Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zradená svojou láskou, hnaná túžbou po pomste a urputnou snahou udržať si trón, uvrhne lesná kráľovná Zloba (Angelina Jolieová) krutú kliatbu na novorodené dieťa v susednej ríši, na kráľovu dcéru Auroru (Elle Fanningová). Ako princezná rastie, ocitá sa v samom strede konfliktu medzi lesným kráľovstvom, ktoré si zamilovala a ľudským kráľovstvom, z ktorého pochádza. Kráľovná čiernej mágie Zloba sa obáva, že princezná môže byť kľúčom k budúcemu mieru medzi oboma ríšami, čo nemôže dopustiť. Preto sa odhodlá vykonať nemilosrdný čin, ktorý oba svety navždy rozdelí a zmení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (33)

Trailer 1

Recenzie (1 132)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Na nové vlně pohádek s novými posunutými významy stále ještě vyloženě neujíždím, ale jestli jsou některé další alespoň takhle vymazlené jako Maleficent, tak to vidím velmi nadějně. Sice pořád ještě nesleduju ani seriálové Once Upon a Time, ale panenko skákavá, toto byla lahoda. A to nejsem fanda ani Angeliny, ani původní Disneyovky. Zkrátka když se daří, tak se daří. Protože tady je božská i ta Lanina titulková píseň a všechen ten jemný humor kombinovaný s epikou. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Klasický pohádkový příběh zvýrazněný opulentní výpravou a místy dost syrovým dospěláckým podtónem. Kouká se na to krásně, Angelina hraje skvěle a vytvořené prostředí strhne vizuální propracovaností sebe i svých postav, ale na rozdíl třeba od příběhově lépe koncipované a výpravnější Sněhurky a lovce působí tohle dílo především v závěru jako mišmaš, který se snaží moc povrchně pojmout několik žánrů a vyhovět co nejširší divácké obci. Pěkné dobrodružství pro celou rodinu, od Američanů ale nic překvapivého.. 70% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čo môže spôsobiť kariérizmus, alebo aký môže mať vplyv na život predtým blízkeho človeka a že tento prerod k zatrpknutosti môže navrátiť do normálu materinský cit. Citlivé spracovanie klasickej rozprávky ukazuje, že nie vždy Hollywood iba zprzní to, čo dôverne poznáme, v tomto prípade nám pootvára v téme ešte ďalšie nové obzory. Casting Angeliny bol geniálnym ťahom, pokiaľ ste tento pocit mali pri traileroch, alebo pri plagátoch, tak film vám ho iba umocní. Lenže prečo musí byť každý nový rozprávkový svet iba kópiu a kombináciou z dôverne známych filmov? Prečo kúzeľný les musia obývať otravné CGI zvieratá a prečo tri víly nemohli pôsobiť v malom vydaní menej infantilne? Kombinácia týchto dvoch prístupov, čiže urobme to aj pre deti a dospelých zároveň, sa v Maleficent trochu bije a bráni mi dať štvrtú hviezdu. 70%. ()

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem nehoráznou slátaninu, ze které polezu po zdi a budu si přát vydloubat si oči kompotovou lžičkou, případně scenáristovi vyříznout srdce lžíci, nebo celý fantasy svět těchto příběhů z růžové zahrady zahrabat bagrem (ten má taky lžíci, že jo? Inu, když člověk u sledování filmu vaří, je jasné, kolem čeho se motají jeho úvahy). Zlobilka, hlavní hrdinku opravdu pojmenovali hodně hloupě. I když Růženka je taky jméno za dolary, marně v paměti pátrám po královně, která by se tak skutečně jmenovala, přes všechny Marie, Teresie, Antonie, Charlotty, Kateřiny, Anny, Alžběty, Elišky a Jany Růženku nenacházím. Hlavní záporák je jako dítě debil (to se okecat nedá), posléze přeroste v opravdu odpudivé monstrum, byl udělaný strašně prvoplánově, škoda toho. Zloba jako mladistvá byla půvabná, pak byla strašidelná, ale ne strašidelná temným kouzlem a záměrem tvůrců, ale v důsledku skutečnosti, že se za poslední dva roky nenajedla. Výrazné lícní kosti jsou jedna věc, ostré výstupky její tváře jsou věc jiná a zcela nesouvisející. Růženka měla být krásná, nebyla. Tyhle nanicovaté bloncky působí křehce a probouzejí ochranitelské pocity. Ve mně stejné pocity probouzejí bezmocné žížaly po dešti. Polibek z pravé lásky je imaginární postava, která se u Disneyho objevila už v Kouzelné romanci. V téhle kategorii to vždycky má jít nějak šejdrem, aby to bylo správně. Dočkala jsem se něčeho jiného než jsem čekala a tím, co jsem dostala, jsem příjemně překvapená. ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (23)

  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)
  • Mladá princezna (Elle Fanning) má v české verzi jméno Růženka, v anglickém originále se jmenuje Aurora. (bearmeedek)

Súvisiace novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (viac)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (viac)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (viac)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (viac)

Reklama

Reklama