Reklama

Reklama

Piatok trinásteho 7: Nová krv

  • Česko Pátek třináctého 7 (viac)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Pátek třináctého 7“ má příběh, což je celkem pozitivní- Řeší se zde vztahy, jsou zde nějaké smysluplné postavy a samozřejmě nechybí ani nezastavitelný vrahoun, který do toho všeho nějakou šílenou logikou zapadá. Nemusí vám to sednout, ale rozhodně je to jeden z těch dílů série, které stojí za zhlédnutí a které vás nemusejí úplně unudit. Jen musíte mít alespoň trochu rádi béčkovou produkci. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Paranormálne javy... wtf? Jason bez masky... wtf? Zaujímavý scenár (x dvojíc všelikde súloží a Jason ich postupne zabíja). Kvantum killsov. Málo gore. Smiešne finále. Jason je občas bezradný ako malé decko. Nie je to až taký zlý slasher, ale tvorcovia mali dosť málo fantázie. Nayvše som presvedčený, že Jason by sa mal viac držať osvedčenej mačety... Po skvelej šestke (JASON ŽIJE) prišlo mierne sklamanie... ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Po šiestej, vydarenej a nesmierne zábavnej časti, sa nám séria vrátila do stereotypnej a rutinnej sračkovosti. Kvázi kreatívna vsuvka ohľadom telekineticky obdarenej dievčiny je skôr na príťaž a celému dielu vôbec nepomáha. Na Jasona sa síce dobre pozerá, ale postupom času sa vkráda nuda a pocit, že toto tu už predsa bolo.. a postavy sú tentokrát naozaj nesympatické, všetci do jedného... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Friday the 13th Part VII: The New Blood". Sám sa tomu čudujem, ale diel s vysokým poradovým číslom sedem mám z celej tejto americkej slasher horrorovej série najradšej. Charizma Jasona Voorheesa tu dosahuje svojho vrcholu. Stáva sa z neho totálne kultová horrorová postava. Slasher King! Dej pekne plynule nadväzuje na predchádzajúcu taktiež veľmi podarenú časť ("Piatok trinásteho 6: Jason žije"). Do príbehu tento krát vstupuje pekná, traumatizovaná teenagerka Tina, ktorá má telekinetické schopnosti. Táto krehká dievčina bude rovnocenným a dôstojným súperom nemŕtvemu vraždiacemu maniakovi Jasonovi. "Piatok trinásteho 7: Nová krv" **** ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (24)

  • Výroba filmu začala v říjnu 1987, samotné natáčení pak probíhalo od ledna do března roku 1988. Film byl hotový jen pár dní před květnovou premiérou. Natáčelo se v Alabamě a Kalifornii. (gogos)
  • Světová premiéra byla v pátek 13. května 1988. Den předtím herečka Lar Park-Lincoln (Tina) oslavila své 27. narozeniny. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama