Reklama

Reklama

V ringu s Alim

  • Česko Muhammad Ali: Tváří v tvář (viac)

Obsahy(1)

Portrét legendárneho boxera Muhammada Aliho. Dokument o fenomenálnom boxerovi, ktorý bol svojho času neporaziteľný. Nad súpermi vynikal rýchlosťou aj inteligenciou. Svoju pozíciu výnimočného človeka využil aj na boj proti vojne vo Vietname. Dokument je spracovaný zaujímavou formou. Autentické zábery zo zápasov sa striedajú s výpoveďami jeho súperov, trénerov a priateľov, z ktorých i po mnohých rokoch cítiť rešpekt k Muhamedovi Alimu- Cassius Clayovi. (STV)

(viac)

Recenzie (61)

MiCM 

všetky recenzie používateľa

Je to zvláštní, tady o něm mluví jako o velkém talentu, jinde se říká, že byl naprosto levý na box a je za tím hromada dřiny. Kdo ví no.. Ale perfektní na tomhle dokumentu je, že se podařilo dát dohromady všechny/většinu významných boxerů z té doby a každý řekne svůj názor a příběh.. Šílené pak je hlavně to, že víceméně všichni pocházejí z obdobných extrémních poměrů a neměli to vůbec jednoduché.. Ta motivace je pak nejzásadnější asi v čemkoliv no.. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínka na mládí, nic víc, ale zapůsobila. Sledoval jsem (v tisku) jeho (Cassiuse...... Claye, potomka otroka, či později Muhammada Aliho, který se prohlašoval za svobodného člověka, dílem vzhledem penězům, které za své rány - sem a tam - stržil) souboje se Sonny Listonem, a později - už nejasně - s Joe Frazierem. Další jeho osudy byly pro mě nové, a kupodivu stále napínavé. I to, jak žil později, jsem se dozvěděl až nyní. Pyšná baletka z ringu. Alláhův prorok mezi provazy. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument o Clayovi, tak trochu inak, z pohľadu jeho súperov. A tí sú sympatickí teraz už dedkovia, ale huba im ide ako za mlada, k tomu pridajú aj zopár boxérskych úderov, pikantných osobných skúsenosti o Clayeovi. Chválim veľmi dobrú hudbu a tiež dej dokumentu, ktorý speje od niekaľ niekam. Občas trasúca sa kamera až tak neškodí, ešte že nie je taká intenzívna. Všetko je to výborne podoplnané zábermi zápasov v ringu, ktorých mohlo byt aj viac. Hodnotenie: 95% ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Afroameričan Cassius Marcellus Aladdin Mulligan Montmoreney O'Toole Clay , známy pod mohamedánskym menom Muhammad Ali, bol sebeľúby narcis, vyznavač radikálneho islamu, ortodoxný černošský rasista a trapný namachrovaný frajer. Obyčané sprosté hovädo. Je mi vcelku jedno, že to bol výborný boxerista. Ako človek mi je vyložene odporný. Jeho charakterové vlastnosti sa mi tak silne hnusia, že nedokážem oceniť jeho športový talent. Takže hoc i dobre natočený dokumentárny film o tomto primitívnom opičiakovi je pre mňa odpad! ()

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, dósť dlhú chvíľu mi trvalo, kým som pochopil zámer tvorcov. Očakával som vyslovene dokument o Muhammadovi Alim, toto bolo kúsok o niečom inom. Bolo to, samozrejme, v prvom rade o najväčšom boxerovi všetkých čias, no bolo to aj o jeho najväčších (pozitívne aj negatívne) zápasoch a súperoch, ktorých výpovede a príbehy dostávajú veľký priestor, čo je fajn. Pôsobilo to prirodzene a úprimne, čo je pri dokumente plus, páčilo sa mi zdôraznenie Aliho výrokov pred zápasmi. Ako vyčítajú niektoré komentáre tu na csfd, chýbalo mi viac sa povenovať Aliho povahe do hĺbky, čo sa skrývalo za tvárou boxera, jeho výrokov vo svete športu, jednoducho, niečo hlbšie. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama