Reklama

Reklama

VOD (1)

Veľkolepá odysea do mýtickej éry plnej bohov a ich proroctiev. Éry, v ktorej vládli duchovia a po Zemi sa preháňali obrovské stáda mamutov. Mladý lovec D'Leh (Steven Strait) našiel svoju veľkú lásku – krásnu Evolet (Camilla Belle). Keď banda záhadných bojovníkov prepadne jeho dedinu a unesie Evolet, D'Leh sa so skupinou lovcov musí vydať po ich stopách až na druhý koniec sveta a zachrániť svoju vyvolenú. So svojou družinou putuje cez neznáme územia a  zvádza neľútostné boje o prežitie. Stretnutia s obrími šelmami, šabľozubými tigrami a démonickými pštrosmi sú na dennom poriadku, ale prvoradou úlohou je zabezpečiť prežitie svojho kmeňa a uloviť mamuta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (998)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Kam se poděl ten megalomanský Emmerichův styl? Jakoby to snad ani nebyl on. Rozvleklé a nezáživné. Asi po hodině sledování jsem začala být v obležení svých vlastních myšlenek, a ačkoliv jsem byla schopna upírat zrak na obrazovku, přestávala jsem děj chvílemi vnímat. Takové... nijaké. Ale ten obrovský digitální tygr byl opravdu úchvatný:) ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

10 000 : 1 pro dredaté WTF a jeden z nejúsměvnějších snímků 21. století. Brát tohle vážně (a ještě k tomu být antropolog s duší archeologa se zálibou v historických vědách), tak si v zoufalství skalpuji svou hustou kštici a vydrápu zraky klem bájného manaka. Ale přece bych se nepřipravil o takovou porci zábavy. ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

„Od věčného dítěte pro své fanoušky, s láskou Roland.“ Mezi Emmerichovy příznivce se já určitě nepočítám, ale tohle obrázkové leporelo mu vyčítat nebudu. Jediný problém totiž vidím pouze v názvu, který by měl aspoň zdánlivě upomínat na historické reálie. Ale o historii tady absolutně vůbec nejde a Emmerich to ví. Celé je to průhledné a předvídatelné jako…..jako POHÁDKA, nic víc tahle emmerichovština není. Pseudohistorické reálie tu slouží jako prostředek, nikoliv jako cíl a kdyby se v závěrečných titulcích objevilo u scenáře jméno bratři Grimmové, skoro bych se ani nedivil :o) Berte to jako sterilní, neškodný večerníček na uspávanou, s pobíhajícími odredovanými rastamany a supermodelkami v kožešinách, s moc hezkými obrázky, které vyniknou na velkém plátně a nemůžete být zhnuseni :o) ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Vid ze mne nesezeres?! az na vrchol Emmerichovsky stupidity ten savlozubej tygr byl pekne udelanej ale jinak je to tak neskutecna primitivita ze to strci do kapsy den nezavislosti a 2012 dohromady a co fakt nechapu proc frajerka ktera zije 10000 pred nl musi vypadat jak modelka z 21 stoleti neskutecne desny Emmerich uz nicim jinym nez miliardovym hrobarem nebude a dokud na to ty duty hlavy budou chodit do kina budou se podobny skvosty tocit dal bohuzel... ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec to bol ešte väčší dejový výplach, než by sa dalo od Emmericha čakať a po jeho posledných dvoch filmoch(Patriot, Deň po tom), ktoré som bral ako slušný nadpriemer klesol dosť dole akoby mal na poli blockbastrov premiéru. Neokukaný príbeh mohol posunúť spolu s Haroldom Kloserom po scenáristickej stránke úplne iným smerom, než ho zasadiť do nesúrodej báchorkovej rozprávky odohrávajúcej sa v akejsi čudnej pustatine a dokonca si požičal určitú dejovú líniu aj Gibsonovho Apocalypta, kdež to tu úplne akákoľvek stavba deju zlyháva ako už dávno nebola k mániu a to v poslednej dobe vznikajú fakt riadne výplachy. Jedine čo tento film drží na určitej stráviteľnej úrovni sú trikové efekty, aspoň na nich si dali tvorcovia záležať, okrem priemerne spracovaného šablozubého tigra, je na čo pozerať. Hlavne Mamuty boli ozdobou filmu a boli tak určitou kompenzáciou za to utrpenie sledovať čudne sa tvoriaceho deja. Pre tento snímok je taktiež dosť monumentálne pohľad na stavanie pyramíd, kde sa náležito vytvorila pri kamerových pohľadoch z vrchu určitá silná atmosféra. Make-up alebo lepšie povedané výzor starovekých lovcov mamutov bol ako z televíznej produkcie, kde nemajú pojem o tom ako by mohol vypadať, človek živiaci sa mamutmi, prípadne nalíčenie pre dievčatká, kde nie je núdza pre zvýraznenie mihalníc odtieňmi. ║Rozpočet $105miliónovTržby USA $94,784,201Tržby Celosvetovo $269,072,770Tržby za predaj DVD v USA $31,008,646 //počet predaných kusov 1,744,336║ tak vypadá to že horko ťažko ale film si niečo málo zarobí ale určite nebude patriť medzi tie moc ospevované, a nečudujem sa že nebol nasadení cez letnú sezónu lebo nemal by moc veľkú šancu na úspech /videl v kine: 45%/ ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (27)

  • Před samotným začátkem natáčení tvůrci požádali maorský kmen Ngāi Tahu o možnost zúčastnit se tradičního obřadu, při kterém se udílí požehnání –⁠ aby si herci uvědomil, jak důležitá byla mystika pro kmeny, žijicí v dávné minulosti. (Amplifier)
  • Roland Emmerich sa rozhodol do filmu neobsadzovať príliš známych hercov, aby neodpútavali pozornosť od historického ponímania filmu. (Greenpeacak)
  • S ohledem na časové zařazení snímku se objevuje několik nesrovnalostí. V uvedené době se ještě nepoužívala námořní doprava, šavlozubí tygři již nežili, vozíky na balvany, vyspělé zbraně nebo pyramidy v době kamenné ještě nikdo neznal a na dobu kamennou se objevuje až příliš mnoho železných předmětů. (Novalinda)

Súvisiace novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (viac)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (viac)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (viac)

Reklama

Reklama