Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa miliardár Slater King stretne s čašníčkou Fridou na svojom slávnostnom večierku, pozve ju, aby sa k nemu a jeho priateľom pripojila na vysnívanú dovolenku na jeho súkromnom ostrove. Keď sa začnú diať zvláštne veci, Frida spochybňuje svoju realitu. Na tomto mieste nie je niečo v poriadku. Ak sa chce dostať z tejto párty živá, bude musieť odhaliť pravdu. (Continental Film)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (41)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Sypmatický a sebavedomý režijný debut od Zoë Kravitz, ktorý svojou formou pripomína snímky Jordana Peela (Get Out), ale ktorý opisuje od ostatných možno až príliš a s témou prichádza trochu po funuse. Blink Twice je technicky výborne natočený, výborne zahraný, občas hravý, občas napínavý, občas provokačný a oceňujem aj fakt, že väčšina vecí do seba v závere zapadne a nič sa tu nedeje vyslovene účelovo, aj keď to v priebehu filmu tak môže pôsobiť. Avšak problémom je prestrelená 102 minútová stopáž, kde prvú hodinu divák trávi zbytočne veľa času s postavami na párty a pokiaľ by sa z filmu vystrihlo dobrých 20 minút vôbec nič by sa nestalo, vrátane absolútne zbytočného záverečného epilógu, ktorý inak zaujímavo vystavaný film s nie úplne márnou myšlienkou zhadzuje do vyslovene Béčkových thrillerových vôd a zanechá skôr horkú pachuť na jazyku pri záverečných titulkách. CELKOVO: 6/10 ()

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Zoe Kravitz se snaží být ženská podoba Jordana Peela a v první polovině filmu se jí to skutečně daří. Plíživé napětí na oko dokonalé dovolené skutečně chvílemi připomíná Get Out. S druhou půlkou filmu, kde jsou ale už karty jasně rozdány, bohužel neumí pracovat. Závěr si dovedu představit ve stylu peelovském, tarantinovském, céčkově popkornovém i vyloženě zvráceném, ale ono to je tak trochu všechno a zároveň nic. ()

Reklama

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Každej sice zmiňuje Peela, mě se vybavila "Promising Young Woman" a díky tomu konci "Saltburn" s tím rozdílem, že to není o třídě, ale o patriarchátu. Námitky na nelogičnost a přehnanost jsou liché v momentě, kdy to vezmete více jako alegorii. Což se nám snaží režisérka dost názorně naznačovat po celou dobu, že to není jen o ději na první dobrou (rajská zahrada, had přinášející poznání...). Ohledně toho konce - vzhledem k tomu, že hrdinka četla na začátku "Success is best revenge" tak je jeho vyznění velice ambivalentní. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

"Girls just wanna have fun". :) Napad fajn...spracovanie vsak menej. Ale emancipovany killer zaver pobavil. Keby sa Zoe bola inspirovala Tarantinovym Death Proof-om aspon trosku, mohlo to vypalit inak, a tak tento jej tvorci pocin nemam dovod vychvalovat az do nebies ako mnohi. Ale kociek je tu kopec, party, drogy a chlast tiez, a ked sa chcete stotoznit s Channingovou moznou oblubenkynou, tak mozno na strunu brnkne, ..... mne vsak nie. Zabity potencial. 40% ()

kiddo 

všetky recenzie používateľa

Nepochybuju, že až vyleze rip, bude tu tradičně nablito od chrabrých bojovníků s hrozbou čínských pánví a od vymletých znalců žánru, co opět zapomněli, že rape & revenge je zavedená podkategorie, nikoli nedávný výmysl čínské lobby. Bohužel Tiché znamení páchá chybu sofistikovanější formy, takže když je odhaleno, že fakt nejde o nic komplikovanějšího nebo originálnějšího než ten Epsteinův ostrov, dostaví se solidní zklamání. Ale jo, take back your power, queen, proč ne. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama