Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Vejrrr 

všetky recenzie používateľa

Film, který to dokázal a po dlouhé době se naboural do mých Top 10 sportovních filmů (viz. profil). Nejen pravdivý, ale i pravdivě a věrně natočený příběh Francise Ouimenta, kterému nelze moc vytknout. Byl jsem rád, že zde nebyl nijak silný vedlejší příběh lásky, jako to u sportovních dramat bývá zvykem. U tohoto díla šlo především o golf... Krásně vyobrazený půvab téhle "gantelmanské" hry. Pokud v ději někdo vidí předvídatelnost, nebo klišé ... postavte stroj času, vraťte se o sto let do minulosti a změňte scénář, který napsal sám život ;) ()

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Nemám filmy se sportovní tématikou (až na vyjímky) příliš v lásce, jelikož jsou v drtivé většině na hony vzdáleny realitě, ovšem tenhle mě opravdu dostal. Snad je to i tím, že golf není zrovna sportem u kterého bych dokázal jako divák prosedět hodiny a tudíž nemůžu býti až tak dokonalý hnidopich jako u jiných sportovních odvětví, kór když se děj odehrává v počátku minuleho století. Opravdu si nedovedu představit jak to tehdy vše fungovalao (profesionalismus) a do jaké míry či detailů se příběh drží linie oné skutečné události dle které byl film natočen, nicméně i přesto či možná právě proto, jsem se do tohodle lidského příběhu bez problémů vžil a nechal se zcela dobrovolně unášet na jeho vlnách. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Hoci ide o film založený na skutočných udalostiach, má vyslovene rozprávkovú atmosféru. A to je pre mňa pridaná hodnota, ktorá aj z neveľmi atraktívneho športu robí pútavé predstavenie. Veľkou prednosťou sú parádne napísané postavy. Shia LaBeouf je ohromný sympaťák s veľkou charizmou a v role chudobného mladíka Francisa Ouimeta, nadšeného pre golf, priam exceluje. Jeho súperom je slávny britský golfista Harry Vardon. Hoci tiež pochádza z jednoduchých pomerov a ako malému chlapcovi mu nejakí pseudo-gentlemani opovržlivo povedali, že golf nie je pre takých ako je on, v skutočnosti je on tým pravým gentlemanom. Z ďalších postáv mi ešte učaroval malý premúdrelý chlapec Eddie, ktorý nosil Francisovi golfové palice. Veľmi sa mi páčili rozhovory, ktoré postavy viedli, boli také príjemne nenútené, s veľkým šarmom. Pohodovú atmosféru filmu dotvára farba obrazu ako na historických pohľadniciach, pôvabná hudba a hrejivý humor. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

V podstatě jenom o golfu :-) Žádné propocené dresy nebo horké palubovky vysokoškolských univerzit. Nic takového. Jenom tráva a občas nějaký ten písek nebo les. Jo a Shia LaBeouf, kterému to s holí náramně šlo. A ikdyž je golf (překvapivě) :-) ústředním tématem, je zde zachycen s lehkostí Tygera Woodse :-) Zajímavosti: Je vidět, že k tomu, aby Shia dobře zahrál, nepotřebuje "hromady ojetého šrotu" :-) 80% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama