Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dôstojné pokračovanie prvej časti. Vo filme ostávajú takmer všetky postavy a v rovnakom hereckom obsadení. Vrátane dobre zohratej dvojice lupičov-babrákov v podaní Joea Pesci a Daniela Sterna. Tým opäť skríži cestu malý Kevin. Nie len že unikne ich pomste, ale dostane ich späť do kriminálu, keď im znova prekazí ich zlodejské plány. Tento krát je príbeh situovaný do New Yorku, kde sa Kevin ocitne zasa sám potom čo nastúpi v Chicagu do nesprávneho lietadla a tak sa oddelí od svojej početnej rodiny. "Home Alone 2" dosahuje kvalít prvého dielu a určite nesklame očakávanie diváka. ***** ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Jednotka bola päťhviezdičková komédia. Dvojka je len slabší odvar a navyše, rovnako ako skoro každé pokračovanie, neprináša absolútne nič nové a stáva sa tak len ďalšou vykrádačkou peňazí nás, úbohých daňových poplatníkov. Keď sa to tak zráta, vychádza to na priemerné tri * - neočarí, neurazí, zábave sa asi nevyhnete, no to ešte neznamená, že to je dobrý film. Nehľadiac na fakt, že pasce, ktoré ten fagan teraz nastražil, by zabili aj koňa. PS: Nikdy nezabudnem deň, keď som ešte ako malý, šesť ročný chlapec išiel na Sám doma 2 do kina a zo všetkých tých príšerností, ktoré sa diali tým chudákom zlodejom (elektrické šoky, bomba v hajzli, polička s farbou atď.), som mal nočné mory. Bŕŕŕ... ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Pokračování sice kopíruje jedničku, ale Marv s Harrym dostali víc prostoru a to znamená víc zábavy. Občas mohu mít pocit, že vtípky nejsou tak originální jako u předchozí části, jenže i po dvaceti letech to bez ohledu na všechny oprávněné výtky funguje a mé děti se řehtaly až jim tekly slzy. Lepší doporučení si komedie nemůže přát. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Děj se přesunul do vánočního New Yorku a pana Marleye nahradila dobrosrdečná paní holubářka, ale Kevin a dvojice lupičů v podání Harryho a Marva zůstávají (tentokrát dostanou snad ještě větší kouř, než minule). Opět skvělá porce srandy a vánoční atmosféry pod taktovkou Chrise Columbuse. Klasika, jako první díl. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Dům Kevinova (Macaulay Culkin) strýčka Roba McCallistera, ve kterém nachystá Kevin v závěru filmu pasti na zloděje, se ve skutečnosti v New Yorku nenachází. Scény byly natočeny v Brownstone Street, Universal Studiu v Los Angeles. (SeBig)
  • Vo filme sa spomína, že Kevin (Macaulay Culkin) ostal sám doma minulé Vianoce, ale zároveň sa spomína aj to, že Kevin má 10 rokov. V Sám doma (1990) je spomenuté, že má 8 rokov. (JADIM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené