Reklama

Reklama

Fontána pre Zuzanu III

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu 3 (viac)

Obsahy(1)

Rodinná komédia. Ak nie si moja... A opäť je tu ďalší príbeh nesmrteľnej a stále krásnej Zuzany, ktorá musí precestovať kus sveta, aby pomohla svojmu priateľovi z problémov. Tentokrát až v Afrike, kde už sa chystá svadba jej kamarátovi. Ona tam prichádza spolu s ním ako prípadné alibi, prečo sa žiadna svadba konať nemôže. Lenže všetko sa to akosi komplikuje potom, ako vyjde najavo, že dávno sľúbená nevesta je mimoriadne krásna modelka. No a keď Zuzana spoznáva viac ako sympatického novinára, všetko možno nakoniec bude tak, ako byť malo... (STV)

(viac)

Recenzie (197)

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Slovenský režisér Dušan Rapoš ma s tou svojou "Fontánou pre Zuzanu" otravoval od roku 1985, kedy natočil pôvodný film. Vôbec ma to neoslovilo. Šedá paneláková nuda. V roku 1993 sa pokusil natočil super cool pokračovanie, ale bola to rovnaká nudná somarina. Duo Paľo Habera a Ibrahim Maiga bolo poriadne trapné. Ale Rapoš si nedal pokoj a v roku 1999 zrežíroval tretí diel. Africké dobrodružstvo dopadlo katastrofálne. Otrasný film. "Fontána pre Zuzanu 3" je odpad! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Peklo. Nočná mora z Elm Street 4 je oproti tomu nič. Zhmotnenie vašich najhorších snov. Tých, v ktorých vás naháňa psychopatický magor so sekerou a vám vypovedajú poslušnosť nohy. Toto ak by videl niekto z Európskej únie, nemilosrdne, nekompromisne a bezprecedentne nás vylúčia z EÚ. Fontána pre Zuzanu 3 by mala byť trestná. Dušan Rapoš je jeden z najhorších slovenských režisérov, Vejmělková je asi taká herečka ako ja (čiže žiadna) a obskúrnym vrcholom je Ibrahim Maiga (dabovaný Marošom Kramárom!), ktorý tu absurdne hrá v podstate sám seba (takže je otázne, či hrá toho istého chlapa, ako v dvojke, kde pokiaľ viem nehral sám seba). Režisér ho bizarne skombinoval s Mariánom Labudom, ktorý sa po pľace premáva v trenkách a jeho scénam dominujú bradavky. Na ne kameraman robí riadne detailné zábery. Stokrát detailnejšie, než by ste chceli. K tomu akýsi zameniteľný taliansky herec (?) s imidžom vyhasnutej pornohviezdy (dabovaný Matejom Landlom, ktorý mu fyzicky nemohol byť vzdialenejší). Jednotka je sídlisková klasika s kultovým soundtrackom, WTF dvojka má aspoň fackujúcu Ružičkovú, Haberu a kamióny, ale trojka nemá nič. Len elánovský megahit "Voda, čo ma drží nad vodou". Vysvetlí mi niekto jej text? Voda, čo ma drží nad vodou? Mám tomu rozumieť tak, že existuje voda, ktorá sa môže nachádzať vo vode? Viem, že v oceánoch existujú rieky, ale o tomto som ešte nepočul. Prirátajte si k tomu škaredú, miestami až televíznu africkú výpravu a scenár, ktorý je natoľko zlý, až ma to fascinuje. ()

Reklama

Igy007 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tehdy jsem byla nucena zúčastnit se slavnostní premiéry (jaké to bylo kino, už nevím, snad Lucerna). Čekala jsem utrpení, ale zjevně se na to nedalo dostatečně připravit. Na každý pád to byla ta největší srágora, jakou jsem v kině za celý život viděla (do té doby i od té doby !!!). Ani nemá smysl se rozepisovat, jak moc otřesný to bylo. Všimněte si, že nikde nepíšu slovo "film", protože to bych lhala. Musím podotknout, že titulní píseň mi vždy kroutila nehty u nohou, masakr na propíchnutí bubínků, fujtajbl !!! :-)))) A když skončila jedna fáze mučení, na podiu před plátnem se seřadily "hvězdy veledíla" s "panem režisérem". Hostesky jim rozdaly pugéty, největší pro oteklou zamračenou neherečku Vejmělkovou s kvalifikací "manželka režiséra" a "umělci" si navzájem zatleskali (za údivu zničených diváků). A to se cení, že to jako k sobě pasovalo: děkovačka byla stejně ubohá jako projekce. ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Zuzana tentokrát dobýva Afriku. S „jednotkou“ sa ani jedno z ďalších pokračovaní nedá porovnávať. Napriek úbohosti príbehu je toto pokračovanie ďaleko lepšie ako „dvojka“, ale stále je to maximálne na dve hviezdičky. Rovnako hudba sa výrazne zlepšila a Eva Vejmělková pôsobí ďaleko prirodzenejšie. Celý film však zabíja to, že sa tvorcovia rozhodli predabovať Ibrahima Maigu hlasom Maroša Kramára. Nápad vyznieva o to hlúpejšie, že Kramár nehovorí čistou slovenčinou, ale sa snaží šušlať ako Ibi. Samotný Maiga by to urobil prirodzenejšie a lepšie. Ak to mal byť vtip, ja som sa nesmial. Zaujímalo by ma však ako sa darilo v zahraničí anglickej verzii filmu s anglickými verziami pesničiek. ()

Procker odpad!

všetky recenzie používateľa

Absolutně nesmyslný blábol. Nechápu, jak mohlo někoho vůbec napadnout něco takového natočit. Popisovat se mi tenhle film ani nechce, přijde mi zbytečné se tím zaměstnávat. Jenom musím říct, že nerozumím, proč ten černoch v Česku pořád žvatlal a neuměl pořádně vyslovovat a potom, když se příběh dostane do jeho vesnice v Africe, tak všichni obyvatelé vesnice normálně mluví, jenom on pořád žvatlá. Jeden z největších odpadů slovenské kinematografie, a filmů, které jsem kdy viděl. prostě odpad ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (10)

  • Pri jazde na koni Eve Vejmělkovej vietor sfúkne klobúk, no hneď v ďalšej scéne ho má na hlave. (bruce939)
  • Hoci sa o Fontáne pre Zuzanu 3 hovorí ako o najhoršom slovenskom filme histórie, do slovenských kín si ho prišlo pozrieť 112 353 divákov. (Raccoon.city)
  • Koproducenti filmu Vladimír Fruni a František Matik boli bývalý šéfovia nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia. Subjekt Horizont Slovakia je zároveň uvedený ako jeden z výrobcov filmu. Jednalo sa o ľudí a spoločnosti, ktoré sa dopustili najväčšieho podvodu s nebankovkami v histórii Slovenska. Horizontu Slovakia a BMG Invest obžaloba vyčíslila škodu vyše 15 miliárd slovenských korún. Poškodených bolo 170-tisíc ľudí. Pre obidvoch koproducentov súd vyriekol trest 11,5 roka. Vladimír Fruni bol v roku 2002 chytený Interpolom v Chorvátsku a celkovo si odsedel 9 rokov, 4 mesiace a 26 dní. V roku 2011 ho podmienečne prepustili. V roku 2017 zomrel v Anglickom meste Burnley ako skladník vo veľkosklade. František Matik bol na úteku vyše 13 rokov až bol nakoniec chytený v Srbsku. Od roku 2016 sedí v najprísnejšej väznici na Slovensku v Leopoldove. V roku 2021 požiadal o podmienečné prepustenie, neúspešne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama