Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mizera, sukničkář a nedbalý otec. Sami byste si mohli napsat seznam chyb ostříleného novináře Steva Everetta, ale právě teď na to není čas. V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti - a Everett právě zjistil, že je nevinný. Isaiah Washington, Denis Leary, LisaGay Hamilton, James Woods, Diane Venora a další ze žhavého obsazení oživují tento příběh, kde se prolínají paralelní příběhy vězně a Everettova úsilí ho zachránit... a zároveň s tím vytáhnout svůj vlastní život z bahna. Everett je pustošivý, odhodlaný a snaží se nezničit sám sebe při prokazování okolností dávné vraždy. A čas běží... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Eastwooda mám rád...je to starý drsňák:):) V tomto filme už naozaj je, ale stále vie byť presvedčivý a jeho ksicht ešte stále vyzerá ako z kameňa:) Príbeh sa odohráva počas 12 hodín, ktoré chýbajú do popravy väzňa za zločin, ktorý nespáchal..teda aspoň to tvrdí on. A novinár Steve Everett cíti, že v tom prípade niečo smrdí, a tak sa pustí do pátania na vlastnú päsť a na poslednú chvíľu. Everett pritom nie je žiadny bezúhonný hrdina, ale starý sukničkár a alkoholik, zanedbáva svoju rodinu a spí s kolegovou manželkou. Aj napriek tomu sa snaží urobiť aspoň jednu správnu vec. Eastwood ho zahral celkom v pohode, nemal som mu problém uveriť. Aj to jeho balenie žien som bral s nadhľadom...veď ktorá by odolala Clintovmu šarmu:) Dej je svižný, s ubúdajúcim časom pribúdajú pochybnosti, vynárajú sa nové dôkazy a samozrejme rastie napätie, kedy dúfame, či to ten Everett nakoniec stihne. Jediné čo mi tam trocha škrípalo bola záverečná naháňačka s policajtami. To si mohol odpustit..ale inak veľmi slušný thriller / dráma. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Pravý zločin” je najmä to, keď ten skutočný zločin ostáva absolútne nepovšimnutý (nepotrestaný), a tým pádom „nevinnému” človeku hrozí poprava ! Povedzte mi teraz ale úprimne: „Kto je v dnešnej dobe čistý ako ľália” ? Afroameričan - Frank Louis Beechum, to rozhodne nie je, lebo už voľakedy mal opletačky so zákonom, a tak sa to na neho v žiadnom prípade nevzťahuje, ale žeby zrovna on chladnokrvne zastrelil tehotnú predavačku Amy Wilson kvôli 96. dolárom (áno, poznali sa, dlhovala mu túto čiastku), tak takýto profil mi na neho akosi nesedí... ? Mne isto nemusí, ale inak by zrejme nesedel v californskom, štátnom väzení v San Quentine, kde ho po šiestich rokoch konečne čaká „vytúžená, smrteľná injekcia” . Presne minútu po polnoci k tomu má prísť. A už vôbec nič nevyzerá, že by sa to malo akokoľvek zmeniť... ? To je prípad Franka Beechuma, že zase novinár Steve Everett z The Oakland Tribune, je v podstate « prípadom » sám o sebe ! Je to v prvom rade nenapraviteľný sukničkár, alkoholik a cynik v jednom, ale zase svoju prácu si väčšinou vykonáva poctivo a nebyť tragickej, dopravnej (auto)nehody jeho kolegyne Michelle Ziegler, ktorá sa pôvodne venovala Beechumovému prípadu, možno by sa nikdy do toho tak húževnato » neobul « , nespochybnil by výpoveď svedka Dalea Porterhousea, nepozisťoval by nejaké nezrovnalosti, alebo by už vonkoncom nezáchranil muža tesne pred popravou ? Čiže, F. L. Beechum by bol len ďalším „obetným baránkom” v prehnitej, americkej justícii, čo sa dá počítať snáď na tisíce ? Čas nemilosrdne plynie, a či sa to nakoniec Steveovi podarí, to je nejednoznačné, keďže i on sám má taktiež rôzne problémy. / Jednoznačne-nejednoznačný je tiež pre mňa i tento Eastwoodov, režírovaný snímok, o ktorom si človek hodne dlhú chvíľu ani poriadne nevedel, čo si má o ňom vlastne myslieť ? Skrátka, opäť potreboval tú svoju potrebnú „dávku réžie” , ktorá má rozkolísanú tendenciu, mne osobne to tak príde, že sa snaží o to, aby čo najviac filmoval, ako pred, tak i za kamerou, súčasne, keď miestami z toho vychádza iba pekný priemer. A síce to nie je iba vyslovená nuda na zaplakanie, no nič zázračného som nenašiel. A ešte čosi pre malú zaujímavosť. Filmová dcéra Kate Everett je v skutočnosti dcérou Clinta Eastwooda, Francesca, ktorá vskutku vyrástla do obdivuhodnej krásy. PS: Najvtipnejšia je sekvencia - rýchlonávštevy istej, zoologickej záhrady, kde som sa vážne pobavil. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood se mi pár povedenými filmy jevil jako velice schopný režisér. Ale ne vždycky je tomu pravda a má v repertoáru plno kousků, které nejenom, že nudí, ale příběhově jsou absolutně nijaké a nezajímavé. Pravda zabíjí je jedním z nich. Těch 123 minut mi přišlo jako utrpení, o to hůř mě bylo, že jsem nemohl usnout a ten film pořád stejně otravně a nezajímavě plynul. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood si už chtěl asi odpočinout od rolí těch neohroženejch detektivů a tajnejch agentů, tak pro změnu natočil film, kde hraje investigativního novináře. Překvapivě tady na nikoho nestřílí, ale jenom se vyptává a pomalu rozmotává případ jedný vraždy. Nicméně dýlka 2 hodiny je až moc a chvílema se to trochu vleče. Filmu by prospělo tak o 20-30 minut zkrátit. 60% ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Daleká cesta za spravedlností. Sympatický odsouzený a chraplavý spasitel, oba ke svým údělům přišli jak slepí k houslím. Příběh se dlouho kodrcá prašnou cestou plnou hrbolů, až ke konci najede na prázdnou dálnici a pořádně práskne do koní. Pokud se probudíte, dodíváte se s pocitem, že ten film stál za to. Jen si jaksi nebudete s to vybavit, jak to začalo a pokračovalo, ale co už… ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmové adaptaci je hlavní hrdina starší než v knižní předloze - v Klavanově románu bylo hlavnímu hrdinovi třicet pět let, zatímco Eastwoodovi v tomto snímku táhlo na sedmdesátku. Dalším rozdílem mezi filmem a románovou předlohou bylo dějiště: román se odehrává v Missouri, film v Oaklandu v Kalifornii. (ClintEastwood)
  • V tomto filmu se Eastwood už po osmnácté vrátil do role herce i režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama