Reklama

Reklama

Krvavá lagúna

  • Česko Krvavá laguna (viac)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (206)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Slušný nízkorozpočtový hororík, ktorý vsadil na atmosféru a strach číhajúci pod vodou. To, že krokodíla uvidíme len občas, je len plus. Herci odviedli to čo mali a film vám určite pripomenie, že výlet loďkou v takýchto miestach určite nie je najlepší nápad. Film za slušné 3 disky a niečo naviac za nevtieravosť a snahu ukázať veci tak ako sa dejú, vierohodné dialógy a reakcie. Stupídne, často až nereálne jednanie postáv, to je jedna z veci, ktoré ma dokážu pri takýchto typoch filmov najviac vytočiť. Toto je ukážka slušne odvedenej práce. Za málo peňazí veľa muziky. Film 7/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v reálnom živote stane nejaká desivá, brutálna udalosť, a ktorej rozprávanie, či počúvanie nechá na človeku dlho pocit strachu, neznamená to hneď, že ako filmový námet to môže byť trhák. Zažiť tento príbeh na vlastnej koži, asi by som film hájil do špiku kosti, ale keď pozeráte na skupinku ľudí prilepených vyše hodinu na strome nad vodou, ako čumia na hladinu vody či náhodou nezbadajú krokodíla a dookola opakujú tie isté dialógy, to pocit strachu alebo napätia nenavodí ani náhodou. S (až troma) útokmi tejto slizkej štvormetrovej príšery sa spájajú tiež mnohé nedostatky, hlavne primitívne triky, zlá kamera, či ťažkopádne konanie postáv. Občas nelogické konanie (Lee má okolo snáď všetky stromy sveta, no ona si na pritiahnutie lana z vody odtrhne metrovú halúzku) ale nemôžem napádať, nakoľko ak sa to tak podľa skutočnosti udialo. Napodiv to celé pomerne rýchlo ubehlo a hustej atmosfére som tiež na pár momentov pričuchol, takže celkovo to nebolo až také dno. 40%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Trojica ľudí uviazne po prevrátení loďky na jednom zo stromov uprostred austrálskej divočiny. Ich spoločný nepriateľ je od prvého momentu viac ako známy! Síce O niečo menej krokodíla, no zato rozhodne viac logiky a napätia. Mne osobne sa to páčilo viac ako dvojka, ale ako hovorí staré porekadlo: "každému podľa chuti priatelia!" - 55% ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Dost velké zklamání, tak špatný film jsem nečekal. Vše působí televizně od výkonů herců až po kameru, ale to bych za tak velký problém neviděl. Napětí je nulově a hercům jsem nic nevěřil a necítil jsem s nimi, nejvíce jsem kroutil hlavou nad dialogama, které jsou příšerně napsané a celkově jsem nečekal takovou roztahanou nudu s mnoha scénáristickými hloupostmi. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Vcelku klasický survival horůrek, předvídatelný a tedy ničím překvapivý. Na druhou stranu jsem ani nečekala nic výjimečného, takže nejsem zklamaná. Nízký rozpočet se neodrazil na výsledku příliš negativně, krokodýl se docela povedl, prostředí bylo slušné, herci obstojní. Chování trojice hlavních hrdinů mi přišlo poměrně realistické - jak počáteční ženské odmítání smířit se s realitou a ochota čekat na stromě na záchranu třeba do soudného dne, tak frustrace muže, chápajícího nezbytnost vlastní akce. Nálepku "podle skutečných událostí" je třeba brát s rezervou, ve druhé půlce filmu přibývá nesmyslů: jsem ochotná věřit, že se krokodýl zdržuje ve svém lovišti, s přivřenýma očima i tomu, že útočí, aniž by měl hlad, ale ono zlovolné zjevování se a pohrávání si s oběťmi, to už bylo přece jen hodně přitažené za vlasy. Závěrečný souboj raději nebudu komentovat (apropo, když už si krokouš slečnu odtáhl do jídelny a způsobil jí rány a podlitiny na břiše, proč podobná zranění neměla také na zádech?;-)) No, alespoň zvíře nebylo prezentováno jako extravelký mutant s navýšeným IQ;-). Docela mě potěšil úplný závěr - mohlo to být ještě uspokojivější, ale třeba američtí tvůrci by byli určitě milosrdnější. Nemám důvod být ve svém verdiktu příliš přísná, "Black water" mě takřka na hodinku a půl slušně zabavil, asi to při takhle provařeném tématu nemohlo být natočeno o mnoho lépe. 59% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (6)

  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama