Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne treba film najprv vidieť ako decko, aby ste mohli dať viac ako tri hviezdičky, pretože mentalita dospelého vám to neumožní a potom neviete o čo prichádzate. Scenáristi v začiatku vymotali celkom slušne, New York však (prekvapivo) neposkytuje toľko zaujímavých scén a pascí, koľko dom, a tak hlavne tam film stráca. Ale ešte stále nie tak veľa, aby sa pri tom dalo každý rok perfektne oddýchnuť. 80%. ()

Reklama

Don Jebal 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Columbus okopíroval kostru jedničky s atmosférou vánočního času rodinné sounáležitosti a konání dobrých skutků a to k vysokým tržbám hravě postačilo. Ovšem nalijme si čisté okeny - zajímavá je v podstatě jen pasáž, kdy na svůj věk uvědomělý sadistický fakan Macaulay likviduje proudem, žehem i cihlami duo zlodějíčků v duchu cartoons s Tomem a Jerrym. A ani si nechci představit, co by s nimi provedl, kdyby už v tu dobu byl na koksu.. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Při odjezdu na letiště dostává Kevin (Macaulay Culkin) v dodávce svou letenku, která je opatřena jeho jménem. Když se v hotelu připravuje na útěk, letenku by mít neměl, ale má ji i s nadepsaným jménem, které je ale více vpravo (K začíná za A z Airlines, v dodávce je K pod A z Airlines, stejně tak N končí pod N, v dodávce před N). (marcel5)
  • V scéne, kedy Kevin (Macaulay Culkin) uteká pred banditmi, roztrhne náhrdelník s guličkami, ktorých je omnoho viac hneď potom, čo na ne vbehnú banditi, v porovnaní s predchádzajúcim záberom. (Kub_ees)
  • Ve filmu se krátce objeví i tehdejší podnikatel a pozdější prezident Spojených států amerických Donald Trump. O jeho cameu se režisér snímku Chris Columbus rozpovídal v rozhovoru pro magazín Insider: „Jako u mnoha jiných míst v New Yorku jsme i v hotelu Plaza museli zaplatit poplatek za možnost tam natáčet. A Trump tehdy hotel vlastnil. Postavit kopii lobby hotelu ve studiu jsme nemohli. Trump souhlasil, ale měl ještě jednu podmínku ‚Můžete použít hotel Plaza jen v případě, že i já budu ve filmu.‘ Takže jsme souhlasili, že ho tam dáme, a pak se při první testovací projekci stala zvláštní věc. Lidé jásali, když se Trump objevil na scéně. Tak jsem řekl svému střihači ‚Nech ho ve filmu. Je to moment pro diváky.‘ Ale násilně se nám do filmu vecpal.“ (CrypzzXD)

Reklama

Reklama