzemnený a stal sa riaditeľom Flight Crew Operations pre program Apollo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (viac)

Reklama

Reklama